Blog: 13 sjove facts om at være gravid
SPONSORERET indhold

Blog: 13 sjove facts om at være gravid

Blogger Kamilla Borg er gravid og tænker tilbage på, hvordan det nu egentlig var tidligere. For eksempel at man får de mærkeligste madvaner.

Af: Redigeret af Cecilie Møller Rasmussen, Vores Børn, februar 2015
19. feb. 2015 | Børn | Vores Børn

Jeg har både haft den fantastiske graviditet, hvor jeg var så lykkelig og slet ikke kunne sætte mig ind i at være ulykkelig gravid, og efterfølgende den møghårde og knap så fantastiske graviditet. Men alle kan vel kun være enige i, at en ønsket graviditet er et mirakel, uagtet at der måske er nogle bump på vejen.

Jeg har prøvet at samle lidt “fun facts” om det at være gravid, og måske er det hele ikke lige sjovt hele tiden, men måske mere i kategorien “p…. hårdt”, men jeg husker, at jeg grinede af det efterfølgende med begge drenge, og det gør jeg nok igen af nedenstående om et par måneder.

1. De første måneder efter at graviditetstesten er positiv, hvor der er lidt mave, men ikke nok til at der siges tillykke – eller hvordan kan jeg udtrykke det – hvor maven mest af alt ser ud som om, man har en prut på tværs.

2. Mærkelige madvaner – det er ikke fordi jeg spiser mere end normalt. Min søde mand vil faktisk sige mindre, men jeg får pludselig lyst til noget, jeg normalt ikke spiser. Jeg spiser ikke rejer, men pludselig er det eneste jeg har lyst til en æggemad med rejer på… Eller en uge for et par måneder siden, hvor jeg til stor glæde for J havde den største craving efter “gammeldaws mad”. Den ene dag stod den på stegt flæsk, den næste gammeldags kylling med brun sovs, kartofler og agurkesalat, så wienersnitzel. Det var en meget ærgerlig J, der måtte erkende, at denne fantastiske craving stoppede lige så hurtigt, som den startede.

3. Den nogle gange altødelæggende træthed, som gør, at man pludselig kan se knapt så intelligent ud under en samtale eller under en leg på gulvet med sine børn.

4. I og med at maven vokser, så rykker jeg automatisk længere væk fra spisebordet, og dette resulterer meget ofte i, at jeg spilder ned af mig selv. Drengene mener, jeg bør have hagesmæk på, sådan som jeg spiser.

5. Jeg er ikke det største menneske – vægten siger normalt 45 kg. – og selvom vægten hos lægen i sidste uge “kun” viste 51,4, så buler det ud, hvor det ikke plejer, og derfor har jeg lidt svært ved at afstandsbedømme. Jeg støder ind skabe, døre og sågar drengene, til stor morskab for dem omkring mig.

6. Når man, som jeg, endnu ikke har prøvet at investere i et eneste stykke “ventetøj” og stadig går rundt i mit normale tøj, så kan jeg nogle gange godt føle mig lidt bar på maven. Mine toppe er bare ikke lange nok, men min søde mand er vild med mit stykke med bart. Måske han mest af alt går og drømmer om pigen, han forelskede sig i med Buffalo-støvler – for 16 år siden.

7. Maven er efterhånden ved at være så meget i vejen, at jeg venter med at samle ting op fra gulvet, til der ligger tilpas meget dernede. Heldigvis er jeg denne gang udstyret med to fantastiske og store drenge, som gerne samler hele verden op for mig. Ja, og selvfølgelig også manden min.

8. Hvordan toiletbesøgene pludselig intensiveres, og hvor lidt populær man kan blive, når man lige har tisset og så skal tisse igen, og hvor dum man føler sig, når der kommer tre dråber og papiret knapt er vådt.

9. Det er fantastisk, så genial sådan en stor mave egentlig kan være, når man sidder allerbedst i sofaen og ikke orker at lange ud efter noget at drikke eller spise på bordet foran sig, men derfor bare placerer det hele på mavsen. Det skal dog siges, at jeg heller ikke mener, at den er så genial, at jeg ligefrem regner med at tillægge mig sådan en igen, efter maven på mirakuløs vis forsvinder igen om et par måneder.

10. Ud over som bord bruges maven også flittigt af drengene, som om det var en form for privat fatboy, som de lige så let og elegant kan sætte sig på eller opad.

11. Jeg kan ikke lade være med at tænke på Alien-filmene, når der rumsteres rundt, og man pludselig kan følge en albue bevæge sig på tværs af maven. Når en fod pludselig presser maveskindet til det yderste. Eller når man fra tid til anden ligefrem kan se aftegninger af tæerne.

12. Det er også underligt, at den eneste måde, man kan se de mere private dele af sig selv, er ved at stå over for et spejl, og at det at klippe negle på tæerne pludselig kræver større planlægning.

13. Hvor let man bliver forpustet af de mindste ting og af absolut ingenting.

Læs mere på bykamillaborg.dk

LÆS OGSÅ: 16 tidlige tegn på graviditet

LÆS OGSÅ: Av, min graviditet

LÆS OGSÅ: Jeg føler mig sprunget over i babykøen