Mors Dag 2022

Foto: Getty Images Forkæl din mor - eller dig selv! - med en lille mors dag gave. Vi har samlet de bedste gaver til mors dag.

Mors Dag 2022

Lad os hylde mor! Her er 27 geniale gaver til Mors Dag

Kender du også en mor, der fortjener at blive fejret med en mors dag gave? Eller skal denne artikel diskret sendes videre til dine børn/børnenes far? Vi har fundet 27 bud på fine Mors Dags-gaver.

En fin buket blomster, lidt til den søde tand, en unik gave eller den slags pakke, der forkæler?

Din søde mor fortjener sikkert den bedste gave, du kan komme på. Og selvom du selvfølgelig ikke behøver en anledning, så skader det ikke, at der er en hel dag dedikeret til verdens bedste mor, vel?

Mors dag er lige om hjørnet - i 2022 falder dagen søndag d. 8. maj - og ærligt talt, så må man godt forvente lidt ekstra kræs og forkælelse på sådan en semi-kommercialiseret dag, ikke?

Mors dag er en oplagt mulighed for at fortælle en skøn kvinde, hvor højt hun er værdsat. Det kan både være med den helt rigtige gave eller med masser af kærlighed og søde, små tanker.

Så hvis du er en mor, der trænger til lidt skøn opmærksomhed fra familien - eller hvis du bare gerne vil forkæle en mor med en fin mors dag gave, så er du kommet til det rette sted.

Vi har nemlig samlet 27 personlige gaver i alle prisklasser, som passer særligt til mors dag. Og husk, at de bedste mors dag gaver ikke behøver at være materielle.

Hvorfor fejrer vi mors dag?

Selvom du måske mest forbinder mors dag med blomsterforretninger og købskultur, så siges det faktisk, at dagen oprindeligt var fuldstændig ukommerciel.

Ja, faktisk er den opfundet af en helt almindelig, amerikansk kvinde, som kæmpede for bedre sanitære forhold for mødre under den amerikanske borgerkrig - og på den måde for mindre børnedødelighed.

Kvinden, Anna Marie Reeves Jarvis, nåede dog ikke at få udbredt mors dag, inden hun døde i 1906, men hun efterlod sig en datter, som med stor succes førte sin mors ideer videre. Bare tre år senere havde ideen om mors dag spredt sig til mere end 45 stater i USA, og i 1914 kunne den daværende præsident Woodrow Wilson udråbe Mors Dag til en national mærkedag.

Det er den fejring, som lagde grundstenen til den mors dag, som vi kender i dag, hvor vi fejrer vores mødre med lækker mad, en buket blomster, en personlig gave eller en anden fin, lille tanke, som gør mor glad.

Kilde: Dansk Historisk Fællesråd, Nationalmuseet, Videnskab.dk

27 fine gaver til Mors Dag

 

1blomster.jpg

Blomster

De fleste mødre sætter pris på en fin, frisk buket blomster i hjemmet - og gerne hele tiden. Så hvorfor ikke give din mor et blomsterabonnement i mors dag gave? Så kan der altid stå en buket blomster og pynte på spisebordet.

Abonnement på blomster fra Bloomk.dk, fra 179 kr. 

1bodylotion.jpg

Det kan føles som den vildeste luksus at have en bodylotion, der KUN tilhører mor, og som bekæmper tør og træt vinterhud. Den perfekte gave til moren, der elsker at forkæle sig selv.

Bodylotion fra Rudolph Care, 395 kr. 

Veja sneakers mors dag.jpg

Sneakers

De fleste mødre sidder sjældent stille. Et par gode sneakers er derfor uundværlige og kan bruges både på legepladsen, på vej til skole og ja, endda på de fleste arbejdspladser.

Sneakers fra Veja, 1.200 kr.

1plakat.jpg

Plakat

Kender du en mor, som er glad for boligindretning og kunst? Du kan nemt give vægge og bolig nyt liv ved hjælp af plakater, og mens blomster visner, så holder de for evigt!

Laelia Peach plakat hos Stilleben.dk, 575 kr. 

53009037_2216763298576123_2800889704466230477_n.jpg

En spa-dag

En spa-dag er noget nær den bedste forkælelse (og mors dag gave!) for en travl mor, der fortjener noget lidt ud over det sædvanlige.

