guide til genbrug

Foto: PR Få inspiration til genbrugsjagten.

Elsker du at shoppe genbrug? Her er 13 gode tips til genbrugsjagten

Sælg det tøj, som børnene er vokset ud af, eller køb den første børnecykel eller et hold af Paw Patrol-figurer brugt. Vi guider dig igennem gode apps, Instagram-konti og gode genbrugsbutikker on- og offline.

Apps

reshopper.jpg

Reshopper

På appen Reshopper er det nemt både at sælge og købe brugte ting til ungerne. Du kan finde alt fra pusleborde og vugger til babyalarmer og barnevogne. Både legetøj og børnetøj er kæmpestort på app’en – og du kan finde alt fra Gurli Gris-huset, som barnet drømmer om, eller brugte sommerkjoler fra stort set alle brands. Det er produkter, som de fleste kun har brug for i en begrænset periode, hvorfor det er optimalt både at overtage og overdrage dem til andre familier. Der er mange penge at spare samt penge at tjene på ting, der alligevel tager plads og samler støv.

trendsales.jpg

Trendsales

Trendsales er Danmarks største markedsplads for secondhand fashion. Platformen har både en app og en hjemmeside, der gør det nemt, hurtigt og sikkert at handle secondhand online. De har en samarbejdsaftale med DAO, så når du sælger en vare, får du automatisk et nummer, der skrives på pakken, som kan afleveres i diverse kiosker og supermarkeder – og vupti får køber varen uden udveksling af adresser, porto osv. App’en er primært til mor og far – men det er også muligt at finde både legetøj og børnetøj på Trendsales.

fleap.jpg

Fleap

Denne app er en god hjælper til alle, der elsker en god genbrugsjagt, for Fleap hjælper dig med at finde frem til loppeguldet. På Fleap kan du både finde og oprette loppemarkeder og genbrugsbutikker. Ved hjælp af et kort kan du opspore de genbrugsbutikker, der ligger i nærheden af, hvor du befinder dig (husk det, når du er på ferie!). Appens kalenderfunktion fortæller dig, hvor der er loppemarkeder på bestemte dage – vi krydser fingre for, at landets loppemarkeder åbner op igen inden sommerferien.

LÆS OGSÅ: Sommer: Sådan klæder du din baby rigtigt på i varmen

Instagram

Vintage2kids.jpg

Vintage2kids

Instagram: @vintage2kids
En Instagramprofil, der udelukkende beskæftiger sig med salg af vintagemøbler til børn. Møblerne er istandsat med kærlighed og respekt for det originale design. Her kan du være heldig at finde alt fra gamle kommoder malet i fine farver til velbevarede børnebænke fra Kaare Klint.

wildchildcph.jpg

Wild child cph

Instagram: @wildchildcph
Denne profil er særligt god til gamle skabe istandsat og malet på fineste vis. Du kan både finde smukke vitrineskabe, højskabe, kommoder – og andre skønne ting til børneværelset.

Mini-Spiren.jpg

Mini spiren

Instagram: @minispiren
Et godt udvalg af brugt børnetøj. Især overalls i mærker som Carhartt og Oshkosh er et finde i rigt udvalg. Derudover kan du falde over en smart fleece og de populære sky-lamper fra Ikea. Sælgeren sender kun en enkelt gang om ugen, men til gengæld er der god kvalitet og smarte mærker at finde på profilen.

Hjemmesider

Little-Used.jpg

Little Used

www.littleused.dk
Hos Little Used sælger de brugt børnetøj i str. 0-10 år, legetøj og babyudstyr med særligt fokus på en god pris. Alt tøjet er dog også kvalitetstjekket og fejler ikke noget, selvom det er billigt. Det er muligt at filtrere i både størrelse, pris og mærker på shoppen, hvilket gør det nemt at navigere blandt de mange produkter. En ekstra service er tilbuddet om 14-dages fortrydelsesret.

little_reshop.jpg

Little Reshop

www.littlereshop.com
Little Reshop henvender sig til dig, der elsker god kvalitet og smukt design, men som ikke vil give nypris for babytøj, -sko og accessoires. Alle produkter, du finder på hjemmesiden, er nøje udvalgt og i god stand. Det meste, du kan finde derinde, er faktisk lige så godt som nyt og bærer derfor hverken præg af slitage eller pletter.

secondtots.jpg

Secondtots

www.secondtots.dk
Hos Secondtots er det nemt for travle børnefamilier at få tømt ud i de enorme bunker af brugt tøj, der hurtigt hober sig op. Du tilmelder dig gennem abonnementsbetaling og kan bestille afhentning af ens aflagte tøj, hvorefter Secondtots kvalitetstjekker, prissætter, fotograferer og sælger det hele online. Derudover er det nemt som køber at finde det ønskede tøj, da det hele er kategoriinddelt.

dba.jpg

DBA

www.dba.dk
En klassiker du nok kender, men den holder stadig. Især når du skal finde brugt udstyr. Hvis du er på udkig efter noget specifikt – for eksempel en barnevogn, højstol eller vugge, kan du med fordel søge på DBA. Sitet inddeler fordelagtigt i katagorier og landsdele, hvilket gør søgningen nem at tilgå. Vær dog opmærksom på, at priser og kvalitet svinger meget alt efter den private sælgers vurdering.

LÆS OGSÅ: 16 små kærlighedsgerninger dit barn vil elske

Offline

børneloppen.jpg

Børneloppen

Hvor: Valby, Vanløse, Slagelse, Aalborg, Randers, Odense, Kolding og Holbæk
Hos Børneloppen kan du sælge og købe brugt børneudstyr, lige fra tøj og legetøj til barnevogne og autostole. Som sælger lejer du dig ind på en loppestand og prissætter selv dine varer. Børneloppen betjener kunderne og sælger dine varer, mens du kan læne dig tilbage. Samtidig er det et skønt sted at shoppe med loppemarkedsstemning, fyldte reoler og et bredt udvalg i mange prisklasser og kvaliteter.

mødrehjælpen.jpg

Mødrehjælpen

Hvor: Mødrehjælpen har børnetøjsbutikker i hele landet.
Når du handler børnetøj i Mødrehjælpens butikker, gør du ikke bare miljøet og din pengepung en tjeneste – du støtter også et godt formål. Overskuddet fra butikkerne går nemlig til gravide og børnefamilier over hele landet i udsatte og sårbare situationer. Tøjet i butikkerne er velholdt, rent og til overkommelige priser. Og har du noget aflagt børnetøj, som du kan undvære, kan du nemt aflevere det i butikkerne som donation.

lidkøb.jpg

Lidkøb

Hvor: Østerbro
Lidkøb er Danmarks største secondhand butik, hvor private sælger ud fra gemmerne. Du kan finde gode sager til både dig og børnene inden for mode, bolig og legetøj. Derudover har Lidkøb en hyggelig café, hvor du kan slå benene op efter en hård omgang shopping. Hvis du er interesseret i at sælge, kan du leje en stand, hvor du selv prissætter og hænger dit tøj. Herefter sørger medarbejderne hos Lidkøb for salg og orden i produkterne – og så tikker pengene bare ind på din konto, når dine ting sælges.

Se, hvad vi ellers skriver om: Familieliv og Shopping