Hilda Heick ung

Foto: Claus Boesen "Jeg valgte det praktiske og pengene," fortæller Hilda Heick.

Hilda Heick om en stor anger tidligt i livet: ”Når du spørger mig i dag, så har jeg fortrudt”

Som ganske ung fandt Hilda Heick sammen med Keld, hvilket fik hende til at træffe et valg, som hun i dag fortryder. Han fik hende til gengæld op på musikscenen – og hjalp hende til at overvinde en alvorlig skræk. Det fortæller hun til Hendes Verden.

De fleste af os forbinder Hilda Heick med det korte, lyse hår, de glade øjne og et stort smil, når hun - som det mest naturlige i verden - står på scenen og optræder side om side med manden Keld.

Men det lå langt fra i kortene, at det var den vej, det skulle gå for en af landets mest folkekære sangere.

LÆS OGSÅ: Annette Heick om sin mands ulykke: "Vi dykkede ned i et sort hul"

Som ganske ung tænkte den unge Hilda nemlig mest på praktik og økonomi, når der skulle træffes valg om fremtiden. Og da hun blev kærester med Keld Heick allerede som ung teenager og gift, da de var blot 22 år, tog hun en beslutning, som hun i dag ville have gjort anderledes.

– Min far så gerne, at jeg fik en studentereksamen, men da jeg var færdig med realeksamen og allerede havde mødt Keld, ville jeg ikke have læsegæld, så en af os var nødt til at få en kortere uddannelse. Så fik jeg et kontorjob, mens Keld tog gymnasiet. Jeg valgte det praktiske og pengene, men når du spørger mig i dag, så har jeg fortrudt, at jeg ikke fik en studentereksamen, fortæller hun i denne uges Hendes Verden.

– Gymnasiet giver dig en grundviden, som du ikke kan tilegne dig senere i livet. Når Keld og jeg for eksempel står i Rom, generer det mig voldsomt, at han skal fortælle mig, hvad der står på latin på bygningerne, forklare hun videre.

Hilda Heick brugte dog sit gode hoved på at læse til merkonom, og hun fik et programmeringsjob hos Lundbeck. Men så tog skæbnen en ny drejning for hendes karriereliv.

Keld skældte mig ud

Hendes mand Keld Heick havde nemlig stor succes som musiker i forskellige bands, men i 1979 fik han problemer med stemmen, fordi han dagligt stod til koncerter og optrådte i timevis i røg og damp.

Lægerne sagde, at han fremover max måtte synge én time om aftenen, og han valgte derfor at gå solo.

Men han kunne ikke lide at rejse rundt i landet alene, så han overtalte nu sin kone til, at hun skulle begynde at optræde med ham.

1. februar 1981 var første aften, hvor de skulle på scenen sammen på Pejsegården i Brædstrup. Men så frøs Hilda, fortæller hun til ugebladet.

– Jeg havde vel regnet med, at der kom 50 mennesker, men da vi skulle på, sad der 700 og ventede. Jeg gik totalt i baglås og sad og græd i garderoben, men så skældte Keld mig ud. ”Nu tager du dig sammen. Vi har skrevet under på en kontrakt, og så gør man det, man er blevet bestilt til”, sagde han. Du kan tro, han kan være skrap, og han ved, hvordan han skal provokere mig, fortæller Hilda Heick.

Hun har også en kærlig kommentar til, hvordan hun har forandret sig fra parrets første optrædener.

– Det er i øvrigt meget lærerigt for mig at se videoer fra dengang. Jeg står hele tiden og kigger op på Keld, den store mester – ha-ha, siger hun med et smil til bladet.

Læs det fulde interview med Hilda Heick HER.

Om Hilda Heick

  • Født 19. maj 1946 på Midtsjælland.
  • Mødte i en tidlig alder musiker Keld Heick, som hun blev gift med.
  • Siden 1980 har 'Keld & Hilda' også dannet par professionelt og været fast inventar på dansktoppen.
  • De er forældre til entertaineren Annette Heick og bor til dagligt i Vedbæk.
  • Næste år tager 'Keld & Hilda' på 100-års turne, fordi det er 60 år siden, Keld debuterede, og 40 år siden han fik Hilda med.
  • Fra 2. oktober har man kunnet opleve Hilda Heick på dansegulvet i årets udgave af Vild med dans på TV 2.

Hilda Heick i Vild med dans.jpgHilda Heick på dansegulvet i Vild med dans sammen med sin dansepartner, Michael Olesen. (Foto: Her & Nu)

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og Musik