Lav dine egne flødeboller - det er ikke umuligt!
Engang var en flødebolle en ting, der kom i plastikkasser med 12 eller 24 og som blev delt ud i klassen, når der var fødselsdag. En tynd kiksebund, en klistret hvid masse og chokoladeovertræk med en lav kakaoprocent hed recepten.
Men så kom den under kærlig gourmetbehandling og blev opgraderet med marcipanbund, tyk kvalitetchokloade og det lækreste skum i forskellige smagsnuancer.
Kvalitetsløftet, som blandt andre Summerbird, A Xoco, Peter Beier og andre chokoladebutikker er eksponent for har givet flødebollen et gevaldigt comeback og løftet den fra en kedelig industrivare til en nydelse af højeste kvalitet.
Prisen er selvfølgelig derefter – kvalitet koster, men hvis du både vil have den gode smagsoplevelse og holde lidt på pengene, så er løsningen at lave det selv.
I denne uge af ALT for damerne finder du opskriften på flødeboller i tillægget 'Det søde punktum', der er femte og næstesidste bog i vores store samarbejde med gourmetkokkene fra Løgismose.
Umiddelbart kan det lyde som et halsbrækkende projekt at give sig i kast med, men efter jeg har forsøgt i mit eget køkken, kan jeg konstatere, at det faktisk er muligt at kreere dem selv.
Mit største problem var, at jeg ikke havde nogen sprøjtepose og i stedet forsøgte at klemme fyldet ud af en plastikpose. Ikke en god idé, og derfor er den kunsterniske udførelse derefter.
Men overtrukket med chokolade og med en gedigen marcipanbund blev smagsoplevelsen fremragende.
TIP:
I opskriften skal der bruges grøn te og rosenvand, men hvis du – ligesom jeg – vil lave en helt klassisk flødebolle kan du undlade de to ingredienser.
Først bliver marcipanbundene lavet.
Så kommer der skum på. Husk at bruge en sprøjtepose – og ikke en plastikpose som jeg. Det bliver resultatet ikke pænt af.
Se resultatet på øverste billede.