Toscana Italien
SPONSORERET indhold

Garanti for vidunderlig mad, vin og natur: Bedste rejsetips til Toscana

Key Account Manager og kone til tidligere cykelrytter Rolf Sørensen, Susanne Balsløw Sørensen, boede i næsten 20 år i en olivenlund i Toscana. Flere gange om året tager hun og familien ned til deres lejlighed i den toscanske by Montecatini Alto. Susanne giver her sine bedste tips til Toscana-regionen, der indebærer vidunderlige vine, fabelagtig mad og smuk natur.

Af:: Cille Lewinsky Foto: Getty Images
21. maj. 2018 | Livsstil | ALT for damerne

Susanne Balsløw Sørensen flyttede som 23-årig til byen Montecatini Alto, der ligger mellem Firenze og Lucca. Her boede hun i næsten 20 år i en olivenlund, hvor hun producerede olivenolie. Sidenhen er det blevet hendes store passion og sammen med manden, Rolf Sørensen, producerer hun stadig olivenolie på deres olivenlund i Toscana. For selvom Susanne er flyttet tilbage til Danmark, er Italien hendes "hjem".

– Jeg har aldrig følt mig mere hjemme end i Toscana. Jeg elsker kulturen, menneskene, naturen, vejret, duftene, humoren, maden og de italienske traditioner. Og toscanerne gør mig bare så glad. De har altid en sjov bemærkning, er charmerende og skøre på en skøn og finurlig måde. Der er dejligt hele året, men sommeren er magisk. Alt er frodigt, og man kan næsten se grøntsagerne og frugten gro.

LÆS OGSÅ: Træt af Mallorca og Costa del Sol? Prøv disse seks alternative soldestinationer

Bedste spisesteder

Stamstedet
Jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte, for man spiser simpelthen så godt alle steder i Toscana-regionen. Selv hvis du holder ind på en Autostrada-grill, kan du få den bedste kaffe og de skønneste måltider. Men på restauranten Lorenzo, der ligger centralt i badebyen Forte Dei Marmi, hersker der en underspillet, italiensk luksus. Stemningen er superhyggelig, og både maden og indretning er stilren og simpel. Deres fisk er fantastisk. Ejeren, Lorenzo, er en distingveret, gråsprængt herre, der bare har styr på sin restaurant. Vi har fejret alt, hvad vi har kunnet komme til hos Lorenzo de sidste 25 år. Lige fra min mands første store kontrakt til graviditeter, fødselsdage, barnefødsler og bryllupsdage.
Ristorantelorenzo.com

Klassisk toscansk
Restaurant La Baita, lige uden for Montecatini Alto, er den typiske tunge, toscanske restaurant. Det er ternede duge, kander med vin og årstidens grønt. Her serveres ”jæger-mad” i form af vildsvineragout, risotto med Karl Johan svampe (smager som englene synger), store T-bone bøffer (fiorentina steaks), og der serveres nypresset olivenolie fra møllen. Stemningen er uformel og hyggelig. Toscana-vacanze.dk

Bedste spisesteder.Bedste spisesteder. Foto: Getty Images. 

Bedste kulturelle steder

Opera under åben himmel
Puccini-festivalen er en operafestival ved Torre del Lago (Massaciuccoli). Det er et friluftsteater, der ligger med søen som en storslået baggrund. Der er nummererede pladser, og det er en skøn oplevelse at høre italiensk opera på de varme sommeraftener. Der kommer ikke så mange turister, men det er meget populært blandt italienerne. Påklædningen er elegant, og det er ikke som opera i Verona, der kan minde om en fodboldkamp. Her kommer man virkelig for operaen. In-italia.dk

LÆS OGSÅ: Besøg denne perle i det sydvestlige Danmark, der en oplevelse for alle sanserne

Hestevæddeløb
Hestevæddeløb Il Palio i Siena. (2. juli og 16. august) er en hundrede år gammel tradition. Selve løbet foregår midt i byens Campo og starter med en cirka fire timer lang procession. Selve løbet varer kun et par minutter, men det er den vildeste hestespurt af tre omgange. Efter løbet er der fest i hele byen.

Bedste kulturelle steder.Bedste kulturelle steder. Foto: Getty Images. 

Bedste udflugter

En tur gennem oliven- og vinmarkerne
Chianti-vindistriktet er et fantastisk udflugtssted. Her kører man rundt i det smukkeste landskab omgivet af oliven- og vinmarker og kører fra den ene hyggelige middelalderby til den anden – uden at man møder mange turister. Jeg kan anbefale byerne Gaiole in Chianti og Radda in Chianti. Det er i øvrigt også fantastisk at tage på cykelferie i dette område.

LÆS OGSÅ: Træt af sommerhus og charterferie? Seks alternative sommerferie-idéer, der giver oplevelser for livet

Kunsttur i Firenze
Hvis man er mere til kunst og kultur, er Firenze byen, hvor man finder den smukkeste Domkirke (Santa Maria del Fiore), og Uffici Palæet, som er et pragtfuldt kunstmuseum med mange værker fra toscanske renæssancekunstnere som Leonardo da Vinci, Michelangelo og Dante. Jeg vil også fremhæve broen Ponte Vecchio i Firenze, som er berømt for sine mange smykkebutikker, og hvor mange kvinder verden over er blevet friet til.

Bedste udflugter. Bedste udflugter. Foto: Getty Images. 

Hemmelige steder

Vinhotel ved kysten
Hvis man er på kør-selv-ferie er det sjovt at køre efter de små vinhoteller. Vi har et par favoritvine, der går under betegnelsen ”super-toscanere”, blandt andet Sassicaia, Ornellaia og Avoltore. Vi holder meget af at besøge de små vinhoteller i området omkring byen Bolgheri, som ligger ude ved kysten syd for Livorno. I området omkring Bolgheri findes der et hobetal af hyggelige vinhoteller, blandt andet Locanda dell’Aioncino i Bibbona. Smag også vinen Insoglia… uhmm.

Anbefalet til dig