TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Børnefilm
Foto: Getty Images Få kvalitetstid med hele familien ved at sætte en god børnefilm på - forældre kan også se med!

Børnefilm

10 gode børnefilm I kan se sammen

Leder du efter gode børnefilm, som du rent faktisk selv gider at se? Så har vi samlet en liste over de 10 bedste film, som I kan se på Netflix og Viaplay. Så kryb sammen i sofaen med en skål popkorn og sæt en god børnefilm på.

1. Inderst inde 

Riley flytter til San Francisco sammen med sine forældre for at starte på en frisk. Her kommer Rileys følelser Glæde, Triste, Vrede, Afsky og Frygt på noget af en prøve, da de skal håndtere glæder og sorger ved at starte i en ny by, et nyt hus og en ny skole.

Filmen blander de følelser, som børn går igennem, når familien flytter fra et trygt og velkendt sted til et nyt hus i nye omgivelser med masser af humor, og det kommer der denne skønne familiefilm ud af. Se trailien her.

2. Zootropolis

Zootropolis er en verden, hvor alle dyr enes og lever i fred. Alle lige fra den store elefant til den lille reje lever fredeligt sammen side om side. Vi følger kaninen Judy Hops, som voksede op på en gård og måtte forlade sin familie for at blive den første kaninbetjent i Zootropolis.

LÆS OGSÅ: 11 film dit barn SKAL se inden det fylder 8 år

Da 14 rovdyr pludselig forsvinder på mystisk vis, hopper Hops hurtigt på sagen, og sammen med den smarte ræverøver Nick Wilde sætter hun sig for at opklare sagen om de forsvundne rovdyr. Hvis I elsker dyr, så vil I med garanti få en god påske med denne herlige film. Se traileren her

3. Kong Fu Panda

I Kong Fu Panda må den dovne og egoistiske panda, Po, pludselig tage sig sammen og hanke op i sig selv for at redde den dal, han bor i. Den onde sneleopard Tai Lung har nemlig skumle planer for fredsdalen. For at have en levende chance mod Tai Lung, må Po lære kampsportens fineste tricks og blive mester i kong fu. Men det bliver en lang, sej kamp for at blive kong fu-fighter, og Po har tiden imod sig. Mon han klarer det i tide, inden dalen bliver overtaget?

Hvis I kan lide hårdtslående pandaer og kampsport, så er det lige en børnefilm for jer. Se traileren her

4. Skønheden og Udyret

Efter at have levet et egoistisk liv bliver en ung prins forhekset af en mystisk hekserinde, hvor han skal leve sit liv med et ydre som et udyr. Den eneste måde at ophæve forbandelsen på er, at han bliver forelsket i en ung kvinde, der gengælder hans kærlighed. Flere år senere viser hans chance sig, da en ung mø, Belle, tilbyder at tage sin syge fars plads som udyrets fange.

Med hjælp fra de forheksede tjenestefolk på udyrets slot lærer Belle at holde af sin fanger – udyret – og der går ikke lang tid, før hun bliver forelsket i ham. Tilbage i Belles landsby er der dog en skruppelløs jæger, Gaston, der har sine egne planer med Belle. Skønheden og Udyret er en børnefilm, der med garanti vil få jer til at synge og danse med. Se traileren her

LÆS OGSÅ: Apps og film til videnskabspiger og -drenge

5. Find Nemo

Da klovnefisken Marlin mister sin søn, Nemo, i koralrevet starter en stor undervandsefterforskning for at finde Nemo. Imens er Nemo blevet bortført af en fiskerbåds fiskenet og sendt til en tandlægeklinik i Sidney, hvor han skal være akvariefisk.

I sin søgen efter Nemo møder Marlin fisken Dory, der lider af korttidshukommelsestab, og sammen støder de blandt andet på hajer, guldfisk og havtasker. Samtidig lægger Nemo en plan sammen med de andre akvariedyr om at bryde ud af akvariet på tandlægeklinikken og vende tilbage til friheden i det åbne hav. Se traileren her.

6. Madagascar 3

Madagascar 3 følger dyrene Alex, Marty, Gloria og Melman, der stadig prøver på at finde vej hjem til deres elskede Big Apple. Deres rejse tager dem gennem hele Europa, hvor de undervejs kommer op med det perfekte cover: En nyfortolkning af et rejsende cirkus på bedste Madagascarstil. Undervejs render de blandt andet ind i dyrekontrollen i Monte Carlo og crasher en fest, hvorefter de får selskab af pingvinerne King Julian og Co. og nogle abe.

Og så begynder løjerne for alvor på rejsen hjemad. Hvis I elsker humor og eksotiske dyr, så er Madagascar lige noget for jer, og I kan med fordel starte ud med første og anden film. Se traileren her.

7. Op

For at redde sit hjem og for at holde sit løfte til sin kone beslutter enkemanden Carl sig for at tage ud på en rejse til det mystiske Paradise Falls. Rejsen sker i et stort luftskib lavet udelukkende af balloner – i alverdens farver, som han selv har opfundet.

På sin forunderlige rejse møder Carl sin helt fra barndommen, knytter et bånd til en dreng med en fraværende far og indser, hvor værdifuldt livet er. Efter rejsen ser han sit liv på en helt ny måde. Op tager dig med på en farverig flyvetur. Se traileren her

LÆS OGSÅ: 4 film du og dit barn vil elske

8. Monsters Inc.

Denne monsterfilm foregår i en by uden mennesker med navnet Monstropolis. Vi følger det elskelige, selvsikre og rå monster James P. Sullivan (Sulley) og hans lille, grønne monsterven Mike Wazowski, som får hænderne fulde, når deres verden blandes med menneskernes verden. Det sker ved, at menneskebabyen Boo en aften sniger sig ind i monsterverdenen sammen med Sulley, og så starter balladen.

Nu er det op til Sulley og Mike at få Boo tilbage til sin verden, inden nogen opdager, at hun er i monsterverdenen. Det er især den kamæleonagtige skurk Randall og Mike og Sulleys chef, og chef for energiværket Monsters Inc., Mr. Waternoose, der ikke må vide noget om Boo. Nu begynder missionen for at få Boo hjem til sin egen verden. Se traileren her

9. De utrolige

Mr. Utrolig var engang en stor superhelt. Lige indtil en række retssager fra de mennesker, de har reddet, tvinger regeringen til at gemme ham og hans familie væk under vidnebeskyttelse, så de kan leve et almindeligt og anonymt liv. Bob, som er hans nye navn, lever et helt almindeligt liv sammen med sin kone og børn  – og det er han ret træt af.

En sur chef gør livet slemt for Bob, og det får ham til at ønske sig tilbage til sin heltetid, men hans kone Helen er ikke helt med på idéen. En dag får Bob tilbuddet af en mystisk informant om at vende tilbage som superhelt, og han springer til med det samme. Desværre er det en fælde lavet af en gammel bekendt, der vil afsløre familiens superheltealias og tvinge dem frem i lyset. Nu skal superheltefamilien redde både sig selv og massevis af uskyldige. Der er superkræfter for alle pengene i denne hyggelige påskefilm. Se traileren her.

10. To på flugt

Efter at have modtaget helende kræfter for en magisk blomst bliver Prinsesse Rapunzel kidnappet som baby fra sit palads af Mor Gothel. Mor Gothel kender den magiske blomsts kræfter, og at kræfterne nu vokser i Rapunzels hår. For at forblive ung for evigt, kræver det, at hun holder Rapunzel indespærret i et skjult tårn.

Rapunzel er nu blevet teenager og tilbragt det meste af sit liv i tårnet og er derfor nysgerrig på omverdenen. Hun får muligheden for at opleve verden omkring hende, da tyven Flynn Ryder en dag opdager tårnet. Han bliver holdt tilbage af Rapunzel, og de indgår en aftale, om at han vil guide hende mod de flydende lys, som hun har set hver dag fra sit tårnvindue. Nu starter en spændende rejse, som bliver en oplevelse for livet. Se traileren her

LÆS OGSÅ: 4 apps der lærer dit barn om farver og former

LÆS OGSÅ: Her er 5 apps der lærer dit barn bogstaver og ord

LÆS OGSÅ: De 8 bedste apps til børn lige nu

Se, hvad vi ellers skriver om: Aktiviteter for børn og Film