Ugens leder: Lidt øko er man vel altid
„ÆG! De skal være økologiske, ellers undværer jeg hellere!“
„Jeg elsker kylling – det er bare umuligt at købe øko-kylling i supermarkederne, så jeg handler øko-kylling fra Birkemosegård i Nordsjælland, der bringer ud hver 14. dag. “
„Efter at have prøvet økologisk hamburgerryg kan jeg ikke gå tilbage, og det har ikke noget med idealisme at gøre – den smager af noget og trevler rigtigt i modsætning til de ikkeøkologiske, der nu virker plastikagtige.“
Her på ALT for damerne har vi hver især vore øko-favoritter, viser en hurtig rundspørge på redaktionen. Og man kan mene meget om økologiske varer, de kan være dyre, svære at få fat på, og nogle gange føler man sig rent ud sagt snydt – men æg, kylling og hamburgerryg – og mælk, skulle vi hilse at sige – det holder bare! Men af og til kan det være lidt af et dilemma alligevel, som vores redaktionssekretær Louise fortæller det:
„Forleden skulle jeg købe hakket oksekød. Jeg stod med valget mellem ikke-økologisk med en lav fedtprocent og det økologiske med en høj fedtprocent. Og hvad valgte jeg? Det med lav fedtprocent. For min egen bikiniforms skyld. Men stakkels ko, der måske har levet et kummerligt liv i en stald uden særlig meget plads.“
På side 90 kan du læse, hvilke udfordringer vores sundhedsredaktør Marie Kaufholz stod overfor, da hun besluttede at leve 100 pct. økologisk. Vi bringer hendes tip, så du kan styre uden om nogle af faldgruberne!