Kvinde med en mandedrik

Kvinde med en mandedrik

I fredags gjorde jeg noget jeg ikke måtte. Jeg smagte på en whisky fra 1975 med en alkoholprocent på næsten 60. Det vil sige, at jeg ikke tog mere end jeg kunne fornemme, at den ravgule væske fordelte jeg i min mund og smagte fantastisk.

Jeg er nemlig gravid – og må jo ikke nærme mig (og faktisk heller ikke tænke på) alkoholiske drikke.

Derfor er det lidt af en udfordring, når man bliver inviteret på frokost, der er tilpasset seks forskellige slags whisky. Men jeg kunne heller ikke sige nej til invitationen, når nu Annabel Meikle fra den berømte »whiskyproducent, Ardbeg, www.ardbeg.com, var i Danmark i anledning af weekendens whiskyfestival. Og jeg tillod mig derfor at smage nogle enkelte dråber.

“Normalt har jeg aldrig været specielt meget til whisky, men i de timer jeg sad i en efterårspyntet staldbygning på Frilandsmuseet åbnede der sig en ny verden for mig. ”

Det handler nemlig bare om at drikke en whisky af god nok kvalitet, fandt jeg ud af. Så kan det både smage blidt og fyldigt uden smagen af røg og tørv er for dominerende. Og smagen blev ikke dårligere af at whiskyentusiasten Annabel guidede os gennem smagsnuancerne, mens maden var tilpasset smagen.

Whisky er traditionelt en mandedrik, men du snyder sig selv for en oplevelse, hvis du ikke smager. Og

så findes der faktisk der gode cocktails med whisky. F

».eks. på cocktailbaren, Ruby, www.rby.dk

Ellers kan du selv prøve med denne drink:

Ardbeg Passion

3 cl Ardbeg

3 cl Passionsfrugtjuice

9 cl Möet & Chardon

Kom whisky og juice i et afkølet champagneglas. Top op med champagne. Pynt med en skive lime.