Spa hos Aire Ancient Baths, se priser på hjemmesiden.

parfume_.jpg

Parfume

En duft af kvinde - eller af mor. Forær favoritten eller vær modig og giv en ny duft i mors dags gave.

Musc Noir Rose fra Narciso Rodriguez, 475 kr.

måltidskasse.gif

Måltidskasse

Som forælder kan det være åh-så-skønt ikke at skulle tænke for meget over måltiderne i en periode. For der er altså nok praktik i hverdagen, når man også skal bøvle med institution, fritidsinteresser og arbejde. Denne gave er god til hele familien, men måske der er en mor, som vil blive særligt glad for en måltidskasse i mors dags gave?

Måltidskasse fra Årstiderne.dk, fra 289 kr. 

Hvornår er det mors dag?

Mors dag bliver markeret i mange lande, men det er ikke alle lande, som fejrer det den samme dag. I Danmark fejrer vi altid mors dag den 2. søndag i Maj. Sådan har det været siden 1929, da dagen blev markeret første gang.

Svenskerne fejrer mors dag den sidste søndag i maj, mens det er den 2. søndag i februar i Norge, som i øvrigt har fejret Mors Dag siden 1919.

Kilde: Nationalmuseet

40077530_294295981353954_4452239697310580499_n.jpg

Kursus

Et sjovt flødebollekursus kan gøre hele familien glade, tilfredse og mætte! Smart, ik'? Det kan også være, at du kender en mor, som hellere vil have et sjovt malerkursus eller et populært keramikkursus i mors dag gave.

Flødebollekursus hos Social Foodies, 349 kr. pr. person. 

Vores Børn.jpg

Et magasinabonnement

Vores Børn, ALT for damerne, Eurowoman, Hendes Verden eller Boligliv. Forær en sød mor et abonnent på et af hendes yndlingsmagasiner - det er gaven, der bliver ved med at give. Så kan hun hver uge eller måned blive mindet om jeres lille, fine gestus. Sødt, ikke?

Se mere på mitblad.dk.

Kinfolk.jpg

En bog

Hvis du kender en mor med læselysten i orden, så skal du forære hende en god bog i mors dags gave. Det kan f.eks. være det anerkendte Kinfolk-magasin, som inspirerer til alt fra boligindretning til rejser og have - og som samtidig pynter hjemme i stuen. Er hun glad for romaner, er det selvfølgelig den vej, du skal gå.

Kinfolk Travel hos Saxo.com, 270 kr. 

bluse.jpg

Bluse

En blød, rar og langærmet t-shirt kan enhver mor bruge. Og denne klassiker er altså bare både pæn og praktisk. Perfekt til de overskudsfattige mandage, hvor tingene helst skal sidde rart og passe til alt. 101-blusen fra Mads Nørgaard er en klassiker af en grund - og en perfekt gave til Mors Dag. 

Bluse fra Mads Nørgaard, 265 kroner.

årskort.png

Årskort til Tivoli

Man bliver aldrig træt af at gå en tur i tivoli - og med et årskort til forlystelsesparken, er der fri adgang til masser af skønne og eventyrlige oplevelser. Så kan det jo også være, at mor hiver resten af familien med.

Årskort til Tivoli, fra 350 kr.  

planner.jpg

Kalender

En kalender behøver slet ikke at være kedelig. En god mors dag gave til kvinden, som godt kan lige at have styr på sagerne på den helt analoge måde.

Kalender fra My Favorite Planner, 230 kr.  

GettyImages-959258066.jpg

Klippekort

Et hjemmelavet klippekort til alt muligt sjov og spas er en virkelig god idé til mors dag. Ja, nogle ville måske mene, at det er den perfekte mors dags gave. Det kan være til en massage eller til at tømme opvaskemaskinen. Det kan også være et gavekort til god, hjemmelavet middag kokkereret af den øvrige familie eller til en afslapningsdag, hvor mor gør, præcis som hun har lyst. Måske kunne det også være til en romantisk fri-aften - uden børn?

ring.jpg

Smykker

Smykker - i alle afskygninger - er en perfekt mors dag gave. Og de fås i mange prisklasser, former og farver, så de passer lige nøjagtigt til din pengepung og den mor, som skal forkæles.

Ring fra Maria Black, 1.000 kr. 

