Natasja Crone

Foto: Les Kaner Det skal nok gå. Tillykke med det hele. Læs brevet fra Natasja Crone, journalist og tv-vært.

Natasja Crones brev til kronprinsen: Du virker lykkelig, rolig og ekstremt afklaret og afbalanceret

Lørdag den 26. maj runder hele Danmarks kronprins et skarpt hjørne, og det er en begivenhed, som hele landet fejrer sammen med ham. Helt i kronprinsens ånd involverer fejringen både sports- og kulturbegivenheder sideløbende med de royale middage. ALT for damerne tegner et billede af fødselaren med hjælp fra 10 kendte danskere, der sender et ærligt og hjerteligt tillykke i denne uges magasin. Her kan du læse brevet fra Natasja Crone.

Kære Kronprins Frederik!

Tillykke med fødselsdagen. Dengang mine forældre blev 50, syntes jeg, de var virkelig gamle. I dag ved jeg, at 50-årige overhovedet ikke er gamle. Jeg rammer selv dagen om et par år - og jeg er stadig meget ung i mine egne øjne. Det samme er du. Der er måske kommet lidt grå stænk i skægget og et par klædelige smilerynker omkring øjnene, men du virker ret ung på mange måder. Både fysisk og mentalt. Da min 16-årige søn for eksempel så din playliste i bogen "Under Bjælken", var der totalt '"street credit".

Vi er nogenlunde (kun nogenlunde!) jævnaldrende, og fra midtfirserne og ti år frem stødte jeg på dig en gang imellem til sociale arrangementer, fordi vi havde og har en del fælles bekendte. Dengang tænkte jeg tit over, at det måtte være lidt anstrengende, at alle altid holdt øje med dig. Både PET og gæster. Alle vidste hele tiden, hvor du var i lokalet.

LÆS OGSÅ: Kathrine Ærtebjergs brev til kronprinsen: "Du forstår, at der må være plads i livet til at forestille sig"

Og gæsterne ville gerne tale med dig. Alle sammen. Hvilket man selvfølgelig ikke kunne fortænke dem i. Danmarks kommende konge – og endda en flink fyr.
Jeg holdt altid en vis afstand – i et forsøg på i det mindste at give dig bare et lille pusterum i den kreds, der ustandseligt syntes at omgive dig.

Siden har jeg mest fulgt dig på afstand. Og ofte på dine og din families mærkedage – i tv-transmitterede begivenheder med pomp og pragt, galla og guldkareter. En del af dit liv. En del af dit arbejde. En del af mit arbejde.

Kredsen, du er omgivet af nu – midt i livet – virker som om, den har gjort dig lykkelig og rolig. Dine fire børn og din hustru. Du virker på mig ekstremt afklaret og afbalanceret – hvilket jo er en gave, der er noget større og vigtigere end alle de pakker, der vælter ind af slotsporten den kommende tid. Jeg tror også, du er afklaret omkring dit kommende job, selv om det er så mærkeligt, at et så offentligt embede på en eller anden måde mangler en egentlig stillingsbeskrivelse.

Du har haft god tid til at overveje, hvordan du og dine nærmeste vil definere rollen – og er stadig under uddannelse, mens vi alle sammen følger med på sidelinjen, har meninger og kommentarer.

Et overvældende flertal synes at være generelt ret vild med dig. Jeg tror simpelthen, de synes, du er en god dreng og en flink fyr, der på din egen måde har kæmpet dig frem til at stå så stærkt, som du gør i dag. Og som har modet til slet og ret at være – dig selv.

Det skal nok gå. Tillykke med det hele.

-----------------------------

Læs meget mere i denne uges ALT for damerne, hvor vi fejrer, at hele Danmarks kronprins fylder 50 år.


I bladet får du eksklusive billeder af kronprinseparret taget af fotograf Franne Voigt + og 10 hjertelige breve fra kendte danskere, der alle har et særligt forhold til H.K.H. Kronprins Frederik.

Læs breve af:

  • Maria Montell
  • Ellen Hillingsø
  • Alex Nyborg Madsen
  • Minik Rosing
  • Kathrine Lilleør
  • Chris Minh Doky
  • Natasja Crone
  • Hella Joof
  • Stine Jørgensen
  • Kathrine Ærtebjerg

Denne uges ALT for damerne er på gaden torsdag 24. maj til en særpris af 25 kroner.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Kongelige og Venner