Søndagsblåbærpandekager
Der er ikke noget bedre end at blive vækket på et relativt humant tidspunkt af sit barn (8.30) og have hele søndagen udstrakt foran sig. Sådan var det i søndags, hvor jeg var alene hjemme med Anna. En god undskyldning for noget ekstra hygge – og for at afprøve en opskrift på blåbærpandekager.
Jeg har nemlig lige fået tilsendt en særlig pandekage pande og tilhørende blåbærsyltetøj.
Sådan. En lille, tyk og lækker pandekage.
Anna var dog skuffet over, at det ikke var den slags pandekager, der kunne vendes i luften, for dem jeg bagte blev tykke og små i det som den amerikanske slags. De første forsøg blev dog ret sorte, da jeg havde for meget blus på panden, men da jeg lærte den at kende, blev der nogle meget fine og velsmagende pandekager ud af det.
Med blåbærsyltetøj og lidt sirup henover er de allerede nu blevet et hit på morgenbordet.
Pernille Skjødts blåbærpandekager
20 stk.
½ stang vanilje
4 ½ spsk sukker
300 g mel
1 tsk revet citronskal
1 knsp salt
2 tsk bagepulver
2 æg
5 dl letmælk
100-150 g friske eller frosne blåbær
smør til stegning.
- Bland mel, bagepulver, sukker, vanilje og citronskal.
Pisk æggene sammen i en skål og rør mælken heri. Hæld melblandingen ud i en skål og pisk den sammen med æg og mælk og rør til sidst blåbærrene i.
- Smelt lidt smør på en blinis-pande eller en almindelig stegepande, og sæt klatter af dej på den varme pande af ca. 1½ spsk’s størrelse pr. pandekage. Steg pandekagerne ca. 2 min. på hver side, indtil de er gyldne og gennembagte.
TIP!
Du kan blande dit eget blåbærpandekagemix og give det væk som gave.
Bland:
½ stang vanilje
4 ½ spsk sukker
300 g mel
1 tsk revet citronskal
1 knsp salt
2 tsk bagepulver
og vedlæg denne lækre opskrift på blåbærpandekager, »som du finder her.