Jul på Vesterbro
SPONSORERET indhold

Jul på Vesterbro

JUL: Julen på Vesterbro er hyggelig, farvestrålende og dufter vidunderligt af hjemmebag. Vi er på besøg hos madstylist Lan Tan Frandsen, hendes mand Brian Frandsen og deres to børn i deres charmerende treværelseslejlighed.

Af: Lan Tan Frandsen og Mette Helena Rasmussen Foto: Tia Borgsmidt
27. nov. 2015 | Bolig | BoligLiv

På trods af at køkkenet i Lan Tan og Brian Frandsens Vesterbro-lejlighed er lillebitte, bager madstylist Lan Tan Frandsen på livet løs i december. Lejligheden summer og dufter af jul, og overalt er der pyntet op med både spiseligt og hjemmehæklet julepynt. Sammen med resten af indretningen, der overvejende består af loppefund, er der dømt ren julehygge! Parret har købt deres møbler på diverse loppemarkeder og hos marskandisere gennem årene, men familien har dog investeret i en ny og lækker modulsofa fra den lokale designshop Maur.

– Vi har ikke helt nemt ved at beslutte os, når det kommer til investeringer i møbler, og det kniber nogle gange med at blive enige. Bare det at købe en sofa kan være et stort og årelangt projekt. Brian husker mig tit på, at man også skal kunne se, at her bor en mand, griner Lan, som ofte prøver at smugle fine fund ind i  lejligheden.

Lykken er …
– Da vi flyttede ind for cirka syv år siden, var stuen et stort rum, men da vi fik Frida Mei, lavede vi et værelse til hende i den ene ende af stuen. Vi valgte franske døre imellem værelset og stuen for at beholde en luftig rumfornemmelse, og vi malede gulvene hvide for at få stuelejligheden til at virke lysere, fortæller Lan. Selvom lejligheden er til den lille side for fire mennesker, er familien glad for at bo her.

– Gårdmiljøet er uundværligt, og det er svært at forestille sig bedre gård og naboskab et andet sted. Og hvem siger, at man skal have 100 kvadratmeter og fem værelser for at være lykkelig, spørger Lan.

Kager og kinesiske traditioner
Lans kinesiske forældre er fra Singapore og Malaysia, og hendes søskende bor i Canada og Kina. Billedvæggen over spisebordet viser hele Lans kinesiske familie.

– Det betyder meget, at vores børn kan se alle vores familiemedlemmer, selvom de er langt væk, mener Lan. Selvom Lan er opvokset i Danmark, har hendes opvækst været præget af kinesiske traditioner og madvaner, så hun bruger tit asiatiske indslag i den daglige madlavning til familien. Men hun er mest glad for at bage og bruger mange timer på at finde på nye og lækre opskrifter til kager og spændende desserter. Og hun drømmer om at åbne et lille konditori eller en kagecafé på Vesterbro, hvor hun kan dele sine kagekreationer med andre.Modulsofaen er det eneste nye møbel i stuen, og den er købt hos Maur. Sofabordet og det gamle køkkenskab over sofaen er købt brugt. Skabet rummer brætspil og bøger.


På kageopsatsen står Lans fantastiske hjemmebagte julemuffins. Frida Mei har sin fineste kjole på. Den er fundet i London.


Spisebordet er fundet til storskrald og udmærker sig ved at have hollandsk udtræk. Lan drømmer om at male det, men Brian synes, det er fint, som det er. De amerikanske dinerstole er købt billigt på et loppemarked. I rammerne hænger der fotos af Lans kinesiske familie, som er spredt rundt i hele verden. Spisebordslampen er et loppefund.


De hæklede cupcakes er en gave fra Lans strikke- og hækleguruveninde Carina. Multivasen, som også fungerer som lysestage, er designet af keramiker Anne Langhøj.


Lan og Brian har også et lille juletræ, selvom julen skal holdes i Jylland. Det står i en gammel blikspand, der er spraymalet lilla, og et plastictæppe fra Donde-C gør det ud for juletræstæppe. Det flødefarvede skab indeholder parrets bogsamling, og den røde radio er gammel. Julesokken er syet af Brians lillesøster Mette Helena, indehaver af butikken Retro Villa.


Frida Mei har selv været med til at bage og pynte det søde kagehus sammen med sin mor. Keramikpynten i pastelfarver i vinduet er lavet af Brians lillesøster.


Lan har lavet en sød guirlande af forskellige fine stofrester. Gør hende kunsten efter, og riv blandede stofrester i ca. 2 cm brede strimler. Stryg dem sammen vrang mod vrang med en strimmel vliesofix imellem. Saml guirlanden ved at klipse, sy eller stryge strimlerne sammen med små stykker vlisesofix.

IDE
Lan har lavet en sød guirlande af forskellige fine stofrester. Gør hende kunsten efter, og riv blandede stofrester i ca. 2 cm brede strimler. Stryg dem sammen vrang mod vrang med en strimmel vliesofix imellem. Saml guirlanden ved at klipse, sy eller stryge strimlerne sammen med små stykker vlisesofix.


Lan og Brian købte gyngestolen som ammestol i Moster Olga i Valby, da de fik Frida Mei. Fra denne ende af stuen er der kig ind til Frida Meis værelse. Døråbningen er pyntet med kræmmerhuse og finurligt julepynt af bl.a. keramikeren Anne Langhøj. De omvendte kræmmerhuse er købt på et julemarked.


Tid til en hyggestund med te og kager! Tekanden er købt hos Designer Zoo, krusene er fra Girlie Hurly på Istedgade, og på kageopsatsen står Lans hjemmebagte julemuffins.


Trods det grønne køkkens ringe størrelse lykkes det Lan at lave fantastiske retter og ikke mindst eventyrlige kager herude. Lan har piftet rummet op med et blåt forhæng under vasken og taget lågerne af overskabene, så porcelænet står fremme og pynter. Måtte fra Donde-C, skammel fra et loppemarked.


Lan og Frida Mei har sammen bagt kagerne her og pyntet dem med glasur og sølvkugler. Nogle af dem bliver hængt på juletræet – og nogle af dem bliver spist!


Lan drømmer om en opvaskemaskine, men det er der desværre ikke plads til. Til gengæld er der plads til et fint opvaskestativ fra Girlie Hurly, som er Lans yndlingsbutik.

Anbefalet til dig