10 tips til et bedre sovemiljø i dit soveværelse
SPONSORERET indhold

10 tips til et bedre sovemiljø i dit soveværelse

En god nats søvn er guld værd, og da mange af os bruger godt en tredjedel af vores liv på at sove, kan det betale sig at gøre noget ekstra ud af soveværelset.

Af: Kristina Fjeldgren Beyer Foto: Getty Images
18. jan. 2020 | Bolig | BoligLiv

1. VALG AF SOVERUM

Overvej hvilket af boligens rum, der passer bedst som soverum. Tænk over placering i forhold til solen og størrelsen på rummet. Vil du have din boligs mindste eller største rum som soverum?

2. DEN RIGTIGE SENG

Elevationsseng, boksmadras eller futon? Prøv forskellige typer af senge, og find en udbyder, der har et stort udvalg, du kan teste. Overvej også, hvilken type rulle- eller topmadras du vil investere i. Kan du leve med varmen fra en latexmadras, eller foretrækker du en økologisk madras af naturkokos eller uld?

3. OPRYDNING

Det er vigtigt at holde orden i det rum, hvor du skal sove og hvile ud. Der skal med andre ord ikke være stabler af kasser og rod under sengen, hvis du skal have det fulde udbytte af din nattesøvn. Så ud med skrivebordet, computeren, motionscyklen og de bunker af tøj i skabene, som du alligevel ikke har gået med det sidste år.

LÆS OGSÅ: 10 inspirerede soveværelser, vi har lyst til at falde i søvn i lige nu

4. RENGØRING

Sørg for ofte at støvsuge gulv, loft og ikke mindst bag ved og under sengen, hvor støv, fnug og nullermænd ellers kan vokse sig meget store. Og husk at vaske sengetøjet en gang om ugen.

5. PRAKTISK INDRETNING

Vælg et klædeskab med mange praktiske inddelinger og rum, som giver overskuelig plads til tøj, sko og accessories. Hvis der er begrænset plads, så skift mellem sommer- og vintertøj og opbevar det på loftet eller i kælderen, når det ikke er sæson. Brug kurve eller kasser til at få styr på løsdele, der ellers ligger og flyder i rummet.

6. LUFT UD

Et sundt indeklima og sovemiljø hænger sammen med temperaturen i rummet, der ikke bør være højere end 21-22 grader. Husk at lufte ud mindst to gange om dagen i fem minutter.

LÆS OGSÅ: Nordisk look i soveværelset

7. STEMNING

At indrette et soveværelse er lidt som at bygge en rede. Overvej hvilken stil, der matcher din type og temperament. Skal det være stilrent og minimalistisk? Eller er du mere til blomstrede puder, stearinlys og tunge gardiner?

8. FARVER

Stærke farver virker energiske. Vælger du f.eks. en knaldrød eller pink farve i soveværelset, kan det være sværere at finde kroppens lave gear og føle sig afslappet inden nattens søvn. En dæmpet, lys farve derimod giver en stemning af ro.

9. LYS

Et østvendt soveværelse giver masser af sol på en sommermorgen, men sollyset kan også forstyrre søvnen. Med et par mørklægningsgardiner kan du selv kontrollere sollyset. Invester i små lamper med drejbart hoved, der både giver godt læselys og hyggebelysning. En effektiv loftslampe med godt lys er også praktisk – ikke mindst på en mørk vinterdag.

LÆS OGSÅ: 14 sæt sengetøj, der opgraderer dit soveværelse med et svuptag

10. FARVEL SKÆRM

Det er ikke sundt at sove med telefonen indenfor rækkevidde. Læg telefonen til opladning i køkkenet eller et andet rum, og få bugt med din FOMO. Der er ikke noget der er vigtigere end din nattesøvn , og du kan godt vente med at se den snap eller opdatering.

Anbefalet til dig