
Grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade
Lækker forret til en vellykket nytårsmiddag - byd sine nytårsgæster på grillede jomfruhummer med marinade af blandede krydderurter.
Grillede jomfruhummere med krydderurtemarinade:
Beregn 4-6 hele jomfruhummere pr. person, alt efter størrelse.
Krydderurtemarinade:
½ bundt blandede krydderurter f.eks. mynte, koriander, basilikum, bredbladet persille efter smag.
2 fed hvidløg
en god skvæt koldpresset jomfruolivenolie
friskpresset citronsaft fra ½ citron
et drys Maldon salt.
Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor og hak det til en grov smørbar dressing.
Hummere:
Klip rygskjoldet af hummeren med en spids saks og fjern den sorte tarm. Læg hummerne i en bradepande med bagepapir og smør en teskefuld dressing på hummerens nøgne ryg. Kom bradepanden ind under det tændte grillelement i ovnen og grill hummerne i 4-6 minutter alt efter deres størrelse. De skal grilles, til de er faste i kødet, og marinaden begynder at tage farve.