Rejseguide: 5 bogoaser i Paris
SPONSORERET indhold

Rejseguide: 5 bogoaser i Paris

Forfatteren Lotte Garbers, der de sidste to år har boet i Paris, guider til byens bedste steder at dyrke sin læselyst. Lotte Garbers.dk

Af: Lotte Garbers Foto: Lotte Garbers & All Over
12. sep. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

Læs overalt
Skal du være rigtig parisienne, skal du læse gående, i metroen, i køen. Du køber dine bøger i Fnac (det er ligesom Fona, også med bøger!) eller hos France Loisirs, som er en bogklub med butikker. Bogboderne ved Seinen er for turister. Du køber enten billig­bøger eller fra forlaget Gallimard – lysegule tynde, franske bøger – så du kan bøje bogen helt om sig selv. Så forstyrrer vinden ikke din læsning.
Fnac.com, Franceloisirs.comPå kajen
På Quai de Valmy ved Canal St. Martin sidder man og vegeterer med fødderne ud over stenkanten. Man køber en café à emporter eller en ingefærjuice på Le Sesame, og så blender man ind med alle de andre mennesker, der laver det samme som dig. Måske mit favoritsted.
Au-sesame.comKlassikeren
Det mest oplagte er selvfølgelig at tage til Shakespeare and Company-boghandleren ved Seinen, fordi det er navnet på den boghandel, hvor Hemingway købte bøger på klods. Den ægte findes ikke mere, men denne her er altid med i filmene, og den er en hyldest til den oprindelige. Den har kun engelske bøger. Ved siden af boghandleren ligger en charmerende lille park, Place René Viviani, hvor man kan nyde sine bogindkøb.
Shakespeareandcompany.comMarais-hygge
Man kan slænge sig i en liggestol under en parasol i de få uger om året, hvor byen kører tonsvis af sand ind, smider det langs flodens højre bred, øst for Boulevard de Sebastopol, og leger, at det er Cote-d'Azur. Oplagt for dem, der gerne vil ses. Jeg selv vælger nogle af de mange, mange parker. Den, der hører til Musée Carnavalet, er særlig hyggelig, fordi den er lille og ligger midt i Marais-kvarteret. Indgang fra Rue des Francs-Bourgeois.
Carnavalet.paris.frFrilufts-poesi
De mange smukke smedejernshegn i byen bruges også til litteratur. Det er, som om graffiti ikke rigtig er moderne her. Hegnet her er foran kirken midt i St. Germain des Prés, lige ved siden af den ikoniske bistro, Les Deux Magots, hvor man stadig gerne må sidde alene og læse. Très chic.
Eglise-sgp.org, Lesdeuxmagots.frLÆS OGSÅ: Se 5 fantastiske steder at spise kage i Paris