Smukke, lange gardiner
SPONSORERET indhold

Dette boligtilbehør har været ude i kulden, men er nu for alvor kommet tilbage

Gardiner var for ikke så længe siden noget, der hørte til på et slot eller hjemme hos farmor, og havde man selv gardiner, var de lette og luftige i tynd, ensfarvet bomuld eller valgt for at skærme mod dagslys og naboer. Men, nu er de lange bløde baner af tekstil for alvor kommet tilbage.

Af: Rikke Graff Juel Foto: Christina Kayser Onsgaard
14. mar. 2018 | Bolig | ALT Interiør

Gardinerne er virkelig vendt tilbage som dekorativt element i boligen, og nu må de godt fylde i såvel længde som bredde, farve og tyngde af tekstilet.

LÆS OGSÅ: Sådan bor Birger Christensens CEO, Denise Willenbrack Christensen

Stort set alt, er tilladt, men uanset, om du er til stribede velourgardiner eller gardiner i tung silke med print af store, smukke blomster, skal gardinerne helst være så lange, at de lige lægger sig på gulvet for neden, og så skal de kunne trækkes helt til side, så de rammer vinduet ind frem for at skærme for udsynet.

Lange gardiner

Karryfarvet gardin i hør, Ellos, 899 kr. for 2 stk. Mønstret gardin i halv panama, Ellos, 449 kr. for 2 stk, Petroleumsfarvet metervare i silkecrepe, Stof & Stil, 99 kr. pr. meter. Naturfarvet gardin i hør, Ellos, 399 kr. for 2 stk. Grønt gardin i hør, Ellos, 2 stk, 899 kr.

Lad dig inspirere til at indrette med gulvlange gardiner her.

Rundt i hjørnet

Skab en hyggelig krog ved at lade gardinerne gå rundt i hjørnet.

Lange gardiner

Gardinerne er færdigsyede i hør fra Ellos til 899 kr. for 2 stk. Gardinstangen er fra Living Art, hvor du kan ­bestille ­gardinstænger på mål og med bue. Sofa i uld, Bolia, 14.779 kr. Pude med zigzagmønster i velour, Christina Lundsteen, 1.225 kr. Grøn pude med knap i velour, Svöb, 249 kr. Gul pude i ­velour, Turiform, 329 kr. Blomstret pude, BoConcept, 629 kr. Marokkansk beni ouarain-gulvtæppe, Kirsten Fribert, 4.000 kr. Calathea-plante, Ikea, 79 kr. Maleriet er loppefund.

Afskærmning i entreen

Få styr på entre ved at sætte gardiner op foran knagerne, og luk dermed af for rodet af overtøj, halstørklæder og støvler.

Lange gardiner

Gardinerne med palmer er syet af stoffet Mauritius fra Pierre Frey til 1.035 kr. pr. m. Karryfarvet hørgardin, Ellos, 899 kr. for 2. stk. Spejl, Menu, 3.495 kr. Plisseret pendel, Le Klint, 2.895 kr. Urtepotte i terrakotta, Skagerak, 999 kr. Calatheaplante, Ikea, 79 kr. Væggen er malet med St. Pauls blue fra Jotun, og væggen i entreen er malet med Wineyard fra Flügger. Gulvet er malet med Grå harmoni fra Jotun.

Sengehimmel

Hæng et gardin over sengen som kombineret sengehimmel og sengegavl. Brug et gardin med rynkebånd, som sættes fast med hægter i en skinne i loftet. Sæt en stang på væggen, som gardinet kan hænges om bagved for at lave den fine bue over sengen.

Lange gardiner

Gardinet er færdigsyet i halvpanama fra Ellos til 449 kr. for 2 stk. Sengelinned i vasket hør, Ellos, 999 kr. Karryfarvet pude i velour, H&M home,
80 kr. Grå pude i vasket hør, H&M home, 70 kr. Bordeaux pude i velour, Turiform, 329 kr. Aflang grøn pude i velour, H&M home, 70 kr. Hæklet pude, BoConcept, 349 kr. Calatheaplante, Ikea, 79 kr. Sengetæppet i hør er loppefund.

Højt til loftet

Vinduesgardiner fra gulv til loft skaber illusionen om højere til loftet og ­skruer samtidig op for stemningen. Sammen med en radiatorskjuler indrammer de smukt vinduespartiet. Denne er fra Radiatorskjuler.dk.

Lange gardiner

Gardinerne er syet af hørstoffet Craft fra Pierre Frey til 1.390 kr. pr. m. Stribet pude, Christina Lundsteen, 999 kr. Grøn pude med knap i velour, Svöb, 249 kr. Bordeaux pude i strik, Aiayu, 1.195 kr. Aflang pude i velour, Christina Lundsteen, 699 kr. Pude med palmestof er syet af stoffet Mauritius fra Pierre Frey. Stor urtepotte i terrakotta, Skagerak, 999 kr. Urtepotte i ­messing, H&M Home, 99 kr. Urtepotte i keramik, Silje Bartolj, 500 kr. Calatheaplante, Ikea, 79 kr. Daybed fra Ikea, designet af Ilse Crawford. Væggen er malet med St. Pauls blue fra Jotun. Gulvet er malet med Grå Harmoni, også fra Jotun.

Bonustip: Spar på energien. Gardiner virker isolerende og holder på varmen i de kolde måneder.

Alkove

Hæng gulvlange gardiner op som rumdeler for at skabe et afgrænset sengemiljø, hvis du bor med få rum og gerne vil adskille for eksempel soveværelse og stue. Det kan også være en fin løsning i meget store rum, hvis du vil dele det op i flere zoner, men stadig vil bevare muligheden for at kunne bruge hele rummet i en sammenhæng.

Lange gardiner

Gardiner er syet af Velluto-velour fra JAB Anstoetz fabrics, 699 kr. pr. meter. Plaid i mohair brugt som sengetæppe, Ellos, 1.050 kr. Gul plaid i bomuld, Ferm Living, 749 kr. Grøn rund pude, Christina Lund-steen, 999 kr. Blomstret pude, BoConcept, 629 kr. Aflang grøn pude i velour, Christina Lundsteen, 699 kr. Blå pude i velour, Christina Lundsteen, 999 kr. Karryfarvet quiltet pude, Ferm Living, 669 kr. Beoplay radio, B&O, 2.799 kr. Gulvtæppet og porcelænshovedet er loppefund. Den blå væg er malet med Topas og den grønne vægog bogkassen er malet med Palme. Begge farver er fra Dyrup.

Et rum i rummet

Brug gardiner i rum med ­flere funktioner. Eksempelvis til at skærme af for et skrivebord i stuen, så hjemmekontoret får sit eget rum bag baner af tekstiler.

Lange gardiner

Begge gardiner er færdigsyede i hør fra Ellos til 899 kr. for det karryfarvede og 399 kr. for det naturfarvede. Bord, Ikea, 1.299 kr. Plakat af Vilhelm Lundstrøm, Ordrupgaard, 125 kr. Lysestage, Bolia, 99 kr. Keramikken og chatollet er loppefund. Stolene er fundet brugt og har fået nyt fletsæde med skind fra Skindhuset. Væggen er malet med Topas fra Dyrup.

Bonustip: Støjdæmper. Tunge gardiner i velour er lydabsorberende og forbedrer akustikken i rummet.

Anbefalet til dig