Mode gravid
Hvordan shopper du til maven – uden at få en masse fejlkøb på samvittigheden? Få de gode råd til ventetøjsshoppingen her. Foto: While You Wait

Gravidmode: 9 nyttige shoppingtips

Shopping kan være lidt af en udfordring, når det involverer en voksende mave. Hvad skal du gå efter, hvis du ikke vil bruge en formue på ventetøjsgarderoben? Få 9 gode råd fra en ekspert indenfor gravidmode.

Faktaboks

Tina Allerup, 31 år, er mor til Adam på 5 år og Nicoline på 19 måneder. Efter flere år i modebranchen hos bl.a. IC Companys grundlage hun i 2012 ventetøjsmærket While You Wait. Læs mere om brandet, følg Tinas blog, og shop løs på Whileyouwait.dk

Ni måneder kan være ganske langt tid, hvis du hver dag skriger “TØJKRISE!” foran spejlet. Vi har derfor bedt Tina Allerup, der står bag ventetøjsbrandet While You Wait om at komme med sine bedste fif til, hvordan du shopper gravidmode.

 

1. Gå efter god kvalitet
Du vil helt sikkert komme til at gå rigtig meget i dit ventetøj og kommer dermed til at skulle vaske det ofte. Derfor er det vigtigt at gå efter kvalitetsprodukter, der ikke bliver kedelige efter vask og fx mister farven.

2. Tænk i sæt og kombinationsmuligheder
I og med du nok ikke køber et stort lager af ventetøj, er det vigtigt at tænke på, om tøjet du køber passer sammen, og om der er mulighed for at kombinere det på flere forskellige måder. Det giver dig mange sæt, selvom garderoben med ventetøj er relativt beskeden.

Få inspiration til ventetøjsgarderoben her

3. Køb items med et højt mavestykke
Ved at vælge bukser osv. med et højt mavestykke får du hele to fordele. For det første får du noget, der kan holde maven lidt oppe og give den støtte, som især på de lange dage kan være rigtig skønt. Det høje mavestykke kan også vise sig at være super rart at have på, når du engang har født, og du alligevel ikke kan passe dine normale bukser, fordi maven stadig er lidt slap efter fødslen. Derudover kan et mavestykke være med til at glatte eventuelle love handles ud.

4. Hellere lidt for stort i starten
Kroppen og især hoftebredden kan ofte ændre sig en hel størrelse under graviditeten, når kroppen forbereder sig på fødslen. Derfor er det vigtigt, at du ikke køber noget, du kun lige kan passe nu og her. Især ikke hvis du køber ventetøj tidligt i graviditeten. Hellere en halv størrelse for stor, end at du prøver at presse dig ned i en mindre størrelse, fordi du plejer at bruge S eller M. Handler du online, så tjek dine mål op imod hjemmesidens størrelsesguide hver gang du handler, så du ikke bliver ubehageligt overrasket, når posten kommer.

5. Køb tøj, der kan dresses op og ned
Du skal helt sikkert til et par fester eller familiesammenkomster, mens du er gravid, så sørg for at købe noget tøj, der nemt kan omdannes fra hverdagstøj til festtøj ved hjælp af accessories. Så undgår du at skulle købe en dyr festkjole, som du måske alligevel kun når at have på en enkelt gang.

LÆS OGSÅ: Guide: Find den bedste barnevogn til din baby

6. Sørg for at overdelen er lang nok
Det er så ærgerligt at købe en top, som ender med at stumpe sidst i graviditeten, så sørg for at alle overdele har en god længde fortil. Lige pludselig kan maven begynde at vokse rigtig stærkt og måske endda blive en del større, end du havde forestillet dig.

7. Køb tøj, der fremhæver maven
Der er intet så smukt som en gravid mave, så sørg for, at den bliver fremhævet på smukkeste vis ved at købe tøj med rynkeeffekt, eller f.eks. et bindebånd over maven.

8. Spørg din mor om hendes graviditet
Der kan være rigtig god information i at spørge din mor ud om hendes graviditet; om hvor meget hun tog på, og hvor stor maven blev. Mange oplever nemlig, at deres graviditeter følger nogenlunde samme mønster som deres mors.

LÆS OGSÅ: Den store huskeliste

9. Husk hjemmebukserne!
Der er intet bedre end at kunne hoppe i et par lækre bløde og løse hjemmebukser, når du træder ind over dørtærsklen efter en lang dag, og kroppen og maven bare trænger til at slappe af. Derudover kan disse bukser bruges, når fødslen kommer rigtig tæt på, og du ikke har lyst til at have andet på, og ikke mindst i dagene efter fødslen, hvad enten du er derhjemme eller på hospitalet.

God shoppelyst!

Se, hvad vi ellers skriver om: Gravid, Børnetøj og Shopping