Bitte og Michael Kai Rand tog en beslutning, da de fandt sammen, og har ikke tvivlet siden
SPONSORERET indhold

Første gang de mødtes: "Jeg tror hellere, at vi må passe lidt på"

Bitte og Michael Kai Rand blev trods en turbulent begyndelse hurtigt klar over, at de skulle være sammen.

Foto: Danny Christensen og Pernille Ringsing
15. dec. 2014 | Livsstil | Eurowoman

Kan man finde en ny for hurtigt efter et brud? Det var blandt andet én af de ærlige overvejelser, Bitte, 58, og Michael Kai Rand, 60, havde, da de i 20'erne fandt sammen. Vi elsker, når par tør at fortælle hudløst ærligt om op- og nedture i deres forhold, og hvad der får dem til at holde sammen. Her får du designer Bitte Kai Rand og mandens Michaels ærlige fortælling fra den aften på dansegulvet for mere end 30 år siden til i dag.

Hvordan mødte I hinanden?
Bitte: "Noget af det første, jeg lagde mærke til ved Michaelito, var, hvor sexet han var – og så mange sexede mænd synes jeg heller ikke, der er derude. Først senere fandt jeg ud af, at han var en keeper. Vi dansede én dans til en fest hos fælles venner, da jeg var 25, og han var 27, og der var simpelthen så meget musik og kemi imellem os, at Michael bagefter kom med den berømte bemærkning: "Jeg tror hellere, at vi må passe lidt på ...""

Michael: "Hun overfaldt mig jo!"

Bitte: "Vores første aften alene sammen var dog mildest talt ikke vellykket."

Michael: "Jeg skulle jo gøre indtryk på pigen, så jeg havde kastet mig ud i at lave mørbrad med roquefort. Uden at vide, at Bitte faktisk hader ost."

Bitte: "Jeg er decideret oste-angst. Men jeg spiste det pænt. Og så gik vi i seng med hinanden. Hvorefter jeg gik direkte ud og brækkede mig!"

Michael:  "Næste gang vi sås, kom jeg til middag hos Bitte, hvor hun serverede fisk. Jeg hadede fisk. Det var en god start."

Hvornår gik det op for jer, at I var mere end 'bare' forelskede?
Bitte: "Inden jeg mødte Michael, havde jeg lige været i et forhold i 13 år og havde nærmest haft bryllupsdatoen klar. Derfor var det ret vildt at begynde at se en ny så hurtigt. En uge efter vores første dates skulle jeg på ferie til Brasilien, og selv om jeg virkelig savnede Michael derovre, sendte jeg ham sådan et lokums-koldt postkort. Bare fordi jeg var påpasselig med ikke at udlevere mig selv for meget."

Michael: "Sådan a la: "Hej med dig, jeg har det bare dejligt.""

Bitte: "Lige efter fik jeg det hedeste brev fra Michael, og jeg fik det så dårligt. Jeg ringede hjem til ham med det samme og sagde: "Du må ikke læse mit kort!" Mens jeg havde forsøgt ikke at udlevere mig selv, lagde Michael alle sine kort på bordet. Han startede endda brevet med et citat fra en Anne Linnet-sang: "You do something to me, something very pretty." Da vi mødtes igen efter ferien, flyttede vi nærmest sammen med det samme."

Michael: "Efter et års tid købte vi en fælles lejlighed. Vi havde ikke tænkt så meget over det med at blive gift, men en dag spurgte et nygift vennepar, hvornår det var vores tur."

Bitte: "Michael kiggede på mig og sagde: "Det ved jeg ikke. Hvad synes du? Skal vi?" Det var frieriet. Vi havde nu allerede besluttet os for, at det skulle være os."

Hvordan supplerer I hinanden?
Michael: "Bitte er den temperamentsfulde, og jeg er ... "

Bitte: "Du er pløkken, der holder mig nede på jorden."

Michael: "Vi forsøger at adskille vores ansvarsområder både i firmaet og i privaten. Og vi snakker stort set aldrig forretning derhjemme."

Bitte: "Men vi har da haft nogle supersvære perioder alligevel. Det er jo altid nemt, når det går godt i butikken, men når det bliver hårdt, kommer det hurtigt til at fylde alt."

Michael: "Jeg synes faktisk, vi er blevet gode til at komme igennem kriserne og er endt med at komme tættere på hinanden. Når der er krise i firmaet, har man jo på en måde en fælles fjende, der skal bekæmpes."

Bitte: "Det har faktisk været helt fantastisk at arbejde sammen, netop fordi vi har forstået ikke at sidde lårene af hinanden. Der har været en fantastisk samhørighed, og vi har haft masser af oplevelser ude i den store verden også med vores to sønner."

Er der nogen ting, I ikke bruger hinanden til?
Bitte: "Jeg er meget glad for at gå i terapi og har næsten taget en uddannelse som psykoterapeut på Gestalt Instituttet. Der er noget uendelig rart ved at få facon på nogle af sine svære tanker uden at involvere ens tætteste i processen."

Michael: "Jeg er meget en 'fikser', en hyldevare af en mand, og det er ikke altid det, Bitte har brug for. Det er ikke altid smart at involvere sin elskede i alle de mellemregninger, man har i sit hoved. Man skal passe på hinanden."

Bitte: "Vi har efterhånden lært, at hvis Michael sidder og bekymrer sig om økonomien, og jeg tegner på en ny kollektion, skal vi ikke snakke sammen. I den situation gør vi ikke hinanden godt."

Hvad er jeres forholds største styrke?
Michael: "Man siger jo, at viljen til at ville avler viljen til at kunne. Det er klart, at der er tidspunkter, hvor forholdet ikke er lutter sjov, men vi har aldrig taget op til overvejelse, om det var os."

Bitte: "Never ever."

Michael: "Nogle gange tænker man da, at alt ville være nemmere, hvis bare ens partner kunne opføre sig, som man selv gør. Men et forhold kræver tolerance. Man kan blive rigtig irriteret eller acceptere sin partners temperament og holdninger."

Bitte: "Det er en beslutning, og der er intet alternativ for os. Jeg får da stadigvæk hjertebanken, når jeg ser Michael."

Michael: "Jeg vil også indskyde, at vi har været så heldige at blive forgyldt med vores to børn. Vi har haft et super sammenhold som familie, og de er fantastiske mennesker, som har været med til at fasttømre os."

Bitte: "Vores ene søn sagde for nylig, at det er vigtigt for ham at være med i vores drømme. Han er en voksen mand og er lige blevet gift selv, men han synes alligevel, det er vigtigt at følge med i, hvor Michael og jeg er på vej hen. Det er vores familie i nøddeskal. Det er meget én for alle, alle for én. Nogle gange kniber vi os selv i armen over, hvor godt vi har det. Men det er jo bare, fordi vi elsker hinanden."

Michael: "Det er alligevel et svært spil at få det hele til at lykkes. Alle lover hinanden 'til døden os skiller' i starten, men ting ændrer sig. Mange tror, det er nemmere at fise af, hvis der er problemer. Men tit følger nissen jo med. Et forhold er ikke bare noget, der varer ved. Tidens 'mig'-narcissisme gør nok på nogle områder, at folk ikke længere er så gode til at kæmpe for 'os'." •

LÆS OGSÅ: "Jeg tænker stadig: Fuck mand, han er min. Wauw!"

LÆS OGSÅ: "Hun skyllede min rocker-coke ud i lokummet, og fortyndede min vodka"

LÆS OGSÅ: