DIY kunst
SPONSORERET indhold

DIY: Lav din egen kunst

Se, hvor let du kan lave abstrakte malerier, grafiske collager, mobiler og udsmykninger – endda til næsten ingen penge!

Foto: Tia Borgsmidt
09. okt. 2015 | Bolig | BoligLiv


Lyst på mørkt
Mal en væg sort, og hæng kunstværker lavet på hvidt papir med sølvspray på den for en fantastisk smuk kontrast.
• Marmorvaserne er fra Excel.
Reolerne er i privat eje.

Sådan gør du:
Husk at dække grundigt af med aviser, og spray udendørs i læ.

Billedet til venstre: Gør et stykke kinapapir (f.eks. fra boesner.dk) vådt, og læg det på et stykke plastic på aviserne. Mal nu sorte prikker på papiret ved at duppe penslen ned på det. Mal derefter sølvfarvede prikker delvist oven på de sorte prikker. Lad tørre.

Billedet til højre:
Læg papirarket på aviserne, og spray et tyndt lag sølvspray ujævnt på arket. Læg trækugler på papiret, og mal en sort cirkel rundt om hver trækugle. Fjern kuglerne, og lad tørre. Læs om det midterste billede på side 108.


Malerier en suite
Til de abstrakte malerier er brugt akrylmaling i farver, der ser skønne ud til de mørke vægge i henholdsvis stuen og soveværelset. Den grå væg er malet med R40 Torden, og den sorte væg er malet med Solsort glans 10, begge fra Dyrup. Nederst på siden kan du læse, hvordan du laver kunstværkerne.

IDE
Reolen har fået personlighed med runde knopper fra Panduro Hobby. Den er bygget af to billige Lupo skoreoler fra Jysk, der er blevet customized med hylder af hvidmalet MDF.


Collager af klip
De grafiske collager er lavet af tapetrester og masking tape.
• Ribba rammen er fra Ikea, trådkurven med tapetrester er fra Menu.

Sådan gør du:
Øverste billede: Klip store trekanter og kantede former af gråt papir, sort papir og korktapet, og lim dem på et stykke papir med en limstift. Klæb masking tape på som dekoration.

Midterste billede: Klip korktapet, kobbertapet og sort papir ud i små trekanter. Klæb dem fast på en overhead transparent med tynde strimler af masking tape.

Nederste billede: Collagen er et miks af trekantede udklip og buede udklip af de samme materialer plus gråt papir.

• Collagerne er sat i rammer fra Stelling.
Tapetresterne er fra Ferm Living og Retro Villa, der også fører masking tape.


Sov godt med kunst
Over sengen har vi lavet en billedvæg med hjemmelavede abstrakte malerier.
• Rammerne er fra Retro Villa. Sengen er fra Auping, sengetøjet er fra Georg Jensen Damask, og puden med mønster er fra lagerhaus.se. Bogkassen er fra Trævarefabrikernes Udsalg, æsken
er fra Hay, og sengelampen er fra Nordlux.

Sådan gør du:
Vi har brugt to teknikker til billederne. Bland grå akrylmaling op med vand, hæld det ud over akvarelpapir, og lad det tørre. Hæld efterfølgende fortyndet sort maling ud over papiret.
Eller: Hæld fortyndet grå akrylmaling ud over akvarelpapir og derefter sort og blå maling ovenpå. Så flyder farverne sammen. Fold papiret midt på, og fold det ud igen, så der opstår et næsten symmetrisk mønster på begge sider af papiret.


Vægdekoration med cirkler
Gamle ostefade af marmor, en krydsfinerplade og malede cirkler er tilsammen blevet til en flot vægdekoration i spisestuen.
• Bordet er fra Skovby, og den sorte stol, loftspendlen og tallerknerne er fra Menu. Reolen er fra Hay.

Sådan gør du:
Ostefadene af marmor var skruet sammen. Vi skruede dem fra hinanden. Vikl snor rundt om det ene fad. Få skåret en tynd aflang krydsfinerplade og et par runde plader ud i byggemarkedet, f.eks. Silvan. Mal cirklerne med akrylmaling i hver sin grålige nuance. Lad malingen tørre, og lim det hele sammen som vist på billedet. Brug en meget stærk lim.


Strimler af tape i ramme
Det stribede billede består egentlig bare af tynde strimler masking tape – nemt og utrolig dekorativt!

Sådan gør du:
Vi valgte at bruge tape i nuancer, der harmonerer. Men du kan også lave mere brogede billeder på samme måde. Riv tapen i tynde strimler, og lim dem fast på et sort A4 ark. Når hele papiret er fyldt ud, kan du sætte collagen i en ramme uden glas.

• Ramme og tape er fra Retro Villa.

IDE
Mal dine reoler i lige de farver, du drømmer om.

• Bogkasserne her er fra Trævarefabrikernes Udsalg og er blevet malet med Neutral 06 og Neutral 08, glans 50 fra Dyrup.


Florlet og abstrakt
Er det marmor? Er det skyer? Det abstrakte billede er supernemt at lave, og resultatet sætter fantasien i sving.

Sådan gør du:

Husk at dække grundigt af med aviser, og spray udendørs i læ. Læg papirarket på aviser, og spray et tyndt lag sølvspray ujævnt på arket. Læg trækugler på papiret, og spray let med en ny farve (her sort). Lad tørre, og fjern kuglerne igen.


Mobile til væggen
Gardinringe, kugler og en afrikansk kam formet som en fugl er blevet til en fin og spændende uro til væggen.

Sådan gør du:
Bind tynde snore på kammens tænder, og bind gardinringe, træ- og korkkugler m.m. på snorene. Kig efter lignende materialer på loppemarkeder og i etniske butikker.

• Gardinringe, kugler og tråd fås hos Panduro Hobby.


Stribede billeder
Billederne med striber er skabt med forskellige nemme teknikker. Grasshopper lampen er fra Gubi, og gyngestolen er fra Moster Olga. Puder og tæppe er fra House Doctor.

Sådan gør du:
Øverste billede: Tegn striberne op med hvid farveblyant og en lineal på et sort A4 ark. Udfyld nu striberne med skraveringer på forskellige ledder og med forskellig farveintensitet.
Nederste billede: Klip tapetrester i grå og hvide nuancer i strimler. Klæb dem skiftevis med masking tape på et stykke karton.

► SE OGSÅ: 10 gratis plakater med citater
► SE OGSÅ:
DIY: 7 ideer til væggen
► SE OGSÅ: De 10 fedeste Ikea hacks