Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Opskrift på grillede jomfruhummer med krydderurtemarinade

Opskrift på grillede jomfruhummer med krydderurtemarinade

Grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade

Lækker forret til en vellykket nytårsmiddag - byd sine nytårsgæster på grillede jomfruhummer med marinade af blandede krydderurter.

Grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade:

Beregn 4-6 hele jomfruhummere pr. person, alt efter størrelse.

Krydderurtemarinade:
½ bundt blandede krydderurter f.eks. mynte, koriander, basilikum, bredbladet persille efter smag.
2 fed hvidløg
en god skvæt koldpresset jomfruolivenolie
friskpresset citronsaft fra ½ citron
et drys Maldon salt.

Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor og hak det til en grov smørbar dressing.  

Hummere:
Klip rygskjoldet af hummeren med en spids saks og fjern den sorte tarm. Læg hummerne i en bradepande med bagepapir og smør en teskefuld dressing på hummerens nøgne ryg. Kom bradepanden ind under det tændte grillelement i ovnen og grill hummerne i 4-6 minutter alt efter deres størrelse. De skal grilles, til de er faste i kødet, og marinaden begynder at tage farve.

LÆS OGSÅ: Nytår: Sådan laver du en nem, frisk og børnevenlig nytårsmenu

Se, hvad vi ellers skriver om: Nytårsmenu, Jomfruhummer, Nytårsforret og Nytår