Gratis børnefilm

Foto: Getty Images Få kvalitetstid med hele familien ved at sætte en god børnefilm på - forældre kan også se med!

Film for børn

Hjemmebio i ferien? Her er 20 gode børnefilm I kan se sammen - helt gratis

Leder du efter gode børnefilm, som du rent faktisk selv gider at se? Så har vi samlet en liste med 20 hyggelige, søde og sjove film, som I kan se sammen - og så er det endda helt gratis. Så kryb sammen i sofaen med en skål popkorn og sæt en god børnefilm på.

Mange familier har i dag adgang til streamingtjenester som Netflix, men faktisk findes der tilbud om gode film til børn (og voksne) - ganske gratis. På filmstriben.dk giver de danske biblioteker dig adgang til et stort udvalg af film – til børn i alle aldre.

LÆS OGSÅ: Keder I jer derhjemme? Her er 31 ting, du kan lave med dine børn

Hvis du har hørt tale om, at filmstriben skulle lukke for brugere i København per 1. marts 2020, kan vi heldigvis oplyse om, at det ikke længere er tilfældet. Alle har stadig fuld mulighed for at se en film – det eneste du skal gøre er at logge dig ind med dine biblioteksoplysninger eller oprette dig som bruger, så finder du et stort udvalg af film, som du kan låne kvit og frit.

Filmene til børn er fordelt på alder og udvalgt af bibliotekets personale.

Du kan låne op til tre film hver måned, og du har fuld adgang til filmen i 48 timer.

Så frem med popkornene og hop en tur i hjemmebiografen - her får du 20 bud på gode film til små og større børn.

10 film til små børn (2-5 år)

1. Pingo på snowboard

Pingu_på_snowboard.png

Pingu er en lille charmerende travl pingvin, der ved, hvad han vil. Han kommer ofte galt afsted, men det ender altid godt igen. I Pingus verden taler alle pingvinsk - et sprog, som alle kan forstå!

Anbefalet alder: 2 år

2. Cirkeline - Cirkeline på ferie

Cirkeline_på_ferie.png

Cirkeline tager på ferie til Mallorca sammen med tegneren og smugler musen Fredrik med i bagagen. På Mallorca træffer de musen Pablo, som senere bliver fanget af den onde kat. Cirkeline og Fredrik befrier Pablo, og uskadeliggør katten, og bliver af Pablo inviteret med på en sejltur. Mens Cirkeline prøver frømandsudstyret, bliver båden med Pablo og Fredrik slugt af en stor fisk. Cirkeline møder musen Rastafari, som med sin undervandsbåd hjælper til med at befri de andre.

Anbefalet alder: 3 år

3. Hodja fra Pjort

Hodja_fra_Pjort.png

Hodja drømmer om at rejse ud i den store verden. Drømmen går i opfyldelse, da han får et flyvende tæppe af en gammel tæppehandler. Han skal bare lige finde tæppehandlerens barnebarn i den store by og tage hende med tilbage til Pjort.

Anbefalet alder: 3 år

4. Mini-insekterne på nye eventyr

Miniinsekterne_på_nye_eventyr.png

Da en lille mariehøne ved en fejl bliver fanget i en kasse og sendt til Caribien, begiver dens forældre sig ud på en heroisk rejse for at redde deres søn. Planen vanskeliggøres dog, da det også er op til mariehønerne at redde et stykke af regnskoven. 'Minisekterne - På nye eventyr' er opfølgeren til ’Minisekterne – kampen om myrernes dal’, som handler om en sort myre og en mariehøne, der må slå sig sammen for at løse problemer på skovbunden.

Anbefalet alder: 3 år

5. Den store stygge ræv og alle hans venner

Den_store_stygge_raev.png

Små historier om den store stygge ræv, der ikke er så styg at hønsene er bange for ham. F.eks. stjæler han tre æg fra en rugende høne, men opdrager kyllingerne i stedet for at spise dem.

