Male på sten

Foto: Mikkel Adsbøll, Line Thit Klein Sten er geniale at male på, og formerne indbyder ofte til helt specielle mønstre.

10 skønne ideer til at male på sten

Naturen er fyldt med sten, de findes i alle størrelser, og det bedste er, at de er helt gratis, så det er kun malingen, du skal have fat i, inden du kan gå i gang med at male på sten. Medmindre, selvfølgelig, at du går all in og maler med pergamentpapir og skabeloner. Find inspiration i galleriet her.

Kat mal på sten

Kreative katte

Lad stenens form inspireret - her ledte formen med de to spidser tanken hen på et dyr med spidse ører og endte med at blive et kattehoved.

Mal stenen med hvid hobbylak, og lad tørre. Tegn trekanterne i hvert øre, øjne og snuden let op med blyant. Mal stenen – med undtagelse af de optegnede dele – her med en blanding af grå og sølv, og lad tørre. Mal øre, øjne og snude op som ønsket – eller se foto – og mal derefter knurhår og mund op med fine streger. Lad tørre. 

Stenbuk mal på sten

Sten med stenbuk

Mal den udvalgte sten hvid, og lad tørre. Tegn motivet op med fri hånd, eller tegn det op på pergamentpapir, og overfør til stenen via karbonpapir. Mal baggrunden op, og lad tørre. Mal motivet i de ønskede farver. Lad malingen tørre, inden stenen tages i brug. Se skabelonen til stenbukken her.

LÆS OGSÅ: Krea: Mal stenene levende

Fugl mal på sten

Finurlige mønstre

Stenene med finurlige mønstre er tegnet/malet med poscapenne. Lav en prøve på et stykke papir. Tegn mønstrene op på stenen på fri hånd efter skabelonerne. Se skabelonerne til mønstre her

Babusjka mal på sten

Stor babusjka

Mal en cirkel til hoved. Del stenen op med en vandret stribe, her i sølv, og mal de 2 dele op med hver sin farve. Tegn motivet op på pergamentpapir, og overfør til stenen via karbonpapir. Mal blomsterne op på dukkens nederste halvdel. Forbind blomsterne med tynde grønne grene. Mal blade på grenene. Mal en gul midte i hver af blomsterne. Se skabelonen til babusjka her.

LÆS OGSÅ: 10 DIY ideer med strandsten

Stencil mal på sten

Mal med stencilskabeloner

I stedet for at tegne motiverne op på fri hånd kan du bruge stencilskabeloner. Læg skabelonen på stenen, og tegn omridset op med en fin poscapen. Løft skabelonen op og væk, og fyld motivet ud enten med små finurlige mønstre og flere farver eller blot med en enkelt farve.

Babusjka og ugle mal på sten

De figurative figurer

De farverige ugler og babusjkaer er bygget op med doodles omkring øjne og næb (ugle) og ansigt (babusjka). Start med at tegne de grundlæggende dele op på stenen, og byg mønstrene op omkring dem. Lad dig inspirere af tegningerne. Tegn motiverne op med poscapenne.

Se skabelonen til uglen og små babuskjaer her.

LÆS OGSÅ: Månedens nemme ide: Smart nøglebræt

Familie mal på sten

Mal en familie på sten

Familien Sten er taget til stranden…. Til hver figur skal du bruge 2 sten, én til hoved og én til krop. Mor Stens bryster er et par sneglehuse, der limes på stenen, inden den dekoreres. Mal figurerne med hobbylak – brug en fin pensel, og afslut med at lime hår af tang fast på et par af figurerne.

Sten med grafiske mønstre

Sten med grafiske mønstre

Afdæk med malertape så hver farve får skarpe kanter. Mal med sort, hvid og grå hobbylak. Lad det malede tørre, og sæt derefter malertape hen over det malede, for at male næste farve. Lad stenens naturlige farve indgå som én af striberne. 

Mal på sten mønstre

Finurlige mønstre

Stenene med finurlige mønstre er tegnet/malet med poscapenne. Lav en prøve på et stykke papir. Tegn mønstrene op på stenen på fri hånd efter skabelonerne . Se skabelonerne til mønstre her. Mal med poscapenne. 

Landskab mal på sten

Dansk landskab på en dejlig sommerdag - på sten

Du skal bruge:

  • Sten
  • Hobbylak: græsgrøn, grøn, lyseblå, gul, hvid, rød, brun, lyserød og sort
  • Blyant
  • Pergamentpapir
  • Karbonpapir
  • Pensler

Se skabelonen til landskabet her.

Landskab mal på sten

1. Tegn de nederste bakker og stien op på stenen i fri hånd efter tegningen, eller tegn motivdelene op på pergamentpapir, og overfør til stenen via karbonpapir. Mal bakkerne og stien op.

Landskab mal på sten

2. Mal himlen, og dup skyerne på med hvid maling, mens malingen stadig er våd.

Landskab mal på sten

3. Tegn indhegningen og huset op, og mal begge dele op med hvidt.

Landskab mal på sten

4. Mal husets tag med gråt og gavlen lysegrå. Mal dør, vinduer og hækken ved gavlen. Tegn den bagerste del af bakken op, og mal den. Mal de 4 træstammer med enkelte penselstrøg.

Landskab mal på sten

5. Dup trækronerne på.

Landskab mal på sten

6. Dup små hvide ovaler ned på stenen til kroppene på fårene. Mal små bellis på den modsatte side, hver blomst består af 4 små prikker.

Landskab mal på sten
7. Mal ben og hoved på fårene. Mal en lille gul midte i hver blomst.

TIP: Motivet kan tilpasses sten i alle former, så hvorfor ikke lade stenens form bestemme motivet: Et hus på én sten, et par får på en anden ...

SÅDAN MALER DU PÅ STEN

Mal med Hobby Lack og pensel eller med Posca-tuscher. Begge dele er fra Panduro.

De vandbaserede Posca-tuscher er lysægte og har stærkt farvepigment. Posca-tuscher findes i forskellige tykkelser, som tegner rene og præcise streger. Når du skal lave små detaljer på sten, er det nemmest at bruge tuscher frem for maling og pensler. En kombination af maling som baggrundsfarve og tusch til de små detaljer, giver et rigtig godt resultat.

Ønskes der mere præcision med malingen, kan du male med bagsiden af en knappenål.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY og Ide og inspiration

610x200_woordy_knap2.jpeg