Stine Bramsen om karriere og cyklus
SPONSORERET indhold

Stine Bramsen til sin booker: ”Jeg vil gerne have, at vi planlægger efter min cyklus”

Sangerinde Stine Bramsen sørger for, at hendes arbejdskalender passer til hendes cyklus. Det er et naturligt vilkår som kvinde, og det giver mening at tænke det ind i sit arbejdsliv. Og dét skal vi tale højt om, mener hun. For Stine Bramsen vil skubbe til de forandringer, tiden kalder på.

Af: Nillou Zoey Johannsen og Lea Holdgaard Hansen Foto: Franne Voigt
28. sep. 2022 | Livsstil | ALT for damerne

Livet har rykket Stine Bramsen. Ikke kun i musikken på hendes nye soloalbum ”Blond and Blank”, men også som person, siden hendes seneste soloudgivelse, der udkom for fem år siden. Særligt moderskabet har ændret hendes selvforståelse og forstørret den feminine styrke i hende. Hun er i dag ikke bange for at gå forrest, være og tale højt om sin kvindelighed – også i sit arbejde som musiker:

”Biologisk går kvinden igennem nogle ting, manden aldrig nogensinde kan sætte sig ind i, hvis man tænker på graviditet, fødsler og bare det at have en cyklus. Det har da en betydning for, hvordan jeg tropper op i dag, hvor jeg er i min cyklus. Det synes jeg er interessant at tale højt om. Jeg har for eksempel nævnt for min booker, at jeg gerne vil have, at vi planlægger efter min cyklus, så der ikke er kæmpe events den dag, jeg har allermest PMS,” fortæller hun i denne uges ALT for Damerne.

Ifølge sangerinden vil hun helst optræde, når det er naturligt for hende, og ikke, når PMS’en er værst. Dén besked var ny for hendes booker:

”Jeg kender min cyklus fuldstændig, og den dag har jeg kun lyst til at ligge krøllet helt sammen på sofaen og ikke snakke med nogen. Så er det jo ret vildt at skulle stille sig op på en scene og være på. Det har jeg trænet mig frem til, at jeg godt kan, men jeg vil da helst være fri. Jeg vil helst optræde den dag, hvor det føles naturligt for mig. Så kan jeg godt se på sådan en gammel booker i branchen, at den har han ikke fået fra en kvinde før. Men én dag skulle jo være den første.”

LÆS OGSÅ: Connie Nielsen: ”Det, tror jeg, at der er virkelig mange kvinder, der har brug for at høre”

"Man kan sagtens være boss lady på egne præmisser"

Stine Bramsen interesserer sig for synet på køn, roller og de store forandringer, samfundet har undergået de seneste år. Hun vil gerne skubbe endnu mere på udviklingen ved at kæmpe for kvinderne i den danske musikbranche. Det er nemlig på tide at få ændret underrepræsentationen på festivaler, mener hun, og det er på tide, at anmelderne ikke skriver om kvinders udseende, men om musikken. Hun er blevet kaldt feminist, og det har Stine Bramsen det dobbelt med.

”Jeg håber da, at alle er feminister, hvis det handler om, at vi skal være ligeværdige. Jeg har ikke en indestængt vrede over, at jeg er blevet uretfærdigt behandlet, men jeg synes, det er vildt interessant at kigge på, hvordan det har formet mig at vokse op i en mandsdomineret verden og branche. Og hvordan kan jeg inspirere andre kvinder til at tage magten tilbage og være stærke på en feminin måde. For der er ikke kun én måde at være magtfuld på. Man kan sagtens være boss lady på sine egne præmisser. Man behøver ikke at være kold og kynisk for at nå til tops, for så forstår jeg godt, at mange ikke har lyst.”

Læs hele interviewet med Stine Bramsen, hvor hun blandt andet fortæller om at støtte kvinder i musikbranchen og om sit eget behov for sex i parforholdet i det nye nummer af ALT for Damerne, som er på gaden nu.

Anbefalet til dig