Anbefalet alder: 3 år

6. Sikke et cirkus

Sikke_et_cirkus.png

I cirkus er alt, som det plejer. En hyggelig rodebutik med plads til magi og voksne, der gider lege. Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkus familie. Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende. Men hvorfor? Samtidig begynder hendes elskede far, Cirkusdirektør Kaj, at opføre sig underligt. Han er bange for at blive overhalet af det konkurrerende Cirkus Suverænum og kræver det umulige af sine omgivelser. Da Ramona med hjælp fra alle sine venner kommer på sporet af sin efterfølger, bliver en stor hemmelighed afsløret. En hemmelighed som vil ændre Ramonas liv for altid.

Anbefalet alder: 3 år

7. Dyrene i Hakkebakkeskoven

Dyrene_i_Hakkebakkeskoven1.png

'Dyrene i Hakkebakkeskoven' er baseret på børnebogsklassikeren skrevet af Thorbjørn Egner. Klatremus og den søde Morten Skovmus bor sammen med alle deres dyrevenner, men Mikkel Ræv har en kedelig tendens til at ville spise de mindre dyr. Det lykkes ikke, og Mikkel bliver så sulten, at han forsøger at stjæle Bagermester Harepus’ kager, men får i stedet fat i bagerlærlingens fejlslagne peberkager, hvor der er alt for meget peber i. Med hjælp fra den store Bamsefar får Morten Skovmus indført en lov om, at man ikke må spise hinanden i skoven.

Anbefalet alder: 4

8. Marnie på hemmelig mis-sion

Marnie_på_hemmelig_mis-sion.png

Marnie er en indekat, der elsker kage og detektivtegnefilm. En dag kastes hun ud i den virkelige verden, og skal opklare en række af tyverier sammen med sine nye venner, hunden Elvis, hanen Eggbert og æslet Anton.

Anbefalet alder: 4 år

9. Otto er et næsehorn

Otto_er_et_naesehorn.png

Topper savner sin far, der sejler på de syv have, og føler sig generelt lidt kikset. Men da Topper finder en magisk blyant og tegner et gult næsehorn, der bliver levende, sker der ting og sager, som vender op og ned på livet for Topper og menneskene omkring ham!

Anbefalet alder: 5 år

10. Peddersen og Fidus - det kattens år

Peddersen_og_findus.png

Et sted i de svenske skove ligger den gamle røde gård, hvor Peddersen bor med sin kat Findus og en flok evigt plaprende og kaffedrikkende høns. Peddersen er en halvgammel mand, gemytlig og noget distræt, men kan også opfinde de mest besynderlige ting. Findus er superenergisk, evigt utålmodig og både fjollet og sjov, og i det daglige har de to svært ved at undvære hinanden. Peddersen og hans kat Findus er på fisketur nytårsaften, da de overraskes af en voldsom storm. De søger ly i en iglo, og for at holde sig varme tænker de tilbage på de sjove oplevelser, de har haft sammen.

Anbefalet alder: 5 år

10 film til større børn (6-8 år)

11. Valiant

Valiant.png

Maj 1944. Valiant er den yngste brevdue i Den Kongelige Brevdueservice, men det bliver alligevel den klejne fyr, der på trods af alle odds og tyske falke, bringer et vigtigt budskab fra den franske modstandsbevægelse sikkert til England. Filmen bygger på en fortælling af George Webster.

Anbefalet alder: 6 år

12. Bølle Bob

Boelle_Bob.png

Døgnkioskejer Blom har vilde planer om at bygge et parkeringshus lige dér, hvor byens børn ynder at hænge ud efter de kedelige timer i skolen hos snakkemaskinen fru Basse. Med Bølle-Bob i spidsen tager børnene affære og klarer paragrafferne.

