Herregod mad i Frankie's Køkken

Herregod mad i Frankie's Køkken

Anmeldelse: Bistrotrenden vil ingen ende tage. Og Frankie's Køkken er et godt bud på budgetmad i afslappede omgivelser.

Torsdag aften, sidst på måneden og lyst til noget uformelt. Løsningen på den udfordring er at besøge Frankie's Køkken, der på deres hjemmeside har følgende manifest: Du er selv en aktiv deltager i måltidet, du skænker selv og læser dig selv til detaljerne – derfor kan vi servere gode råvarer og store vine til billige priser.

Derfor lokker Frankie med tre retter for 200 kr og fire for 250 kr. Men inden vi gik på maden, min mand og jeg, fristede Frankie's Køkken med drinks og snacks.

Vi lagde ud med G&T med Geranium Gin og en særlig tonic, der er klasser over den gængse Schweppes. Da jeg (stadig) er gravid, bad jeg dog om en uden gin, men det misforstod tjeneren og serverede en almindelig Schwepps's tonic. På kortet står man skal råbe op, hvis man er utilfreds med noget, men inden jeg nåede det, var tjeneren, der i øvrigt også glemte vores vand, væk.

Alt på et bræt

Men svipseren var hurtigt glemt, da vores snacks kom: Citron og sardiner, bare sådan, som det står på kortet. Og det var det. Et bræt med en dåse sardiner, lidt brændt citron, mayonnaise og feldsalat. Helt enkelt og genialt.

Så kom forretterne: Jeg kastede mig ud i Frankie's bræt – igen et træbræt med lækkerrier som rillette, lardo, baccala (saltet torsk) og skinke. Matias tog en omgang foie gras, valnødder og pærer. Ingen af os var skuffede.

Herremad

Hvis du er til lette spiser og feminin mad er Frankie's Køkken nok ikke stedet for dig. Hovedretterne var på samme niveau som forretterne: Min lammeskank var en rigtig herreportion med bønner, smørmørt kød og intens sauce – men jeg var hensat.

Der var ikke meget plads til dessert, men jeg skulle lige prøve mandelkagen med syltetøj og creme. Igen en portion til en velvoksen mand, hvor halvdelen måtte returneres til køkkenet – men køkkenet holder den gode stil til finalen.

Corny musik

Frankie's Køkken endte med at give os en regning på 860 kr.

Jeg var sikker på, at de havde overset noget efter dette herremåltid med drinks, snacks, tre retter, et glas vin og øl. Men nej. Alt var med.

Men et er at få god mad til få penge. Noget andet er omgivelserne.

I Frankie's Køkken er interiøret en 2011-trendy blanding af Best Lite lamper, mormor-tallerkener og læderpolstrede stole. Målet er at give en stemning af at være til privat middag. Derfor kører der også et heftigt lydtapet, hvor der efter min mening gik lidt for meget Radio 100 FM i den denne aften med 80'er-slagere og corny pophits.

Det kunne selvfølgelig være en god opvarmning til en bytur, men som baggrund til en middag med kæresten endte det med blive et mindre irritationsmoment. Dagen efter er det dog stadig den gode smag, jeg husker bedst. Og den jeg helt klart vil anbefale.