Meyers Deli – en kærlighed, der stadig holder
Da Meyers Deli åbnede for godt fem år siden, husker jeg det mest som et forelsket sug i maven. Jeg boede dengang lige ved siden af, og delien åbnede samtidig med, at jeg mødte ham, jeg endte med at blive gift med.
Derfor står der et brus af forelskelse omkring det sted. Det var her vi spiste brunch, hentede take away og drak øl. Det var her veninderne blev opdateret med de nyeste detaljer i forholdet. Men det var også her vi spiste, fordi maden simpelthen var i orden, kvaliteten var i top og konceptet genialt.
Det er nu fem år, børn, bryllup og etableret voksenliv siden. Og spørgsmålet er selvfølgelig om Meyers Deli stadig er ligeså godt, som jeg husker det dengang.
Det prøvede jeg af en lørdag, hvor vi (min mand, jeg og nu datter på tre et halvt) gik ned i deliens filial i Magasin for at stille frokostsulten.
Saftig kylling og god remu
Jeg bestilte en salat af bornholmerhane, mens manden fik Smørstegt fiskefilet med remu. Menukortet er meget overskueligt med både nordisk, inspireret mad og klassikere som pariserbøf, burger og cesærsalat (det er lidt anderledes på Gl. Kongevej).
En salat med kylling kan enten være en tam omgang, men her er der både
smag i fugl og den hjemmerørte mayo.
Ca. 20 min. ventetid var ok, da vi kom lige i lørdagsshopping-psykosen. Min salat var dejlig sprød med saftige kyllingestykker vendt i en velsmagende mayo. Meget cafémad har en tendens til at være proppet med alle mulige forskellige ting for at det bare skal se ud som om, man får meget for pengene uden at det hænger sammen, men her var lige nøjagtig de, der skulle være. Og dog. Efter de første bidder opdagede jeg, at jeg manglede noget syrligt til at opveje den fede smag, og opdagede, at der manglede drueagurker, som lovet på menukortet. Jeg gik op til kokken (der er åbent køkken), der ikke anede hvad jeg talte om, men som dog fandt nogle drueagurker og skar dem ud. Ikke den mest professionelle tilgang til det, men hovedsagen er, at jeg fik det jeg kom efter, og herefter var retten perfekt.
Det samme var fisken med den gode, grove remo og godt brød.
Billigt sluppet
En regning på ca. 200 kroner for mad, der ligger langt, langt over de strømlinede gennemsnitscaféer er virkelig kvalitet for pengene. Og konklusionen er klar: Meyers deli er lige så god som dengang, de slog dørene op. For heldigvis har de holdt fast i konceptet, som jeg ville ønske, flere ville kopiere. Få, men gode ting. Ordentlige råvarer og simple retter. Så kan kærligheden holde i mange år.
Portionerne er som de skal være. Store nok til at blive mæt, men ikke så
store, at maven er bombet flere timer efter.