Anbefalet alder: 6 år

13. Alpha og Omega

Alpha_og_Omega.png

Der er alfaulve, og der er omegaulve. De første er som Kate bestemt for at lede flokken, og de sidste må ganske som sorgløse Humphrey fordrive tiden men tant og fjas! Men skæbnen bringer de to unge, umage dyr sammen for at hindre en kamp mellem rivaliserende ulveflokke.

Anbefalet alder: 7 år

14. Brødrene Løvehjerte

Broedrene_Loevehjerte.png

Et eventyr om hvordan brødrene Jonathan og Karl efter deres død i landet Nangijala må kæmpe mod en tyrannisk hersker og en grusom drage for at give Nangijala retfærdighed og gode tider tilbage.

Anbefalet alder: 7 år

15. Ballerina

Ballerina.png

Félicia har en drøm om at danse ballet. Men det er ikke let for en forældreløs pige at komme ind på den berømte balletskole i Paris, så Felicia må stjæle en anden piges identitet for at nå sin drøm.

Anbefalet alder: 7 år

16. Det store nøddekup

Det_store_noeddekup.png

Vinteren nærmer sig, og i byens park hjælpes alle dyrene ad om at samle forråd til vinteren. Undtagen park-egernet Vilfred, der sammen med sin tro følgesvend, musen Makker, har nok i sig selv og ingen intention om at dele sin indsamlede ration med de andre. Forholdet mellem Vilfred og parkens andre dyr bliver endnu værre, da Vilfred ved et uheld er skyld i, at alle dyrenes madforråd går op i røg - bogstavelig talt! Vilfred bliver forvist fra parken, men uheld bliver til held, da han falder over en lokal nøddebutik. Vilfred sætter sig hurtigt for at lave det vildeste nøddekup og sikre sig alle nødderne, men da parkdyrene også får nys om butikken, må Vilfred slå en handel af og samarbejde. Hvad Vilfred og co. ikke ved er, at nøddebutikken er et skalkeskjul for en samling bankrøvere, der selv forbereder et indbrud.

Anbefalet alder: 7 år

17. Hacker

Hacker.png

Benjamin oplever som lille dreng at hans mor forsvinder. Seks år senere er Benjamin blevet 13, han bor på børnehjem og så er han superhacker. En dag opsøges Benjamin af nogle skumle regeringsfolk der åbenbart har optagelser der viser, at Benjamins mor stadig er i live!

Anbefalet alder: 7 år

18. Den lille vampyr

Den_lille_vampyr.png

Vampyrdrengen Rudolf og menneskedrengen Anton bliver gode venner og sammen kæmper de mod vampyrjægeren Thorsen, så Rudolfs familie kan leve i fred.

Anbefalet alder: 8 år

19. Gnom Patruljen

Gnom_patruljen.png

Chloe og hendes mor skal flytte igen! De tvinges til at flytte ind i et faldefærdigt, gammelt hus, som er fyldt med havenisser. Chloe opdager snart, at huset skjuler en skræmmende, stor hemmelighed. Mens de er alene hjemme efter skole, opdager Chloe og hendes nysgerrige nabo Liam, at havenisserne rent faktisk er levende! Det viser sig, at havenisserne i årevis har beskyttet planeten mod nogle faretruende, små monstre, der hedder troggs og har invaderet huset gennem en portal fra en anden verden. Da det eneste, der kan stoppe troggsene, falder i de forkerte hænder i skolen, må Chloe og Liam slå sig sammen med den brogede flok havenisser for at bekæmpe invasionen og redde verden!

Anbefalet alder: 8 år

20. Sammys store eventyr

Sammys_store_eventyr.png

'Sammys store eventyr' handler om havskilpadden Sammy, der som 50-årig ser tilbage på sit eventyrlige liv, der har bragt ham godt rundt i verdenshavene. Han har kæmpet mod piranhaer, hajer og ikke mindst smertende længsel efter sin udkårne mage, Sally, som han skal så grueligt meget igennem for at finde sammen med.

Anbefalet alder: 8 år

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn og Film