Kold morgengrød med valnødder og gulerod
SPONSORERET indhold

Kold morgengrød med valnødder og gulerod

Det lyder en smule mærkeligt at komme gulerod i morgengrøden, men det smager rigtig godt, og så kan jeg godt lide tanke om at spise grøntsager fra morgenstunden.

Af:: Ditte Ingemann
31. jan. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Første gang jeg fik grød med gulerod var for nylig i Berlin, hvor der på mange caféer serveres Bircher Müsli, som er en kold, tynd grød med masser af nødder og tørrede frugter. Jeg har lavet min egen udgave, som er lidt mere cremet og med skyr, revet gulerod og valnødder. Køleskabsgrød går ud på at lave en kold grød, stille den på køl til næste morgen og derefter spise den kold, evt. med frisk frugt og nødder på toppen.

Jeg ved ikke, om det falder i enhver smag, men jeg synes det er god variation til den daglige grød, og så skal grøden forberedes dagen før, hvilket gør det super nemt om morgenen.

Køleskabsgrød med gulerod og valnødder, 2 pers.
1 dl havregryn
ca. 1,5 dl mælk
1 lille gulerod
1/2 æble
2 spsk skyr
1-2 spsk flydende honning
2 spsk valnødder

Kom havregryn, mælk og revet gulerod i et glas eller en anden lukket beholder – rør det godt sammen og stil det på køl til næste morgen. Rør rundt i grøden inden servering, tilsæt små æbletern, skyr og honning. Top grøden med hakkede valnødder inden servering.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du sunde sprøde knækbrød