Ugens leder: Hvad er din livret?

Ugens leder: Hvad er din livret?

Hvor ligger din yndlingsrestaurant? Hvad skulle dit sidste måltid bestå af? Og er der noget, du altid skal have i dit køleskab? Hver uge deler mennesker, med særlig passion for alt, hvad der kan spises, ud af deres madtips og -ideer i Samtalekøkkenet (s.116).

I denne (jule)uge kan du starte Samtalekøkkenet her ved at kigge med i chefredaktørens køleskab:

Hvad har du altid i dit køleskab? – Jeg kan blive helt utilpas, hvis jeg ikke har mit basislager bestående af: Flødeboller med marcipanbund fra Løgismose, hummus, Mathilde kakaoskummetmælk, Jerseymælk til havregryn og primadonnaost i den fuldfede udgave. I fryseren skal der ligge mindst en liter af Morten Heibergs nougatis for Irma. Året rundt.

Hvilken madoplevelse husker du bedst? – Min far har altid pralet af overhovedet ikke på nogen måder at være kræsen. Én gang serverede han røget medister for min ældste lillebror og mig. Vi kunne ikke lide det. Han kunne ikke lide det. Derfor fik vi alligevel en ispind til dessert – som vi ellers aldrig nogensinde måtte få, medmindre vi spiste op. Fantastisk aften.

Hvilken mad forbinder du med din barndom? – Frugtskål, hvor alt er skåret i mundrette stykker, gryderetter indeholdende alt godt fra køleskabet og koteletter. Jeg har aldrig forstået det stykke gris.

Hvad spiser du for meget og for lidt af? Jeg er vegetar og får højst sandsynligt alt for få proteiner – på trods af

at jeg elsker ost. Og nok også for lidt frugt. Til gengæld er jeg ret sikker på, at jeg får for meget cola zero. Og hvis en tebirkes om dagen er for meget, får jeg også for mange af dem.

Hvilken restaurant er din favorit? Pastis i Gothersgade har været min favorit, siden den åbnede for snart to år siden. Deres pommes frites med bearnaisesauce er perfekt, og jeg er meget tilfreds, hvis jeg får det mindst en gang om ugen. Hotel Guldsmeden i Århus kan jeg finde på at booke en overnatning hos udelukkende for at indtage uhæmmede mængder af deres fremragende yoghurt rørt op med vanilje, som er en del af morgenmadsbuffeten. Og så kan Cafe B på Skovshoved havn bage en fremragende pizza, som du om vinteren kan nyde foran pejsen med udsigt til Øresund.

Hvad skulle dit sidste måltid bestå af? Pizza fremstillet af min kæreste med rigelige mængder af fire oste bagt i den hjemmelavede ovn, som min kærestes far har konstrueret bag deres sommerhus, som befinder sig et øde sted på Skiveegnen.