Yoga gravid
SPONSORERET indhold

Gravidyoga - 6 nemme øvelser

Glæd dig selv og din mave med yoga. Det er nemt, afslappende og behageligt. Vi viser dig seks yogaøvelser, du kan lave hjemme på stuegulvet.

Af: Camilla Bølling
04. aug. 2011 | Børn | Vores Børn

Som gravid må du gerne dyrke yoga. Faktisk er gravidyoga en rigtig god idé, både fordi det er sundt, og fordi du kan bruge det som et pusterum, hvor du tillader dig selv at slappe helt af.

“Yoga giver dig mulighed for at tage en pause fra hverdagen og bare være sammen med din baby,” forklarer Sasha Veldman Wolf, yogainstruktør og indehaver af Babyhealth.dk.

Hun har undervist i gravidyoga i flere år og kan se, hvordan yoga forbedrer de gravides smidighed og kondition. Også mentalt virker det godt.

LÆS OGSÅ: Den store huskeliste

“Yogaen giver dig en smidighed, som betyder, at du lærer at slappe af og være nærværende i din krop. Det er et super godt værktøj, som du også kan bruge til din fødsel,” understreger Sasha Veldman Wolf.

Yoga lærer dig at kende din krop

At være godt forberedt til din fødsel handler også om at kende din krop og at vide, hvordan du skal samarbejde med den.

“I dag har vi behov for kontrol og har svært ved at give slip. En fødsel kan du ikke kontrollere, men ved hjælp af de værktøjer, som du får ved at dyrke yoga, kan du lære at være nærværende og være ‘med’ kroppen i stedet for ‘mod’ den. Det kan reducere smerterne under din fødsel og gøre den til en positiv oplevelse.”

Alle raske gravide kan dyrke yoga, men Sasha Veldman Wolf anbefaler dog, at du venter med at gå i gang til efter uge 12, fordi din krop skal vænne sig til de forandringer, der sker i forbindelse med graviditeten.

Hvis du er usikker på, om du er i form til gravidyoga, eller hvis du har bækkenløsning, bør du tage en snak med din læge eller jordemor. Desuden skal du altid lytte til din krop, og er der en yogastilling, du ikke er bekvem ved at lave, skal du springe den over.

Kom godt i gang

1. Vælg et tidspunkt på dagen, hvor der er ro og god tid. Sluk telefon, fjernsyn, radio og computer.

2. Lav en fast yogaplads. Den behøver ikke at være større, end at der er plads til en måtte.

3. Gør det hyggeligt med et stearinlys, og sæt noget afspændende musik på, så du slapper bedre af.

LÆS OGSÅ: Gravidmode: 9 nyttige shoppingtips

4. Hvis du en dag har mindre tid eller bare har lyst til afslapning, kan du gå direkte ind i afspændingen som beskrevet i øvelse 6.

5. Tag gerne en yogatime om ugen på et hold med en instruktør for at lære grundteknikkerne med hensyn til både stillingerne og vejrtrækningen. Det giver en anden oplevelse at lave yoga sammen med andre i et yogastudie.

LÆS OGSÅ: Yoga i børnehøjde

LÆS OGSÅ: Yoga – seks nemme yogaøvelser til mor

LÆS OGSÅ: Tæller fosterstilling som yoga?