Katrine Binné og sønnen Hubert
SPONSORERET indhold

Katrine Binnés far gav hende et særligt råd: ”Nu bliver de stærkeste følelser investeret i familien”

Da Katrine Binné blev mor, var hun begravet i faste kontortider, excel-ark og budgetter. Hun elskede sit job, men var på vej ned ad samme spor som sin far. Det var først, da han gav hende et helt særligt råd, at hun trak stikket.

Af: Sine Gerstenberg Foto: Martin Bubandt
04. feb. 2022 | Børn | Vores Børn

Hvordan var dit liv, før du blev mor?

"Det var et diametralt modsat liv i forhold til det, jeg har i dag. Masser af arbejde, masser af middage, storbyferier, spontane byture. Vi boede på Nørrebro, i centrum af det hele, og vi kunne sove længe med tømmermænd og se Game of Thrones en hel regnvejrssøndag. Det var et lystbetonet liv, hvor alt handlede om os."

Hvad ændrede sig, da du fik din søn Hubert?

"Alt ændrede sig. I begyndelsen af moderskabet er det, som om, du er landet på månen, og jeg kan nærmest ikke huske mit liv før. Universets centrum rykkede sig, og han blev centrum for alt. Hele mit liv blev pludseligt indrettet efter ham, og det føltes ikke som et afsavn, men helt naturligt. Jeg prioriterer automatisk ham før mig selv.

LÆS OGSÅ: Eva hjemmepasser sin søn: "Jeg troede, at jeg kunne finde en balance… Det kunne jeg ikke"

Han er ikke et vedhæng. Han er hovedpersonen, og min dag er struktureret omkring ham. Min mand er konsulent og arbejder minimum otte timer hver dag, men han indretter sig jo også efter Hubert, selv om jeg er den, der henter og laver aftensmad. Han skynder sig hjem og vil hellere arbejde et par timer om aftenen, for at vi har familietid sammen."

Var det svært at sige farvel til stabiliteten i et fast job?

"Jeg sagde et job op, som jeg var glad for. Der var søde kolleger, fast indkomst og stabilitet. Så jeg frygtede da lidt for det økonomiske og for min fremtidige karriere. Det var til gengæld ikke svært at tage afsked med at hænge i en klokkestreng med faste kontortimer, excel-ark og budgetter. Jeg havde et job med masser af ansvar, men jeg har endnu mere ansvar i dag."

Hvad fik dig til at tage springet?

"Jeg var nok på vej ned ad samme spor som min far, der er forretningsmand og serieiværksætter, men da han sagde, ‘Du fortryder aldrig den tid, du bruger på dit barn’, gav det mening for mig. Jeg havde brug for at kunne hente tidligt og arbejde aftener, når mit barn sov. Jeg kunne ikke være fastlåst af et traditionelt arbejdslivs rammer med sene møder, rejser og fast kontortid.

LÆS OGSÅ: Hamsterhjul i børnefamilien: Sådan får du mere glæde ind i hverdagen

Mit lille mærke, Binné, var startet som et hobbyprojekt, men jeg var så privilegeret, at jeg kunne vende det til et andet arbejdsliv og række ud efter den drøm. Jeg har ikke en ambition om, at det skal blive en milliard-forretning, men så længe, at det kan køre rundt, jeg kan udbetale en normal løn til mig selv, og dermed sikre fleksibiliteten som fast element i vores liv, så er jeg lykkelig."

Hvad har været det hårdeste ved beslutningen?

"At du aldrig tjekker helt ud som selvstændig. Jeg vil gerne hente Hubert inden klokken 15.00 for at nå nogle gode timer med ham, men mine kunder og samarbejdspartnere henvender sig jo stadig om eftermiddagen, og det betyder, at jeg ikke bare kan deponere telefonen i skuffen og sige ‘tak for i dag.’ Jeg er altid lidt på arbejde og skal derfor øve mig i at være til stede der, hvor jeg er."

Hvad gjorde den let?

"Vi var så privilegerede, at vi havde råd til en tid, hvor jeg ikke havde fuldtidsløn, og dermed kunne jeg satse på passionen og samtidig få et familieliv, der gav mening for os. Vi ville hellere skære ind til benet for at kunne leve et liv, hvor familieværdier og forretningsværdier går op i en højere enhed. Hvor der er fokus på det langsomme familieliv, den gode mad, det gode håndværk. Fast life, fast fashion, fast everything – det liv har jeg lagt bag mig. Jeg vil bare gerne gøre det hele mere langsomt."

Har det at du er mor, gjort dig til en bedre selvstændig?

"Når du bliver mor, bliver du mere effektiv, uanset om du er selvstændig eller ansat. Du lærer at prioritere dine opgaver benhårdt, og så lærer du at sige ‘pyt’."

LÆS OGSÅ: Hjemmepasser: ”Jeg vil gerne gå hjemme, indtil alle er begyndt i skole”

Har det at du er selvstændig, gjort dig til en bedre mor?

"Bestemt. Jeg er mere til stede, og jeg kan træde mere til, når behovet er der. Jeg henter tidligt, jeg kan tage sygedagene, og jeg er ikke bange for, at vi overgiver os til en øv-dag og trækker stikket. Jeg bliver ikke frustreret over mit arbejde, og de stærkeste følelser bliver investeret i familien."

Kommer du til at være selvstændig resten af livet?

"Ja, jeg elsker det! Men det kræver, at det hænger sammen økonomisk. Man kan jo ikke leve af fem kroner og luftsuppe."

Anbefalet til dig