Ulla Terkelsen: ”GUDSKELOV har der da været en masse mænd, der har forsøgt at forføre mig!”

Foto: Cyrill JeanJean Ulla Terkelsen og Stéphanie Surrugue er begge bosat i Frankrig, og ingen af dem lever i et fast parforhold.

Ulla Terkelsen: ”GUDSKELOV har der da været en masse mænd, der har forsøgt at forføre mig!”

ALT for damerne møder de to korrespondenter, Ulla Terkelsen og Stéphanie Surrugue, i Cannes og taler bl.a. om, hvorfor det er et misforstået kvindesyn at tro, at man ikke kan gå vildt meget op i sin ydre fremtoning som kvinde og samtidig interessere sig for storpolitik.

”Pink og gult. Jeg elsker det.”

Der er tale om korrespondent Ulla Terkelsens outfit, og de rosende ord kommer fra kollegaen Stéphanie Surrugue. De to kvindelige korrespondenter har kendt hinanden i næsten 20 år, og Ulla Terkelsen har været med til at bane vejen for, at man sagtens kan være nyhedsrapporter og interessere sig for storpolitik, selvom man er kvinde. 

LÆS OGSÅ:  Sanne Salomonsen: "Jeg nyder også at have elskere"

Det taler de to korrespondenter bl.a. om i et stort dobbeltinterview i denne uges ALT for damerne.

Stéphanie Surrugue: Du signalerer, at man som journalist og nyhedsreporter ikke behøver pakke sig sammen, bare fordi man er kvinde. Man må gerne have stort hår og pangfarvet tørklæde og tale om international politik. Det var en befrielse, for på Politiken havde jeg somme tider – fra kvindelige kollegaer – fået spørgsmålet: ”Skal du have DET der på, når du skal ud at interviewe X?”. Sådanne smagspatruljer kan jeg ikke lide. Og se nu bare på Ullas outfit i dag. Pink og gult. Jeg elsker det.

Ulla Terkelsen: Ja, jeg synes, det er et misforstået kvindesyn, at man ikke kan gå vildt meget op i sit ydre og samtidig læse bøger om storpolitik. Hvorfor skulle der være et modsætningsforhold?

De to korrespondenter kommer også ind på #metoo i deres samtale:

Stéphanie Surrugue: Du ville aldrig erklære dig som feminist, vel Ulla?

Ulla Terkelsen: Jeg ved godt, at mange kvinder har været i situationer, hvor de har følt sig truet. #metoo og alt det her. Men jeg har set lige så mange kvinder, der har kastet sig over deres mandlige chefer. Og hvis cheferne afviste dem, var det så derfor, de ikke fik en forfremmelse? Jeg tror, man kan fokusere så meget på problemstillingen ”mand-kvinde”, at den efterhånden bliver meningsløs.

Har du nogensinde oplevet, at dit køn havde betydning i dit arbejdsliv, Ulla?

Ulla Terkelsen: GUDSKELOV har der da været en masse mænd, der har forsøgt at forføre mig! Og mange med stort held! Men det har jeg aldrig været fornærmet over. Det var da meget naturligt, jeg så jo vanvittig godt ud …

Læs det store dobbeltinterview med Ulla Terkelsen og Stéphanie Surrugue i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag, hvor de også fortæller om livet som korrespondent, fravalget af familieliv og parcelhus og om altid at sige ja uden at pibe.

Ulla Terkelsen, 76 år

  • Korrespondent for TV 2-Nyhederne med fast base i Cannes
  • Har tidligere været ansat på DR og skrevet flere bøger, bl.a. "Vi kan sove i flyvemaskinen"
  • Har sønnen Nicholas fra et tidligere ægteskab samt børnebørnene Alma og Storm
  • Dannede i mere end 25 år par med chefredaktør Jørgen Grunnet, der døde i 2009

Stéphanie Surrugue, 43 år

  • Korrespondent for DR Nyheder og bosat i Paris
  • Tidligere journalist på Politiken og TV 2
  • Har skrevet flere bøger, bl.a. "Enegænger" om Prins Henrik
  • Lever ikke i et fast parforhold og har ingen børn
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte og #MeToo

610x200_woordy_knap2.jpeg