Te_1.jpg

Te

En lækker te kan gøre de fleste mødre glade. Og når der nu er lavet en te, som rent faktisk hedder "Mamas tea", ja, så er det da dén, du skal gå efter! Denne te kan du endda give med god samvittighed, for 50 kroner doneres nemlig til Chimalayas mødregrupper i Nepal, hvor kommende og nybagte mødre får undervisning i ernæring, sundhed og hygiejne. Og så skulle den faktisk styrke den kvindelig kropsbalance - what's not to like?

Mamas Charity Tea fra Amazing Space, 260 kroner.

louisiana.jpg

Gavekort til kunstmuseum

Kender du en kunstinteresseret mor? Giv et gavekort til kunstmuseet Louisiana, til Arken, Aros eller en af de andre skønne museer, hvor I sammen kan få en dejlig dag.

Gavekort til Louisiana fra 130 kr. 

chokolade.jpg

Chokolade

Lækker chokolade er altid et sikkert hit! For, altså, hvilken mor har ikke en sød tand, når det kommer til chokolade? Giv det som en del af en gavekurv eller som en simpel, men lækker æske.

Gavekurv fra Summerbird, 250 kr. 

Håndsæbe_aesop.jpg

Håndsæbe

En lækker sæbe er et must på badeværelset. Det kunne f.eks. være denne aromatiske håndsæbe, som efterlader hænderne bløde og friske.

Håndsæbe fra Aesop, 270 kr. 

villa_copenhagen.jpg

Hotelovernatning

Der er intet som en overnatning på et lækkert hotel med masser af afslapning og hygge. Giv en overnatning til mor alene, så hun kan få noget tiltrængt mig-tid - eller send hende afsted med sin mor, datter, veninde eller på en romantisk weekend med partneren. 

Book fx en overnatning på Vila Copenhagen fra 2090 kr. 

kamera.jpg

Kamera

Et lille polaroidkamera er den perfekte gave til at forevige uforglemmelige minder. Kameraet er både smart at have med sig rundt og printer billederne lige med det samme. Sjovt!

Fujifilm Instax Mini kompaktkamera set hos Elgiganten til 500 kr. 

undertoej fra moons and junes.jpg

Undertøj 

En smuk og behagelig BH er enhver kvindes bedste ven. Den skal sidde godt, være rar at have på og få moren, der bærer den, til at føle sig tilpas til det inderste. En perfekt gave, hvis du ellers har mod på den slags.

BH fra Moons and Junes, 455 kr.

armbånd.jpg

Et armbånd

Sæt farve på tilværelsen med et flot og kreativt armbånd til en mor, du holder af. Det her flotte bolchefarvede armbånd kan da kun give godt humør, ikke?

Armbånd fra Kyoto Tango for HAY, 500 kr.

kop.jpg

En kop

Mhh, varm kaffe. Har du småbørn, så ved du, at det er en luksus. Men altså, selv lunken kaffe smager da nogenlunde, så længe den serveres i en pæn kop. Sådan da... Forær en sød mor en pæn keramikkop, der passer lige til hendes til stil.

Kop fra Nordal, 70 kr.

solbriller.jpg

Solbriller

Mors dag falder lige i forsommeren, og dén anledning kan du bruge til at forære en sej mor et par cool solbriller. Det skal nok falde i god jord!

Solbriller fra James AY, 1.200 kr.

Gua sha.jpg

Gua sha

En Gua Sha er en af de helt store beautytrends lige nu, og kender du en kvinde, som går op i ansigtspleje, skal du anskaffe hende sådan én i mors dag gave! Stenen bruges til at massere ansigtet og øge blodcirkulationen - og ja, så skulle det også give lidt glød til de trætte forælder-folder.

Gua Sha sten fra Amazing Space, 295 kr.

mors dag.jpg

Hjemmelavet forkælelse

Forkæl en sød mor med masser af personlige sager i mors dag gave. I kan f.eks. bage lækre kager, sammensætte lækre gavekurve med hjemmebag, lidt blomster fra haven og tegninger fra ungerne eller male mor et fint, hjemmelavet kunstværk, som kan pynte derhjemme. Det vigtigste er, at ungerne er med til at forme gaven, og at der er lagt tanker og kærlighed i sagerne. Dét er vejen til enhver mors hjerte.

Se, hvad vi ellers skriver om: Mor, Gaver til hende og Mors dag

610x200_woordy_knap2.jpeg