"Indflydelse er ikke noget, man får. Det er noget, man ta´r."
SPONSORERET indhold

"Indflydelse er ikke noget, man får. Det er noget, man ta´r."

Stærke fællesskaber er baggrunden for, at arbejderpigen fra Nørrebro, Lizette Risgaard, i dag er blevet formand for LO og dermed en af de mest indflydelsesrige kvinder i landet. Derfor er hun også en af de kvinder, du skal lade dig inspirere af i 2016.

Af: Sofie Hviid Foto: LO
21. jan. 2016 | Livsstil

I denne uges Alt for Damerne har vi udvalgt 50 enestående kvinder, som vil inspirere dig i 2016. Vi har spurgt et par af de udvalgte, hvad der har gjort dem til de kvinder, de er i dag.

Hvad har været afgørende for, at du er blevet den, du er i dag?
Jeg vil sige det kort: Stærke fællesskaber. Det var jo et stærkt fællesskab som velfærdsstaten, der gjorde det muligt for en arbejder-pige fra Nørrebro som mig at få en uddannelse. Det var det stærke fællesskab i fagforeningen, der sikrede mig en ordentlig løn, så jeg kunne forsørge mig selv og min familie. Det var selv samme stærke fællesskab, der senere valgte mig til deres formand og stemme i LO. Og det var det stærke fællesskab i min familie, der gjorde det hele muligt. Det er fællesskabet der sikrer, at man kan være sin egen lykkes smed.

LÆS OGSÅ: "Selvom jeg er 1,5 meter høj, behøver jeg ikke en høj mand til at løfte ting ned til mig"


Hvad driver dig som menneske?

Uretfærdighed! Og ønsket om at ændre på det. Jeg er optaget af at sikre lige og bedre muligheder for alle mennesker. Jobmuligheder, uddannelse, social retfærdighed – i det hele taget et trygt liv uanset baggrund og ophav. Og så har jeg nok som person en vis ukuelighed, stædighed og optimisme.

LÆS OGSÅ: "Jeg følte mig som en dukke, der var blevet brugt"


Hvad drømte du om at opnå som barn?
Et godt liv – med mulighed for at klare mig selv. Jeg har haft drømme om alt fra at blive telegrafist som 15-årig og en lyst til at rejse, til at blive korrespondent. Det gik jo som bekendt anderledes.


Hvad har du af personlige visioner for 2016
?

Jeg vil gerne gøre mit til, at vi får et mere lige samfund. Vi kan se lys forude: Der vil blive skabt mange nye job over de næste par år. Det mener jeg skal komme alle til gode.

Hvis du skal komme med et budskab, der kan inspirere danske kvinder, hvad vil det så være?
Bland jer! Vær aktive på arbejdspladserne. Indflydelse er ikke noget, man får. Det er noget, man ta´r. Værn om fællesskabet og brug det. Og del ansvaret for børnene i familien helt fra start. Far har også krav på barsel. Husk det nu.

 

LÆS OGSÅ: Jeg ville sige til mit yngre jeg, at jeg ikke skulle forsøge at tilfredsstille alle

LÆS OGSÅ: Hvordan fortæller man til et overgreb, hvis man ikke forstår det?

LÆS OGSÅ: "Jeg kunne ikke holde ud, nogen skulle se på mig"