Graviditet
SPONSORERET indhold

Gravid: “Vi sagde det til bedstemors begravelse”

Anni var gravid, men Dennis’ bedstemor døde pludselig, og hele familien blev ramt af sorg. Hvornår kunne parret fortælle den gode nyhed? Til begravelsen selvfølgelig.

Af:: Elisabeth Lykke Nielsen, Vores Børn gravid, nr. 6 2013.
19. jun. 2014 | Børn | Vores Børn

Dennis havde stadig ikke helt fattet, at vi skulle være forældre, men det havde jeg i den grad! Jeg havde det virkelig forfærdeligt i starten af graviditeten: kvalme, svimmelhed, åndenød – kort sagt samtlige graviditetsgener oven i hinanden. Så vi besluttede at fortælle, at jeg var gravid ret hurtigt til resten af familien.

Jeg er altid i gang med et kreativt projekt. Sådan er jeg bare. Derfor ville jeg også gerne fortælle, at jeg var gravid med en hjemmelavet gave. Vi købte fire hvide hagesmække, som jeg dekorerede med babymotiver og skrev ‘hej farmor’, ‘hej morfar’ og så videre på.

LÆS OGSÅ: Gravid: “Vi sagde det spontant til Viggos toårs fødselsdag”

LÆS OGSÅ: “Jeg gav min mand babysokker”

Midt i det hele døde Dennis’ bedstemor pludselig i en alt for ung alder, og hele familien blev ramt af sorg. Hvornår ville timingen nu være rigtig? Efter begravelsen skulle den nærmeste familie samles hjemme hos Dennis’ mor og papfar, men ville det virke hensynsløst, eller ville det tværtimod tænde et lille lys i mørket, hvis vi der fotalte, at jeg var gravid? Vi besluttede os for at gøre det!

Vi har en lille ting til jer …

Vi står altså der i svigermors køkken og er lige kommet fra begravelse: Dennis’ mor og papfar, Dennis’ to søskende og os. Stemningen er trykket, og jeg prikker til Dennis og mimer ‘så er det nu!’, mens jeg går ud og henter gaverne. ‘Vi har en lille ting til jer’ siger Dennis, og jeg tilføjer noget i retning af ‘her i den triste tid’, og så giver vi dem hver deres gave.Dennis’ forældre står lidt med ryggen til hinanden og pakker op, og Dennis’ mor har kun fået pakket gaven halvt op, før hun glædesstrålende råber: ‘Neeej, er det rigtigt?’ Min svigerfar bliver helt rød i hovedet og sætter sig ned for at sunde sig med et glas rødvin. Han er lige blevet 40 og skal vænne sig til tanken om at få titlen farfar allerede nu.Nyheden om vores kommende barn hjælper på humøret på en god og værdig måde. Der bliver ikke grædt flere tårer den aften, men vi taler meget om alle de gode minder om Dennis’ bedstemor, som jo desværre ikke når at opleve sit første oldebarn. Vi er helt enige om, at hun ville være blevet en fantastisk oldemor. På den måde får vi knyttet et bånd mellem vores lille barn inde i maven og Dennis’ elskede og savnede bedstemor.LÆS OGSÅ: 10 hemmeligheder om at blive morWeekenden efter tager vi hjem til mine forældre og giver dem to lignende gaver. Min søster har for nylig fortalt, at hun venter et barn, så mine forældre er allerede begyndt at vænne sig til tanken om at skulle være mormor og morfar.

Forvirrede mænd

I samme øjeblik min papmor åbner sin gave, begynder hun at grine højt og udbryder ‘ej, hvor dejligt!’, mens hun ryger hen og giver mig et knus. Min far kigger lidt underligt på hende og siger ‘det vidste vi da godt!’, hvortil min papmor svarer: ‘Jamen, Anni er også gravid!’ Så ser min far helt forvirret ud og udbryder: ‘Så kommer der jo to børnebørn!’Nu bagefter kan jeg ikke lade være med at tænke på, at først var det Dennis, så var det hans papfar, og til sidst var det min far: Mændene i vores familie skulle alle sammen liiige sunde sig lidt over nyheden, mens kvinderne fangede den med det samme. Men nu glæder alle sig!

Tilbage til: 3 kvinder: Sådan fortalte vi om graviditeten