Indretning

Foto: Pernille Kaalund

Cool og klassisk villalejlighed

Striberne samler stilen i denne smukke villalejlighed, der er fyldt med kunst, design og eksotiske rejseminder.

Det er ikke svært at se, at designer Mette Louise Kragh har en passion for striber. De går igen både i hendes design og i hendes hjem, hvor de giver indretningen et let og sommerligt pust. De løber som en samlende tråd igennem rummene, hvor møbler og boligtilbehøret er et miks af stilarter: klassisk dansk design, moderne kunst, rejseminder fra Asien – og så også lige yndige blomster og gammelt svensk  porcelæn – men aldrig kun i den ene eller den anden stilart. Mette Louise tilsætter nemlig altid et lille drys af en anden stil, så det ikke kammer over og bliver enten etnisk, yndigt eller strømlinet.

Grim begyndelse

Mette Louise bor i villalejligheden i Hellerup med sin mand, Per Arnesen, og døtrene Martha på 19 år, som dog er halvvejs flyttet hjemmefra, og Rigmor på 12 år.

– Da vi så villalejligheden første gang, var der sænkede lofter overalt og en meget grim murstensvæg bag et hæsligt skrummel af en brændeovn – faktisk syntes min mand, at her var så grimt, at han ikke gad bo her, fortæller Mette Louise. Per kom heldigvis på andre tanker. Først lejede parret sig ind,  og efter nogle år endte de selv med at købe hele huset, men solgte førstesalen fra senere. Og undervejs har lejligheden forandret sig, vægge er revet ned, og andre er bygget op. Nu er de sænkede lofter væk, væggene er hvide – og der står en helt ny diskret Morsø brændeovn i stuen.

Konstant ombygning

Per og Mette Louise flyttede ind den dag, deres ældste datter fyldte et år, og siden har de holdt mange fødselsdage i villalejligheden og i den skønne have. For med forandringerne er familien endt med at elske at bo i lejligheden, der ligger dejlig tæt ved vandet.

– Vi har boet i huset i næsten 19 år, og alligevel er det i konstant udvikling. Vi har haft soveværelse i alle rum – også i havestuen, siger Mette Louise, der drømmer om at bo 100 procent med eget design. Så hun har bl.a. planer om at designe en sofa, lamper og ikke mindst et helt spisestel. Det bliver spændende at se, om de nye design bliver med smukke kulørte striber …

Huset med den charmerende karnap er fra 1900.

Den lyse stue har en maritim sommerhusstemning takket være blå striber og skibsmodellen i vinduet. Parret elsker at sejle! I vinduet hænger en stribe bedeflag hjembragt fra Tibet.

I stuen står en ny brændeovn, den mindste og mest enkle Morsø, som Mette Louise kunne finde. Den danske 60’er-stol har fået nyt liv med striber. Puden har hun selv syet efter en gammel pude på Bornholms Museum. Det store maleri er af Lars Ravn.

Køkkenet har fået en varm glød ved hjælp af birkefiner på væggen. Ligesom resten af hjemmet er her indrettet med et personligt miks af pynt og brugsgenstande.

Mette Louise er god til at blande rene linjer med yndige detaljer. Her kaffehætte fra Maisonmlk.com og kopper fra yndlingsstellet Ostindia.

Gangen har fået liv med et oliventræ og en fotocollage af Jesper Høm.

Under det lille fine, grønne maleri står en dansk 50’er-vintagestol, som er betrukket med Mette Louises eget møbeltekstil håndvævet i Tibet.

Det lille soveværelse er helt i hvidt bortset fra det – stribede – sengetøj i økobomuld fra Mette Louises egen webshop, Maisonmlk.com.

Annekset vil i fremtiden blive tryllet om til arbejdsværelse og showroom.

Funklende sølvlampe af Tom Dixon og et net med frække striber designet af Mette Louise selv.

Mette Louises 3 bedste indretningstips

  • Giv klassiske vintagemøbler et nutidigt look med mønstrede tekstiler.
  • Beklæd væggen over køkkenbordet med finer i birketræ. Det giver en varm atmosfære.
  • Vælg et mønster – f.eks. striber – der kan gå igen i indretningen. Det giver bedre mulighed for at blande stilarter, møbler fra forskellige tidsaldre og træsorter, uden at det føles rodet.

Hvem og hvor?

HVEM: Mette Louise Kragh, designer, hendes mand Per Arnesen, stillfotograf på film og tv-serier, og deres døtre, Martha på 19 år og Rigmor på 12 år
HVAD: En ca. 150 kvadratmeter villalejlighed
HVOR: I Hellerup

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_dmjpg.jpg