Leas guldkage
Guldkagen er et relativt nyt medlem af min familie - den blev bragt ind i vores liv af den smukke Lea Skov. Jeg tror, den er en klassiker i hendes familie, og den er allerede et must ved fødselsdage og andre festligheder.
Kort fortalt har vi at gøre med en bombe af sukkerdej, marengs, hindbær og flødeskum - og den virker!
Guldkage til 8:
4 æggeblommer
70 g sukker
70 g smør
110 g mel
2 spsk mælk
2 tsk bagepulver
4 æggehvider
170 g sukker
5-6 spsk hindbær- eller jordbærsyltetøj
1/4 l piskefløde, piske til blødt flødeskum
Pisk æggeblommer og 70 gram sukker grundigt sammen. Smelt smørret over lav varme. Bland mælken i det smeltede smør og hæld blandingen op i æggesnapsen i en tynd stråle, mens du pisker. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen.
Pisk nu æggehviderne til de danner små toppe, kom 2 spsk sukker i og pisk, til marengsen bliver sej og vend så resten af sukkeret i.
Fordel dejen i to springforme og fordel derefter marengsen ovenpå. Bag de to kager på ovnens nederste rille i 30-60 minutter på 120 grader. Pas endelig på at kanten ikke bliver for tør.
Når de to kager er kølet af, lægger du dem sammen omkring et tyndt lag syltetøj og flødeskummet. Hvis det er sommer, så brug endelig friskebær i stedet for syltetøj.