Ricottakager med valnødde-ahornsirup-smør

Ricottakager med valnødde-ahornsirup-smør

“Søndag morgen med lysegrå sommerhimmel udenfor gav mig lyst til noget andet en den vanlige ostemad til morgenmad. Og med et kvart kilo frisk ricottaost, netop hjembragt fra Italien, i køleskabet kom jeg hurtigt i eksperiment-humør. Jeg har for længe siden læst om ricottakager, og syntes lige pludselig at det lød som den perfekte (usunde) morgenmad. Og ganske rigtigt. Den fnuglette konsistens, den milde smag af ost og æg og ikke mindst den snaskede 'smørsauce' viste sig at matche en doven sofa-formiddag perfekt.”

Ricottakager til 2:

135 g ricotta

2 æg (delt i blommer og hvider)

1 dl mælk

1,5 dl mel

1 tsk bagepulver

En smule salt

1 tsk ahornsirup

Ca. 25 g smør

Pisk ricotta, æggeblommer og mælk sammen i en skål. Si heri mel, bagepulver og salt og rør det let sammen. Pisk æggehviderne stive og fold dem sammen med osteblandingen, og pas på at du ikke rører for voldsomt, for så mister du luftigheden i dejen - og det er den, der giver de fnuglette kager. Rør forsigtigt ahornsiruppen i. Smelt en smule af smørret på en pande og bag ricottakagerne. 3 ad gangen, en-to spiskeskeer per kage. De skal være gyldebrune, lidt a la amerikanske pandekager.

Valnødde-ahornsirup-smør:

1 spsk smør

2 tsk ahornsirup

10 valnøddekerner, grofthakket

Smelt smør og ahornsirup sammen i en lille gryde og kom valnøddestykkerne op i. Hæld over ricotta-kagerne og nyd dem med en stærk kop kaffe til. Godmorgen!

PS. Du skal ikke høre et ondt ord fra mig, hvis de serverer de fine ricottakager som dessert...