Zoneterapi punkter
Se hvordan du kan give din baby lidt blid zoneterapi. Foto: Nimastock

Zoneterapi punkter

Zoneterapi til baby

En grundig omgang zoneterapi til de små fødder kan gøre underværker, når baby har ondt i maven eller ørerne eller hoster og snotter. Lær de magiske tryk her.

Der behøver ikke gå mange uger, fra baby er kommet ud af maven, til du kan give den lille lidt kærlig velvære i form af blid zoneterapi. Med zoneterapi kan du styrke babys immunforsvar, sætte gang i fordøjelsen og skabe trivsel og velbehag for baby.

Dit lille barn ved instinktivt, hvad der er godt for det, og de fleste babyer kan godt lide at få zoneterapi. Det er blide tryk, og det gør ikke ondt på baby. Dit barn vil nyde den tætte kontakt, og I kan gøre det til en rigtig hyggestund.

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Guide til alternativ behandling til din baby

“Du skal ikke være bange for at gøre skade. Som uøvet er det mest en gang blid og behagelig fodmassage, du giver din baby,” siger zoneterapeut Trine Christiansen, som guider os igennem trykkene.

Tre zoner i zoneterapi

Men dine tryk kan afhjælpe lette gener, og det, du skal være opmærksom på, er, at du bevæger fingrene i den rigtige retning. Ellers kan du komme til at skabe for eksempel forstoppelse i stedet for at lette fordøjelsen.Du arbejder med tre hovedzoner: tyktarmszonen, lungezonen og indre øre-zonen. Behandler du disse tre zoner, er baby godt dækket ind.Det er ikke meget, der skal til, før zoneterapien har en effekt. Ti minutter er rigeligt, og det vil sige ikke mere end maks et par minutter på hver zone. Hvis baby bliver træt før, stopper I bare.LÆS OGSÅ:
LÆS OGSÅ: Det må baby spiseDu skal ikke gøre det hver dag. Hver anden eller tredje dag er fint, men der må højst gå tre dage imellem, hvis du vil afhjælpe en gene.

Før du går i gang:

– Stryg baby blidt på maven i urets retning, og skab en god kontakt.

– Begynd med at varme foden op ved at give den et lille ‘kram’ og dreje den lidt fra side til side.

– Sørg for, at baby er tilpas, mæt og veloplagt. Det skal være hyggeligt og rart at blive nusset om.Gør klar på sofaen, på gulvet med en blød dyne eller et andet rart sted, hvor du kan sidde godt.

LÆS OGSÅ: Zoneterapi derhjemme: Undgå overstimulerede børn i juletiden

LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Babymad: Kom godt i gang med mos og grød

Faktaboks

Når du trykker, skal det være blidt, men målrettet. Det er mere end at nusse. Du kan se, det er for meget, hvis baby trækker foden til sig.

Forestil dig, at du synker ind i vævet på foden i rolige, glidende tryk/bevægelser. Du skal ikke holde babys fod fast, men følge med de bevægelser, baby laver med benet, med et blidt greb om foden.

Slut, mens legen er god. Hvis baby siger fra efter to minutter, så respektér det, og se, hvor meget baby har behov for næste gang. Når I er færdige, kan du nusse babys fødder og mave igen for lige at runde af.

Se, hvad vi ellers skriver om: Baby, Kærlighed, Familieliv og Zoneterapi

610x200_woordy_dmjpg.jpg