4 tips til masser af julepynt i en lille lejlighed
SPONSORERET indhold

4 tips til masser af julepynt i en lille lejlighed

Den årlige julepyntning kan give visse udfordringer, hvis det er sparsomt med pladsen derhjemme. Vi giver her en håndfuld kreative løsninger til, hvordan du lettest klarer juleudsmykningen, når du bor i en lille lejlighed.

Af: Morten May Jørgensen Foto: PR samt Christina Kayser Onsgaard
18. nov. 2016 | Bolig | ALT for damerne

1. Udnyt vægge, lofter og stænger

Hvis det kniber med gulvpladsen må du bruge hvad du nu engang har til rådighed af andre flader. Køb, eller kreer selv, en adventskrans der hænger ned fra loftet i stedet for at optage plads på spisebordet. Hvis gryder og pander hænger i kroge fra en metalstang, kan du også inddrage denne i juleudsmykningen ved at sno en lyskæde rundt om den eller sætte julehjerter i de ubrugte kroge side om side med køkkenudstyret. En gennemført udsmykning af disse flader kan bidrage til følelsen af at lejligheden bliver en intim og hyggelig julehule.

LED lysgardin med stjerner, lampegiganten

LED lysgardin med stjerner, lampegiganten, 216 kr.

Ellos Edge lyskædeLyskæde Edge, Ellos Home, 369 kr.

Holmegaard hjerte 2021

Årets Julehjerte 2021, Holmegaard, 129,95 kr.

Lyskaede_og_krans.jpg

Lyskæde med 10 pærer, Lampeguru, 199 kr. og Circle lysestage, Ferm Living, 899 kr.

2. Pynt op på hylder og i vindueskarme

Inddrag  hylder og vindueskarme i oppyntningen. I en tidligere artikel på ALT.dk har vi præsenteret Smuk julepynt til hylderne hvoraf de to nedenstående opstillinger hver især skiller sig ud.

Hylder_top.jpg

Det grønne og hvide julelandskab (t.h.) bringer den snedækkede natur helt ind i bylejligheden mens kobber- og messingopstillingen (t.v.) til en gylden og varm stemning i den kolde og mørke tid. Læs mere om hver enkelt af tingene i opstillingerne her

3. Dekorér en ruminddeler med julestof

I små lejligheder kan det være nødvendigt at dele sin stue op for at udnytte pladsen bedst muligt. Hvis du allerede har en rumdeler, kan du let lave en julet version af denne i december. Flere forhandlere, som f.eks. Stof 2000, sælger julestof i røde og grønne nuancer som let kan påføres en rumdeler.

 

Stof.jpg

4. Juletræet

Det måske største problem med jul i små lejligheder, er selve juletræet som let stjæler plads og samtidig fælder grannåle overalt. Hvis et grannålefyldt gulv føles som det største problem kan du anskaffe dig et kunstigt juletræ. Du kan også overveje at få fingre i et juletræstæppe der kan holde samling på de værste mængder af grannåle.

Juletraer.jpg

Det kunstige juletræ fra IKEA (t.v.) og juletræstæppe fra Georg Jensen Damask (t.h.).

Ingen af disse løsninger ændrer dog på at det kan være besværligt overhovedet at anskaffe sig et juletræ hvis du bor i storbyen og kun ejer en cykel. Hvis dette er tilfældet er der services som www.treetime.dk hvor du kan bestille juletræer, helt ned til en meters højde, lige til døren og endda få dem afhentet når det passer dig efter jul.

En sidste, mere kreativ, løsning hvis du ikke har plads til et juletræ i normal størrelse, er at du kan lave dit eget minijuletræ ud af grene og ler. Dette har vi tidligere beskrevet hvordan man gør i artiklen 18 kreative idéer til nem julepynt.  

Anbefalet til dig