Test ladcykel
SPONSORERET indhold

Guide: Find den perfekte ladcykel

En ladcykel eller cykelvogn er en både praktisk og hyggelig måde at transportere familien rundt på. Læs her, hvad I skal overveje, før I køber, og find den model, der passer til jer.

Af:: Thure Kjær, Vores Børn, marts 2011 / februar 2014
08. mar. 2011 | Børn | Vores Børn

Overvejer du at anskaffe dig en ladcykel eller cykelvogn til at transportere familien rundt i? Men er du lidt lost i junglen af modeller? Så tjek denne guide ud, og find dit perfekte match.

LÆS OGSÅ: Stor guide til transport: Klapvogne, ladcykler, løbecykler…

Tre ting, du skal overveje, før du køber ladcykel:

1. Hvor meget plads har du brug for?

Cykelvognene er generelt mindre end ladcyklerne, hvilket er fint, hvis du kun har behov for en kort tur i institutionen for at hente børn.

2. Hvor skal du køre med den?

Skal du køre i by, eller bor I på landet, hvor der er længere distancer, som skal dækkes? Cykelvognen er lettere og dermed nemmere at køre rundt med. Derfor er den bedst, hvis du skal køre langt. Ladcyklen er lidt hårdere at træde, men er til gengæld rigtig god i bymiljøet, fordi du har børnene siddende foran dig, hvor det er nemmere at snakke sammen.

LÆS OGSÅ: Find den rigtige løbecykel

3. Vedligeholdelsen

En cykelvogn er et supplement til din hverdagscykel og kræver derfor ikke den store vedligeholdelse. Det mest krævende, du kan komme ud for, er en punktering, som hurtigt kan klares enten af jer selv eller hos cykelhandleren. Ladcyklen er til gengæld en ‘rigtig’ cykel og kræver regelmæssig vedligeholdelse af gear, bremser og andre sliddele.

Ny i trafikken?

• Vis hensyn
Du skal have for øje, at dit nye køretøj fylder lige så meget som to cykler ved siden af hinanden. Sørg for at have den gavmilde hat på, hold igen for de andre trafikanter, og brems op i god tid.

• Pas på balancen
En ladcykel eller cykelvogn kan også vælte. Vær opmærksom, når du bremser, og når du svinger. Sæt farten ned i god tid, og vær omhyggelig med ikke at dreje skarpt.

• Vær ekstra synlig
Sørg for, at du er synlig i trafikken. Hav to forlygter på din ladcykel: En i hver side. Med en cykelvogn gælder samme regel, bare bagpå: Sørg for at få monteret en lygte på hver side af vognen. Spørg hos forhandleren, om de kan sætte et lille gult flag på cykelvognen. Det sikrer, at også trafikkanter, der kommer bagfra, lægger mærke til dig.

LÆS OGSÅ: Gør junior sikker i trafikken

• Husk sikkerheden
At børnene sidder i en cykelvogn eller ladcykel betyder ikke, at de ikke er trafikanter. Derfor skal alle børnene altid have en godkendt cykelhjelm på, når I er af sted. Det er også en god idé at have en lille førstehjælpskasse liggende i vognen, hvis uheldet skulle være ude.