Stig Rossen
SPONSORERET indhold

Stig Rossen: "Jeg fortryder aldrig beslutninger"

Sanger og skuespiller Stig Rossen om at virke arrogant, om at bide i en pude af grin og om at få et kompliment af Dronningen.

Af: Frederikke Pontoppidan Foto: Kennet Havgaard
06. feb. 2018 | Livsstil

Hvilken beslutning har du fortrudt?
– Jeg fortryder aldrig beslutninger. Jeg accepterer, at beslutningerne syntes rigtige på det tidspunkt, de blev taget, og jeg beskæftiger mig derfor ikke med, hvad beslutningen ville have været i dag. Livet er en bevægelse, og bagklogskab er for tåber.

Hvordan tror du, at andre ser dig?
– Jeg er ret sikker på, at en del mennesker, som kun kender mig fra presse eller tv, vil synes, at jeg virker arrogant. Men jeg har aldrig været særligt trykket af janteloven. De mennesker, som kender mig godt, ved, at jeg er nærværende og positiv, og at jeg aldrig bærer nag.

LÆS OGSÅ: Sarah Grünewald og Rasmus Backhaus: “Når jeg kigger tilbage, var det en stor sort sky”

Hvad er det bedste råd, du vil give dine børn?
– Vær ærlig over for andre og jer selv. Vær ydmyg i forhold til de talenter, I har, men ikke så ydmyg, at I undlader at indtage jeres plads i verden. Vær altid åben over for andres holdninger. Hold fast i jeres egen overbevisning, indtil I måske møder nogen, som overbeviser jer om, at jeres holdning er forkert.

Hvornår vidste du, hvad du skulle bruge dit liv på?
– Jeg havde spillet amatørteater i Kolding, fra jeg var 16-20 år, og bagefter skulle jeg ind til militæret. Jeg aftjente min værnepligt, men var fristet til at blive i det militære system og gøre karriere. En af mine kollegaer opfordrede mig til at tage et sabbatår, inden jeg tog den endelige beslutning, og i det øjeblik, jeg igen stod på scenen, vidste jeg, at det var det, jeg skulle bruge mit liv på.

Hvornår er du mest træt af dig selv?
– Når jeg får sagt ja til for meget arbejde, for så kommer jeg til at savne min familie, og de savner mig. Jeg sørger så vidt muligt for altid at geare ned i lang tid efter, hvor jeg helliger mig totalt til min hustru og vores tre skønne drenge.

LÆS OGSÅ: Christian Grau: "Jeg er dårlig til at genkende folk, og det er rigtig pinligt"

Hvad kan få dig til at ­grine?
– Jeg er vild med begavet, crazy humor, for eksempel Monty Python. Der er en håndfuld komikere, der kan få mig til at vride mig af grin. En af dem er skotten Billy Connolly, som har en evne til at tage en hverdagssituation og køre den så langt ud i det groteske, at det bliver helt vildt morsomt. Jeg så engang et af hans shows på tv en sen nattetime, da jeg var kommet hjem efter en koncert, og jeg måtte bide i en pude for ikke at vække hele huset med min latter.

Hvad er det sjoveste ­kompliment, du har fået?
– Da Dronningen besøgte mig i min garderobe på Palace Theatre i London i december 1991, efter at hun havde oplevet mig i rollen som Jean Valjean i Les Misérables, sagde hun på et tidspunkt: "Vi har jo fulgt Dem i pressen, og vi må sige, at vi er meget stolte af Dem". Jeg fik fremstammet et forfjamsket tak.

Hvad kan gøre dig trodsig?
– Trodsig bliver jeg kun meget sjældent, men det kan godt irritere mig, når folk tillægger mig andre motiver end dem, jeg rent faktisk har haft. Et eksempel er, da jeg i 2003 blev spurgt, om jeg ville lave en indspilning af sangen "Kærlighed" som en duet med Grethe Ingmann, altså 13 år efter hendes død. En respektfuld hyldest, som var blevet godkendt af familien. Men jeg fik skudt i skoene, at jeg blot gjorde det for penge, selvom jeg ikke modtog en krone i honorar. Det var blot min hyldest til en dygtig sangerinde. 

Anbefalet til dig