Lydmor
Foto: Anna Marin Lydmor aka. Jenny Rossander, 29 år, er musiker og kendt for det prisvindende album “I Told You I’d Tell Them Our Story”.

Lydmor: "Man er voksen, når man har planter, som overlever"

Musiker Lydmor om at blive voksen og bruge langt mindre tid på at føle sig forkert.

Hvad undrer dig?

– Jeg undrer mig tit enormt meget over, hvor meget vrede der er i verden. Politik skræmmer mig lige nu. Mange mennesker stemmer på folk, som kun har hadefulde budskaber. Er der ingen, som har set Disney-film som barn?

Hvad er det bedste ved den alder, du har nu?

– Jeg ELSKER den her alder, jeg har nu. Det er nu, det hele begynder at blive rigtig sjovt. Jeg har fået styr på nogle ting omkring mig selv, som har frigivet en masse energi, fordi jeg bruger mindre tid på at skamme mig og føle mig forkert – og mere tid på at leve!

Hvad er du mest stolt af?

– Jeg er virkelig stolt af mine koncerter. Jeg går meget op i dem og synes virkelig, de er begyndt at blive fede. Jeg bruger lys, kropsmaling, musik, storytelling og til tider performance art for at skabe vilde oplevelser for folk. Det er noget af det, som jeg bruger mest af min tid på at tænke på, og jeg søger inspiration fra alt omkring mig. Før nogle af mine større koncerter kan jeg også blive helt bange og lammet af angst for, at alt det, jeg har fundet på, ikke kommer til at virke. Men det forløser sig næsten altid på scenen. Der er en enorm styrke i at give så meget af sig selv til noget, som andre skal opleve. Det føles helt rigtigt for mig.

Hvilken begivenhed har ændret din måde at tænke på?

– En veninde sagde for nylig til mig, at når hun skulle kommunikere, så fokuserede hun på at være tydelig og klar i stedet for at tænke for meget over, om hun var sød, og folk syntes om hende. Det har jeg grublet meget over. Tydelighed er en kæmpe force! Selvfølgelig med en masse kærlighed på bunden.

LÆS OGSÅ: Sus Wilkins: "Jeg har en generel angst for at miste folk i mit liv"

Hvad ville overraske folk mest at vide om dig?

– Haha, åh, den her har jeg brugt lang tid på at tænke over. Jeg er ret gennemsigtig og siger næsten altid, hvad der foregår inde i hovedet på mig, så jeg har svært ved at finde ud af, hvad folk kunne blive overraskede over. Hmm. Jeg spillede en del rollespil, da jeg var teenager.

Hvornår bliver man voksen?

– Når man begynder at have planter som overlever. Jeg er lige blevet voksen.

Hvad er det vigtigste, du har lært om dig selv?

– At jeg ikke behøver at skamme mig over, hvordan og hvor meget jeg elsker. I starten fa min ungdom brugte jeg enormt meget energi på at dømme mig selv og tænke, at alt, jeg følte, var mærkeligt. Jeg har for eksempel enormt nemt ved at blive forelsket. I mennesker, ideer, koncepter, venner. På et tidspunkt gik det op for mig, at det ikke behøvede at være en dårlig ting. Livet har været meget nemmere siden.

Hvad er din største hjertesorg?

– Den største ville jeg aldrig kunne fortælle om offentligt. Men du kan finde den i mine sange. Det sniger sig ind i alt, jeg laver, som et ekko.

Hvad skal du prøve, inden du dør?

– Jeg vil virkelig gerne tage en rigtig lang tur med tog. Jeg flyver meget med mit arbejde, med musikken. Det føles mere og mere forkert. Jeg vil gerne udforske, hvad man kan med andre transportformer. Jeg tog på et tidspunkt et tog fra Beijing til Guangzhou i Kina, en tur på 22 timer, hvor man har seng i toget – og det var helt vildt fedt! Jeg følte mig som heltinden i en spændende, gammel roman. Der er også noget ærligt i at rejse, når man bliver på jorden, for så mærker man for alvor, hvor store distancer man rejser over. Tænk, hvis jeg en dag kunne tage den transsibiriske jernbane.

Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kvinder du skal kende og Musik