Opskrift på grillede jomfruhummer med krydderurtemarinade
SPONSORERET indhold

Grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade

Lækker forret til en vellykket nytårsmiddag - byd sine nytårsgæster på grillede jomfruhummer med marinade af blandede krydderurter.

Af:: Anne Hjernøe
29. dec. 2009 | Livsstil | ALT for damerne

Grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade:

Beregn 4-6 hele jomfruhummere pr. person, alt efter størrelse.

Krydderurtemarinade:
½ bundt blandede krydderurter f.eks. mynte, koriander, basilikum, bredbladet persille efter smag.
2 fed hvidløg
en god skvæt koldpresset jomfruolivenolie
friskpresset citronsaft fra ½ citron
et drys Maldon salt.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor og hak det til en grov smørbar dressing.  

Hummere:
Klip rygskjoldet af hummeren med en spids saks og fjern den sorte tarm. Læg hummerne i en bradepande med bagepapir og smør en teskefuld dressing på hummerens nøgne ryg. Kom bradepanden ind under det tændte grillelement i ovnen og grill hummerne i 4-6 minutter alt efter deres størrelse. De skal grilles, til de er faste i kødet, og marinaden begynder at tage farve.