HIMMELSKE dadelkugler
3. søndag i advent havde jeg udset mig til at være en festlig dag - sådan lidt italiensk med en hulens
masse mennesker i alle aldre om bordet. Så jeg havde inviteret en masse veninder med og uden børn -
i alderen 60 - 20. Vi nåede ikke at klippe julepynt. Men snakken gik over hvid gløgg, Irmas æbleskiver og
mine egne hjemmelavede "kugler". De smager så vidunderligt, at opskriften skal gives videre. Jeg har selv fundet på sammensætningen, og jeg bilder mig ind, at det er så sundt, så sundt. Men prøv dem - selv om de lyder frelste og detox dit liv agtigt - de er himmelske! Jeg bruger lidt dyre råvarer, for jeg tror på, at det er i selve råvaren at den gode ret skabes.
Indkøbsliste
Økologiske sager fra Urtekram:
hele poser af: dadler, hassenødder og kokosmel samt deres
økologiske nougatcreme og kakaopulver.
Økologisk sødmælk
Læg en pose økologiske dadler og hasselnødder i blød i 8 timer. Hæld vandet fra og hæld dadler og hasselnødderi en skål, det må gerne være lidt "snasket".
Begynd at blende det groft med en håndblender.
Hæld en sjat god økologisk mælk på (ca. en halv deciliter)
Blend 3 store spiseskeer Nougatcreme i sammen med 3 store spiseskeer kakaopulver. Hvis det er meget hårdt at blende, så hæld en sjat mælk mere på.
Til sidst rører du 3/5 dele - eller mere - af en pose kokosmel i (det skal hænge godt sammen).
Kuglerne trilles i hånden og vendes i den resterende kokos. Spis dem med nydelse og gem resten i køleskabet.