Anne og Oles stue sommerdrømme
SPONSORERET indhold

Sommerdrømme (4:8): En af stuerne er bare så fed og overskudsagtig

Vi har bedt sommerhusentusiast og chefredaktør Nicola Kragh Riis se med i den nye sæson af Sommerdrømme og komme med sin vurdering af programmet. I fjerde afsnit skal deltagerne lave stue og entré.

Af: Nicola Kragh Riis Foto: Skanlux Byggefirma A/S
29. apr. 2021 | Bolig | ALT.dk

Sommerdrømme afsnit 4: Stue og entré

Som en trefarvet is eller helt vildt grim?

Konkurrenterne forstår virkelig at tease for egne evner i sæsonens første dobbeltrums-afsnit. I dette afsnit skal deltagerne nemlig indrette otte rum i de fire huse, så der burde være ekstra pres på tiden, da både stuen og entreen skal indrettes. Men det virker hele vejen som om, at parrene har bedre tid end nogensinde før. Selv om vi hører lidt om nætter uden ret meget søvn, så mærker man det ikke som seer.

Jeg ved, at jeg har skrevet det før, og det begynder at virke som om, at det er med fuldt overlæg i produktionen, at det skal være mere feel good-tv end konkurrence. Som seer kan jeg godt lide at blive aet på ryggen, men det skader ikke at mærke lidt puls både fra deltagerne og sig selv. Spændingen er taget helt ud, og man er slet ikke i tvivl om, hvorvidt parrene når i mål med at indrette et rum eller i dette tilfælde to. Men hvilke rum? Hvad skal der til for at imponere dommerne? Hvor meget vægter håndværk, indretning og afsæt i lokalområdet i bedømmelsen? Det er lidt svært at regne ud, og det virker lidt tilfældigt fra gang til gang.

Briefingen om, at indretningen skal afspejle lokalområdet, er det kun halvdelen af deltagerne, nemlig Anne og Ole og Kaspar og Lambang, der virkelig går op i. Det viser sig også ret tydeligt i ugens konkurrence, hvor parrene skal male et kunstværk, som er indbegrebet af Marielyst. Kaspar og Lambang vinder med deres maleri, som også inspirerer deres indretning af entre og stue.

I programmets begyndelse blev jeg meget nysgerrig på Maja og Lones regnbueis-tema, men jeg savner at se noget mere til de to søstre og deres projekter. Jeg fornemmer ikke rigtig, hvordan det tema lever i deres indretning, og i dette afsnit har de nogle ret moderne løsninger, som kunne være sjove at se mere til. De laver et hack af et gammelt chatol til barbord, som er super inspirerende, og de laver et flisebord, som både er meget oppe i tiden og praktisk til et sommerhus, da det kan tåle at stå ude, men vi ser ikke hvordan de laver det. Det er en skam. Til gengæld bliver jeg super nysgerrig på deres køkken, som kommer i næste uges afsnit, da de allerede nu taler om, at stuen skal være rolig, fordi køkkenet skal være vildt? Mon det bliver et regnbueis-farvet køkken?

Maja og Lone stue.
Maja og Lones stue.

Til gengæld er der mange minutter om drengene Asger og Mathias gevir-jagt, som dommerne ikke kommenterer voldsomt positivt på. Drengene vil skabe en rigtig ’man cave’ i jagtstil, men jeg synes godt, de kunne være gået endnu mere all in. Store træstammer i stuen, skind på gulvet, male alle vægge i en mørk farve eller træbeklæde hele stuen med lægter. Det bliver lidt ved forsøget, selv om jeg er vild med deres hjemmebyggede sofa, som de endda selv syer hynder til – mega sejt! Jeg er også super begejstret for det gamle træskab, de har sat op i entreen, da det virkelig giver noget modspil til det nybyggede hus.

Asger og Mathias' entre.
Asger og Mathias' entre.

Hos Kaspar og Lambang er der igen ikke sparet på noget, og jeg er vild med det. Som seer er det virkelig inspirerende at både se og høre på deres tanker bag ideerne og også se de konkrete projekter udfolde sig. De har virkelig styr på det. De formår også som søstrene at se lidt frem og tænke på det næste rum, som de to skal hænge sammen med. Hængestolene er en genial løsning i en sommerhusstue, da de giver en dejlig feriefølelse og smelter ude og inde sammen samtidig med, at de smelter stue og køkken sammen. Jeg ville kopiere ideen med det samme, hvis jeg havde plads i mit sommerhus. De høje paneler, som de fortsætter med i både entre og stue giver huset hygge og er for mig et tegn på, at de indtager huset og ikke bare indretter. Det fungerer virkelig godt og gør, at deres hus vil være det mindst nybyggede at se på, når programmerne er slut.

Kaspar og Lambangs entre.
Kaspar og Lambangs entre.

Det lille vitrineskab af et gammel vindue hos Ole og Anne gad jeg også godt selv at have, og det er i tilfælde som dette, at programmet virkelig fungerer. Når man ser noget, man selv vil have. Jeg har skrevet det før, men gør det gerne igen: jeg savner en guide til selv at gå i gang. Jeg er fan af far/datters tema om genbrug og bæredygtighed, som de stadig efterlever. Anne taler om, at der er stor vegetationsvariation i Marielyst og derfor laver de en blomstervæg med lokalt fundet tørrede blomster i ramme. Ideen er super fed og kunne endda være ført endnu videre ved at male nogle af blomsterne på væggen eller male væggen bag rammer i en lys grøn eller blå, så blomsterne ville træde endnu mere frem. Deres hjemmebyggede sofa er endnu flottere end drengenes, og de ender også med sejren i denne uge.

Anne og Oles stue.
Anne og Oles stue.

Min yndlings-detalje fra programmet

Jeg er super begejstret for Kaspar og Lambangs røde høje paneler og den detaljer med vitrineskabet i samme farve i stuen er så fed og overskudsagtig. Den røde tråd begynder i entreen og binder de to rum elegant sammen. Havde det været et cykelløb, var de trukket fra feltet nu og står på toppen af bakken.

Kaspar og Lambangs stue.
Kaspar og Lambangs stue.

Det fik ikke nok ros

Drengenes skab i gangen blev kritiseret for at være skævt, men jeg synes, det var modigt af de to at vælge et gammelt skab, som var spot on på stilen, og som gør deres gang hyggeligt og funktionel. Desuden synes jeg, at de går til hele projektet sådan lidt Pippi-agtigt og kaster sig fx ud i at sy hynde selv. Virkelig dejligt gå på mod. Søstrenes hemmelige flisebord, som vi ikke så meget til, ville jeg gerne have hørt endnu mere om og eventuelt set en guide til.

Asger og Mathias' stue.
Asger og Mathias' stue.

Det glæder jeg mig til næste gang

Jeg kan næsten ikke vente med at se søstrenes vilde køkken. Hvilken vildskab har de gemt i ærmet så længe? Det må vi desværre vente en hel uge med at finde ud af.

Følg Nicola Kragh Riis på Instagram her: