Foto af Steffen Haldrup

Foto: Steffen Haldrup, Sergio Calero og Pernille Holm Brudeparret Line og Steffen Baden Lunn fotograferet af bryllupsfotograf Steffen Haldrup

Bryllupsfotograf

Tre bryllupsfotografer: Her er vores bedste billeder fra den store dag

Jeres bryllupsbillede er et dyrebart minde om en af de største dage i livet. Her kan du møde tre bryllupsfotografer og tre brudepar, der fortæller om deres bedste billede fra den store dag.

Et øjebliks stilhed

Brudepar: Christian Snegaard Müller Andersen og Natascha Snegaard Müller
– Udover at vi var fuldstændig tryllebundet af Sergios arbejde og hans genkendelige, visuelle udtryk, havde vi fra start af en rigtig god kemi. De to ting tilsammen gjorde, at vi valgte Sergio som vores fotograf.

– Egentlig er det ikke vigtigt, at fotografen er professionel – men det er derimod vigtigt, at man har tillid til fotografen. Det er jo i princippet en vildfremmed person, man inviterer med til sit bryllup, og som man lader komme helt tæt på under de mest intime øjeblikke.

– For os var det vigtigt, at Sergio formåede at fange de unikke øjeblikke, og at vi ikke selv skulle tænke over, hvornår det var perfekt at tage billeder i løbet af dagen. Sergio har ramt plet på alle vores billeder. Det var ham, der spurgte, om vi ikke lige kunne smutte fra middagen i 10 minutter, fordi der var det smukkeste lys udenfor. Det havde vi aldrig selv tænkt over.

– Når man planlægger et bryllup, er det en god ide at spare der, man kan. En fotograf er ikke et af de steder. Sergio er for os ikke blot en fotograf,
vi betalte. Han har hjulpet med at forevige vores bryllup på den mest fantastiske måde, og det er vi ham evigt taknemmelige for.

Fotograf Sergio Calero

– Jeg har valgt billedet her, fordi det indeholder de elementer, jeg arbejder og indretter mig efter: lys, timing og nærhed. Billedet udtrykker et øjebliks stilhed – et øjeblik, hvor man kan se hinanden i øjnene, have overskud og samtidig se cool ud.

– Et godt bryllupsbillede fanger ens opmærksomhed. Det er et billede, hvor man et øjeblik glemmer, at det faktisk er et bryllupsbillede, man sidder og kigger på.

– Når jeg er til et bryllup, lægger jeg stor vægt på at være så diskret som muligt. Jeg prøver altid at have en afslappet tilgang til at skyde de mere "opstillede" billeder. Den tid, hvor jeg har parret for mig selv, er tit den eneste stund, hvor de kan slappe af og holde en kort pause fra gæster og festen. Man skal nyde de minutter og have det sjovt.

Se mere på Storybookstudio.dk

LÆS OGSÅ: Præst: "Jeg synes, at et kirkebryllup er mere romantisk"

Ægteskabets styrke

Brudepar: Karsten og Lisbeth Solsø Tiedemann
– Vi valgte Pernille som fotograf, fordi hendes fotostil er meget moderne med en vis coolness, og fordi hun har øje for detaljerne. Derudover er hun en behagelig person, hvilket gjorde det nemt at være sig selv i situationen, som jo nemt bliver lidt opstillet.

– Det er skønt at have billederne, så vi bagefter kan se dagen fra en anden vinkel. Tiden går hurtigt, og man når ikke at lægge mærke til det hele. Den historie, billederne fortæller om vores bryllup, er også den opfattelse, vi selv har – bare med et meget smukt filter.

– Det var vigtigt for os at vi kunne være os selv sammen med fotografen – og det var let sammen med Pernille. Derudover fik vi taget billederne inden vielsen, hvilket var så rart, fordi det var et roligt og romantisk tidspunkt på dagen.

Fotograf Pernille Holm

– Jeg kan godt lide samspillet mellem den hengivenhed, bruden udtrykker, og den styrke og stabilitet, gommen udstråler. Jeg synes, det giver billedet personlighed. Derudover er jeg glad for symbolikken med skibet i baggrunden, og de rammer, der omgiver parret.

– For mig udtrykker billedet deres tryghed ved at være tæt på hinanden. Det fortæller mig også om ægteskabets styrke, hvis begge parter tør være sårbare, vise hinanden tillid og tør læne sig op ad hinanden i det liv, de har sagt ja til at leve sammen.

– Det afgørende for mig ved et godt bryllupsbillede er, om det, der sker i billedet, fremstår naturligt og fortæller mere om brudeparret end det flotte tøj og de smukke rammer. Jeg er glad for den dokumentariske stil.

– Jeg ser det som min fornemmeste opgave at gøre resultatet til deres – at forevige nogle øjeblikke, som parret kan identificere sig med og glæde sig over, når de ser tilbage på deres bryllup.

Se mere på Pernilleholmphotography.com

LÆS OGSÅ: 6 romantiske getaways

Naturligt og upoleret

Brudepar: Line og Steffen Baden Lunn
– Steffen har været en bekendt gennem mange år, og vi har set hans arbejde fra andre bryllupper. Hans billeder er langt fra det klassiske, opstillede bryllupsbillede. Som brudepar følte vi os afslappede ved at have ham med.

– Vi vil gerne mindes vores bryllupsdag resten af vores liv gennem smukke billeder. Steffens professionalisme kom tydeligt til udtryk i form af grundig forberedelse – han havde en helt klar ide om, hvilke billeder han ville have.

– Han har formået at fange stemningen og de rustikke omgivelser i Toscana i nogle smukke og varme billeder.

– Det var utrolig vigtigt for os at have en fotograf med, vi havde ubetinget tillid til. Steffen fik helt frie hænder, og vi blev ikke skuffede.

Fotograf Steffen Haldrup

– Billedet er taget spontant i en pause under middagen og harmonerer med, at de bedste billeder er de uopstillede og spontane. Jeg er ikke til opstillede billeder, men er inspireret af autentiske øjeblikke, glæde, kærlighed og latter – alt sammen i en naturlig, upoleret ramme. Lines kjole og Steffens påklædning skaber sammen med de varme farver og solnedgangen en form for synergi.

– Når jeg tager billeder til et bryllup, lægger jeg vægt på, at jeg er fotograf, og ikke en mand med et kamera. Dermed også sagt, at det gode forhold mellem brudeparret og fotografen ganske enkelt er en nødvendighed, da parret skal have tillid til de ting, jeg gør.

Se mere på Steffenhaldrup.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Bryllupsdag

610x200_woordy_knap2.jpeg