Grafiker Annette Boas julebord
SPONSORERET indhold

Annettes fine bud på menukort kan kopieres til alle årets fester

Temaet for grafiker Annette Boas’ julebord er natur, og bordet er pyntet med grangrene og kogler tilsat et grafisk tvist i form af hendes egne papirklip og tegninger.

Af: Nadja Wehlitz Foto: Pernille Enoch
18. dec. 2021 | Bolig | BoligLiv

– Naturen er et gennemgående tema, både når vi dækker op til jul, nytårsaften eller en anden særlig fest. Vi synes at det er hyggeligt at bringe naturen med indenfor, og det er både nemt, billigt og miljøvenligt med naturlig pynt. Bordpynten består oftest bare af grene, kogler, sten og blomster fra haven, skoven eller stranden og naturtemaet understøttes gerne af håndtegnede bordkort, menukort eller udklip med natur- og dyremotiver. Den grafiske pynt på bordet skifter som regel udtryk år for år, fordi der dukker nye ideer op, men noget pynt får lov at gå igen, som mine små papirklip.

– Jeg er især glad for mine hvide papirudklip af kogler, fugle og min lidt større papir-krans. Jeg er også glad for menukortet, som kan bruges til alle slags fester. Ideen, med at skære to snit hvori en gren eller blomst kan sættes fast, fandt jeg oprindelig på Pinterest. For at gøre menukortene mere personlige, har jeg tegnet lidt blomster og grene ved siden af den fysiske gren. Da jeg resten af året også tilbyder mine kunder håndtegnede invitationer, bordkort og menukort til livets store fester, er det både sjovt og relevant at teste ideer af hjemmefra.

– Jeg holder også utrolig meget af vores krystalglas, som vi har arvet fra min mands bedsteforældre. De produceres desværre ikke længere og er næsten umulige at finde brugte.

Børge Mogensen-bordet er et arvestykke fra Annettes svigerforældre og lampen har de arvet fra Annettes mormor.
Børge Mogensen-bordet er et arvestykke fra Annettes svigerforældre og lampen har de arvet fra Annettes mormor. Den store plante er en krydderplante, som hedder cubansk oregano. Annette fik den for halvandet år siden som lille stikling af sin søster. Den dufter meget kraftigt af oregano og kan bruges i madlavning. 
Ideen med at skære et snit i menukortet og sætte en gren fast så Annette på Pinterest. Blå blomst-stellet er arvet og bestikket er fra Georg Jensen. Dug og stofservietter er fra H&M Home.
Ideen med at skære et snit i menukortet og sætte en gren fast så Annette på Pinterest. Blå blomst-stellet er arvet og bestikket er fra Georg Jensen. Dug og stofservietter er fra H&M Home.
De hvide papirudklip bruger  Annette både som julepynt  på juletræet, til at hænge i  vinduet eller fra grene  på bordet. Papirposen er  oprindelig en “lygtepose”  til lys udenfor.
De hvide papirudklip bruger Annette både som julepynt på juletræet, til at hænge i vinduet eller fra grene på bordet. Papirposen er oprindelig en “lygtepose” til lys udenfor.
Har du ikke mod på selv at  gå i krig med papir og en  spids saks, så tjek boasgrafik.com, hvor Annette  sælger de fine udklip.
Har du ikke mod på selv at gå i krig med papir og en spids saks, så tjek boasgrafik.com, hvor Annette sælger de fine udklip.