Sommerdrømme 2021

Foto: Skanlux Byggefirma A/S Mathias og Asger's nye alkove-køjeseng.

Sommerdrømme (8:8): Jeg er enig med dommerne i, at dette par er de rette vindere

Vi har bedt sommerhusentusiast og chefredaktør Nicola Kragh Riis se med i den nye sæson af Sommerdrømme og komme med sin vurdering af programmet. Her er det ottende og sidste afsnit.

Sommerdrømme afsnit 8: Finale

Jeg er en kæmpe sportsnørd og elsker alle spil, hvor der er en vinder og en eller flere tabere. Derfor sidder jeg også ekstra klistret til skærmen denne uge, hvor vinderen af sommerhuset til 2 millioner kroner skal findes. Hvis jeg skulle være læser af denne artikel, ville jeg da også straks scrolle ned og lede efter navnet på vinderen, og derfor vil jeg afsløre det nu, så du ikke behøver at scrolle. Kaspar og Lambang endte som de lykkelige vindere af et sommerhus til 2 millioner, og Lambangs glædesskrig betegnede Kaspar som et vulkanudbrud. Kaspar siger også, at programmet har ført dem endnu tættere sammen som par, og det er den nerve, man har kunne mærke i indretningen. De har skabt et sommerhjem, hvor alt er valgt med hjertet.

LÆS OGSÅ: 12 ting, du gerne vil vide om TV 2s Sommerdrømme

Selv om jeg undervejs har haft lidt svært ved at mærke programmet, så sidder jeg med gåsehud, inden vinderne bliver kåret. Vi når rent faktisk et klimaks – måske fordi, at der i sidste og afgørende program er mere snak om følelser end de tidligere afsnit. Hele afsnittet går ud på, at de fire par skal rette op på deres ’fejl’ eller anmærkninger fra dommerne undervejs, og det er som sådan ikke super spændende tv, at se en vippende flise blive taget op og lagt igen. Der er ingen store designplaner og mulighed for at sammenligne look og ideer, som der har været i de syv første afsnit. Men det er også okay her i slutspurten i en maraton. Der må gerne være lidt spænding helt til målstregen.

Man sidder med oplevelsen, at alle fire par har været glade for at være med og lært en masse undervejs og på den måde bliver der bundet en sød lyserød sløjfe om det hele. Der er ingen sure miner i Sommerdrømme, kun high fives og glædestårer.

LÆS OGSÅ: Se alle Nicola Kragh Riis vurderinger af Sommerdrømme 2021 her

Selve afgørelsen bliver truffet med dommernes stemmer, der hver især talte en tredjedel hver og 100 beboere fra Bøtø, som kom på visit og stemte, og deres samlede stemmer talte den sidste tredjedel. De tidligere sejre fra de enkelte programmer tæller ikke i finalen.

Om vindersommerhuset siger dommerne: Det er et unikt og perfekt sommerhus med eventyr, udeliv og personlighed. Indretningen udfordrer, men har også ro og sammenhæng. Jeg er meget enig i, at Kaspar og Lambang er de rette vindere, og jeg vil gå lidt hurtigt henover, hvad parrene fik forbedret.

Kaspar og Lambang fik rådet bod på det lidt voldsomme Bøtø-gæsteværelse med den store, gule køjeseng og skabte det dejligste soveværelse, som matchede det første. Yes! Det var lige det, jeg personligt ønskede i en tidligere anmeldelse. De nailer virkelig badehotelstilen på fornemmeste vis og fuldender looket med nye, stribede sofaer i stuen. De er vokset begge to gennem programmerne og vokset mere sammen som par og familie.

Lambang og Kaspars gæsteværelse.
Lambang og Kaspar's gæsteværelse.

Maja og Lone optimerede loungen på terrassen og justeret et par småting, men det var ikke det helt store arbejde, de stod overfor. På det personlige plan har de lært hinanden endnu bedre at kende og fundet ud af, at de arbejder mere forskelligt, end de troede.

Maja og Lone's loungesofa.
Maja og Lone's loungesofa.

Anne og Ole får også justeret lidt på håndværket og tilført mere hygge med puder og planter og laver en skøn hængende køkkenhave. Og på det personlige plan har Anne økset navlestrengen over og er blevet voksen.

Anne og Ole's uderum.
Anne og Ole's uderum.

Asger og Mathias slutter på toppen ved at bygge en supercool alkove-køjeseng i det allerførste soveværelse, som var lidt kollegieagtigt i første program. De er vokset fra unge drenge til voksne handymen og selv om de ikke tager hjem som sommerhusejere, kan de tage mega stolte hjem efter at have gennemført en langstrakt handyman-værnepligt. At de ikke når at bygge en magelig sofa her i sidste program, kan man ikke bebrejde dem. De tager fra Bøtø som stilsikre handymen. De spørger sig selv: ville vi have været med, hvis vi vidste, at det blev så hårdt, og svarer selv at ja, det ville de.

Mathias og Asger's nye alkove-køjeseng.
Mathias og Asger's nye alkove-køjeseng.

Jeg har lyst til at sige stort tillykke til alle fire par med de små sejre, de hver især tager med sig hjem og selvfølgelig det største tillykke til de nye drømmesommerhusejere: Kaspar og Lambang.

Følg Nicola Kragh Riis på Instagram her:

Om Nicola Kragh Riis

Nicola Kragh Riis bor i København sammen med sin mand og sine to børn.

Nicola er chefredaktør på ALT Interiør og Boligliv, fordragsholder og ekspert på Go’ Morgen Danmark på TV2.

Se, hvad vi ellers skriver om: Sommerdrømme, Sommerhus, Serier, Boligindretning og Nicola Kragh Riis

610x200_woordy_knap2.jpeg