Altan indretning

Foto: PR Gør dit uderum hyggeligt med smarte møbler.

9 smarte møbler til din altan

Dagene bliver længere, luften varmere og humøret stiger rundt om på byens altaner, så nu er det tid til at pifte din altan op med smarte møbler, hyggelige lyskæder og fine krukker.

Vi har været på udkig og fundet "looket" på altanen i år. Her får du vores bud, så du selv kan opnå det samme look på din egen altan.

Brighton_foldebord.jpg

Når morgenkaffen skal nydes ude på altanen, så skal der et bord til. Vi foreslår dette Brighton foldebord på Ø 80 cm og H 71 cm. Bordet er lavet i indonesisk teaktræ og kan foldes sammen, når det ikke er i brug. Det er en smuk og smart måde at optimere pladsen, så du får mest muligt ud af din altan. Brighton foldebord i teak Ø80 cm, Mandalay, 2.299 kr.

Langelinie_skammel.jpg

Har man sagt bord må man også sige stol – eller skammel, i dette tilfælde. Morgenkaffen nydes oftest også bedst siddende. Denne skammel fra Mandalays eget mærke, Langelinie, er lavet i indonesisk teaktræ, og er designet så smart, at der ikke er behov for metal eller plastik til at holde den sammen. Et gennemført bæredygtigt stykke håndværk. Den har sågar også en hylde, der hjælper yderligere med til at få mest muligt ud af din altan! Langelinie skammel i teak med hylde, Mandalay, 999 kr. 

Udendoers_lanterne.jpg

Lanternen vi har valgt, bærer tydeligt præg af skandinavisk design – den er derfor også tilpasset det danske vejr og kan stå ude året rundt, lige meget vejret. For din letheds skyld er der brugt rustfrie materialer og så har den en rigtig smart easy luk funktion – den bruger en magnet, så du ikke skal stå og bakse med den typiske mekanisme med en lille metal stav. A2 Living udendørs lanterne, Mandalay, 675 kr.

Lugano_parasol_med_knaek.jpg

Den flotte og simple parasol af mærket Lugano er genial til altanbrug af flere grunde.

1. Den kan deles på midten, og derfor let pakkes væk når du ikke skal bruge den mere.

2. Den er justerbar i højden og kan også tiltes, så parasolskærmen beskytter mere effektivt mod solen.

3. Og så kan den fås i mange forskellige farver, så du kan give din altan dit eget personlige præg.

Pssst… den fås også i Ø 2 m, hvis du har en stor altan. Lugano parasol med knæk, Ø 150 cm – find den og andre på altanbutikken.dk, 299 kr.

Altanparasolfod.jpg

Den er stilet. Den er handy. Og den fylder ingenting på altanen. Fordelene er mange, så vi fokuserer kun på et par stykker. Det stilrene skandinaviske design er ikke til at overse – der er kælet for hver en detalje. Selve stellet er designet med henblik på at tilpasses enhver parasol til altanen, og sandsækken gør det nemt for dig at flytte og placere parasollen, og du kan med lethed placere dine møbler helt tæt op ad parasolfoden – noget en granitparasolfod ikke rigtigt tillader. Altanparasolfod 20 kg mørkegrå sandsæk, Baser, 399 kr.

Alpaca_plaid.jpg

Denne plaid er en must-have til selvforkælelse! Plaiden lavet af lækkert alpaca uld fra baby alpacaer. Den er super blød og lækker, og er helt perfekt til de sene sommeraftener, når det bliver lidt køligt om benene. En anden klar fordel er, at du da bare tager den med ind i sofaen, når sommeren er slut og dagene bliver kortere. Det er selvforkælelse hele året rundt! Alpaca plaid i mørkegrå, Mandalay, 1.180 kr. 

Rislamper.jpg

Er der noget mere hyggeligt og stemningsfuldt end lanterner på snor ude på altanen? De giver lys, varme og skaber rum, når solen begynder at gå ned. Bare forestil dig at sidde ude på din altan med en kop lækker kaffe, med et tæppe om benene og bare kunne læne dig tilbage og nyde tilværelsen? Lanterne som disse hjælper med til at skabe rammen og giver bare det ekstra, der skal til for at skabe perfekte øjeblikke. Rislamper, solcelledrevet – find dem f.eks. i IKEA fra 99 kr.

 

Terrakotta_lerpotter.jpg

Terakotta lerpotter er simple, oftest også billige, og så er de tidløse. Ikke nok med det, de får lynhurtigt en smuk patina, når de bruges, så du kan se den naturlige skønhed træde frem på din egen altan. Køb gerne underkopper med til dem, for på den måde kan dine planter bedre modstå varme og tørke. På den måde behøver du ikke vande helt så ofte og sparer dermed også tid, som du kan bruge på hygge i stedet for.

Tjek dit lokale byggemarked, eller gå online på f.eks. silvan.dk eller bauhaus.dk. Prisen er overkommelig (39,95 kr. for en Ø20 cm potte), men varierer selvfølgelig alt efter størrelsen på potten. Find terrakotta lerpotterne alle steder, også online.

Groenne_planter.jpg

Grønne planter som f.eks. guldranke eller efeu – køb dem i de fleste gartnerier. Intet menneske kan leve rigtigt uden grønt – om det er på tallerkenen eller i ens omgivelser. Gør noget godt for dig selv og pynt dit hjem, både inde og ude, med planter. Du gør selv en lille forskel ift. CO2, og så har dit sind godt af at være tæt på planter. De er både pyntende, beroligende og så hjælper de på klimaet. Tjek f.eks. Plantorama, hvor de koster fra 29,95 kr. til 499 kr., alt efter størrelsen på planten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Altan