Se min favoritopskrift på vafler
SPONSORERET indhold

Se min favoritopskrift på vafler

Af:: Ditte Ingemann
21. mar. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

På tirsdag, d. 25. marts er det nordisk vaffeldag, så hvorfor ikke allerede tage forskud på glæden nu?

Vaffeldagen markerer at vinteren nu er ved at være slut og foråret begynder, og faktisk har man i de nordiske lande fejret denne dag gennem flere hundrede år.

Der findes rigtig mange opskrifter på vafler, og alle har sikkert en bestemt opskrift, som er blevet brugt i deres barndom eller har minder om deres bedstemors vafler.

Jeg har lavet en ny udgave med kakao, og uden gluten eller sukker. Hvis vaflerne skal være ekstra gode, så kan jeg bestemt anbefale at spise dem med chokoladecreme og hakkede hasselnødder.

Kakaovafler ca. 4 stk;
140 g alm. mandelmel
2 æg
1 tsk bagepulver
1 spsk kakaopulver
1 dl mælk
½ tsk salt
1 moden banan
kokosolie til stegning

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, kakaopulver, mælk og salt. Mos bananen og vend den i dejen. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper. Hvis dejen virker alt for tyk, så tilsæt en smule mere mælk.

Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op.

Vaflerne spises med det samme og gerne sammen med chokoladecreme.

Chokoladecreme:
Hjemmelavet chokoladecreme laves ved at hælde 1 dl piskefløde i en gryde og varme det op til kogepunktet. Tag fløden af varmen og hæld det over 75 g finthakket, mørk chokolade. Rør indtil massen er glat og ensartet – hæld det over i en rent glas, og stil det på køl. Chokoladecremen kan smages til med f.x kanel, orange, kaffe og lakrids, eller tilsættes finthakkede hasselnødder. Cremen opbevares på køl og tages ud ca. 20 minutter før servering – cremen kan holde et par dage.

PRØV OGSÅ: Grove vafler med kanel