Bryllups blomster
SPONSORERET indhold

Roser er røde

Der var engang, hvor brudebuketten var en gave fra gommen og hovedsageligt bestod af roser og brudeslør. Sådan er det ikke længere. Nu skal buketten afspejle, hvem du er.

Af: Christina Zemanova Foto: Alamy
20. jul. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Hvordan skal en brudebuket se ud? Det er der ikke noget enkelt svar på. Leif Sigersen, der har arbejdet med blomster de sidste 25 år og er blomsteruddannet hos blomstereksperten Tage Andersen, holder oftest flere møder med brudeparret, før han for alvor får sporet sig ind på, hvilken buket der skal bindes til bryllupsdagen.

– Det kommer an på, hvordan kjolen ser ud, og hvor den er skåret. Men først og fremmest afh­ænger det af kvindens personlighed. Er hun udadvendt og højtråbende eller mere diskret? Og hendes højde og drøjde. Det hele hænger sammen, siger Leif Sigersen, der i dag arbejder med at skabe blomstermiljøer på modeskydninger, til reklameoptagelser og store arrangementer. Og så selvfølgelig bryllupper.

– Der findes ikke en top ti over blomster, der gør sig godt i brudebuketter, siger han, for nogle gange kan en lyserød rose være helt forkert, og andre gange kan den være helt, helt rigtig, fordi den giver mening i en kontekst og ikke i en anden. Og ind i mellem sender han kommende brudepar videre, fordi han kan høre, at de ikke har samme indre billede af det færdige resultat.

– For det er jo ikke bare en eller anden tilfældig buket. Man kan ikke gøre det om. Det skal være helt rigtigt.