Stor julestjerne af mini-strimler

Foto: Charlotte Schmidt Olsen Her skal du nok finde tålmodigheden frem...

Sådan fletter du en stor julestjerne af mini-strimler

Dette er en julestjerne for de øvede...

Stor julestjerne af mini-strimler

Materialer: 12 stk. ministjernestrimler (5 mm brede)

Saml 4 strimler, så de ligger låst sammen, som man gør ved en traditionel stjerne. Øverste højre firkant løsnes igen ved at trække strimlen mod højre. Flet en strimmel mere på, så den går under den øverste strimmel og igennem den nederste.

En strimmel mere flettes på, denne gang nedefra og op (se tegningen). Fold de øvrige 6 strimler på samme måde. Læg de 2 dele ved siden af hinanden. Del A til venstre og del B til højre. På del A løftes dobbeltstrimlen på venstre side op, og den nederste strimmel flettes ind under nummer 2 firkant i nederste række på del B. På del B føres den nederste af dobbeltstrimlerne på venstre side under 2. firkant fra højre i øverste række (se tegningen). Saml delene, så de ligger tæt sammen.

Stor julestjerne af ministrimler guide

Fold en spids på den nederste strimmel, der blev brugt til at sætte de to dele sammen, på samme måde som man laver spidser på en traditionel stjerne. Dette er vist med stiplede linjer på tegningen. Før strimlen bagom sig selv og ned. Pres til, så der kommer en trekant. Lav en trekant mere ind mod den første, og før strimlen med bagsiden under den firkant, hvor strimlen kommer ud. Gentag dette med den anden strimmel, der blev brugt til at sætte sættene sammen.

Løft strimlerne op, og lav 3 buk, så der er 4 firkanter på hver side, og strimlerne ligner en kube. Dette er vist med stiplede linjer på tegningen. Tag underste strimmel af de øverste strimler på venstre side, og før den ind under den 2. firkant øverst på den anden ende af kuben, så kuben lukkes. Før den nederste strimmel på den venstre side under den 2.-nederste strimmel på den modsatte side. Stram til. Der er nu en lukket kube. Lav spidser med de 2 strimler, der lige er blevet brugt til at sætte kuben sammen. Fladen foroven og forneden laves ved at tage de 4 underste strimler på de dobbelte strimler, der vender opad.

Buk dem ind over hinanden en efter en, og lås dem ved at føre den sidste strimmel under den 1. strimmel, som man gør i starten med en traditionel stjerne. Vend kuben rundt, og gør det samme i bunden. Lav spidser på alle sider i bunden som på en traditionel stjerne, og lav drejede spidser i midten ovenpå de 4 firkanter. Klip strimlerne til, efterhånden som de drejede spidser er lavet. Fortsæt rundt på resten af de 5 sider, til stjernen er færdig.

Stor julestjerne af ministrimler

Hendes Verden nr. 47/2016

Se, hvad vi ellers skriver om: Julepynt, Jul og DIY

610x200_woordy_knap2.jpeg