Fordomme blandt veninder: ”Jeg troede, hun var sådan en smart-i-en-fart skuespiller”

Foto: Rikke Romme Har du også haft fordomme om nogle, der endte med at blive en god veninde?

Fordomme blandt veninder: ”Jeg troede, hun var sådan en smart-i-en-fart skuespiller”

En høflighedsmiddag blev startskuddet til et venskab, der overraskede både Emilie Lilja og Stephania Potalivo. I det nye afsnit af ”Søstersind – veninder på godt og ondt” fortæller de to nemlig om de fordomme, der fyldte hos dem begge to, før de fandt hinanden i et venskab med en unik ro og en helt speciel besættelse..

I en lille italiensk fiskerlandsby tilbage i sommeren ’17 holder Emilie Lilja og Stephania Potalivo ferie hver for sig – med deres kærester, som dog tilfældigvis kender hinanden, og som tilfældigvis arrangerer en dobbeltdate. Og selvom det for mange ville lyde hyggeligt, så ser skuespilleren og influenceren ikke synderligt meget frem til denne aften:

”København er jo faktisk en lille by, og vi vidste godt, hvem hinanden var, men vi hilste aldrig rigtigt. Jeg havde nok en idé om, at Emilie var en sej pige, der kendte de rigtige og trænede rigtig meget. Og det kommer jo nok af ens egen usikkerhed, for tænker hun mon nu, at jeg er vildt kikset?

Ordene tilhører Stephania Potalivo, og fordomme er noget, de to taler om i det nye afsnit af podcasten Søstersind – veninder på godt og ondt, for Emilie havde også sine om Stephania.

”Jeg troede, hun var lidt smart-i-en-fart-skuespiller-agtig.”

Uventet kemi og fælles besættelse

Middagen viser sig at overraske dem begge ved både at være hyggelig og sjov, og god kemi opstår mellem de to damer:

”Alt faldt ligesom på plads. Det dér med at præstere eller performe eller prøve at være selvsikker, det faldt bare til jorden”, forklarer Emilie.

”Det var egentlig meningen, at vi bare skulle have spist den middag, men det endte jo faktisk med, at vi var sammen uafbrudt i tre dage”, supplerer Stephania.

Læs også: 30 populære podcasts, du bør unde dine ører

Veninderne begynder hurtigt at ses herhjemme, men indrømmer også, at det er anderledes at få venner i en voksen alder. I podcasten taler de blandt andet om at veninde-date, om at nyde et udramatisk venskab og om ikke føle sig tvunget til at ”catche up”, men i stedet bare mødes og hænge ud. Noget, der ofte sker under den fælles titel ”besatte hundemødre”:

”Vi mødes rigtig tit og går en tur i skoven. Det er den bedste måde at hænge ud på. Det er der, du har de bedste snakke om fuldstændig banale ting og så også komme ind på dybere og sværere ting”, siger Stephania.

Lyt til første afsnit af ”Søstersind – veninder på godt og ondt” lige her.

Om podcasten: Søstersind - veninder på godt og ondt

SøsterSind_VeninderPåGodtOgOndt.jpg

Hvornår er man egentlig en god veninde? Og ikke mindst hvordan? Flere forskere har udråbt venskabet til at være en ny grundsten i det moderne menneskes til tider kaotiske liv. Men det der med at få gode venner er ikke lige nemt for alle. For podcastvært Freia Dam har det altid været svært at gennemskue de mange uskrevne regler og forventninger, som (potentielle) veninder har haft til hende.

Derfor har hun inviteret en række kendte kvinder og deres udvalgte veninder i studiet for at blive klogere på de uskrevne veninde-regler. For hvordan holder man egentlig fast i en veninde, og hvorfor er det overhovedet umagen værd?

Lyt til første afsnit af ”Søstersind – veninder på godt og ondt” lige her.

Talk Town - Historier du ikke kan slippe

FB_profilbillede.jpg

Lyt til de bedste podcasts i appen Talk Town.

Talk Town er Egmont Publishings podcastunivers med masser af podcasts for både børn og voksne. Det er gratis for alle, der abonnerer på Egmonts ugeblade eller magasiner og koster ellers 59 kr/mdr. De første 14 dage er gratis og uden binding.

Find stærke, personlige fortællinger og masser af inspiration om alt fra parforhold og børn til mode og sundhed. Talk Town er et nyt podcastunivers med kvalitetsindhold fra velkendte brands som ALT for damerne, Euroman, FIT Living, Vores Børn, ALT.dk mm.

Prøv 14 dage GRATIS nu.

Kun 59 kr./md. efter endt prøveperiode. Ingen binding

Download via iTunes lige her

Download via GooglePlay lige her

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Podcast, Kendte, Interview, Veninder og Venner