Indretning

Foto: Birgitta Drejer/Sisters Agency

Let retrostil: Nordisk vintage i byhuset

Lyse hvide omgivelser løfter samlingerne af teaktræsmøbler og retrofund op fra det tunge til det yndefulde hjemme hos det norsk-franske par Siv Tone Kverneland og Jonathan Miltat.

Teakmøbler, teakrammer, teaklysestager. Teaklamper og teakskåle. Hjemme hos Siv Tone Kverneland og Jonathan Miltat er kærligheden for den varme træsort i skandinavisk 50’er design tydelig. Røgfarvede glasvaser og nistret keramik fra 60’erne understreger fornemmelsen af at være i et hjem, hvor hver ting er udvalgt enkeltvis, men tilsammen danner en helhed – som et retroinspireret maleri med en let hvid ramme.

Der er langt til Paris fra Stavanger i Norge, hvor Siv Tone kommer fra, men med al den nordiske design har hun stadig Skandinavien tæt på sit franske hjem. Hjemmet er et byhus på 120 kvadratmeter fordelt på tre etager, som også huser parrets tre sammenbragte børn, Gabriel på 11, Selma på 10 og Gaspard på 7 år.

Plads til alle

– Vi faldt med det samme for huset, der udover at være smukt, også har plads til os alle. Det betyder, at vi har en hel børneetage og en stor spisestue, hvor hele familien kan samles, fortæller Siv Tone.

– Som nordmand fylder nordisk design meget hos mig. De stramme rene linjer, træfarver, former og ikke mindst keramikken, som også vejer tungt i de skandinaviske designtraditioner. Stilen og følelsen af at være skandinav har jeg nok endnu mere lyst til at understøtte, fordi jeg bor i et andet land, siger Siv Tone, der især holder af det tidløse design fra 50-60’erne, som hun finder hos antikvitetshandlere og på loppemarkeder.

– Og så har jeg en forkærlighed for samlinger, der kræver stor tålmodighed at opbygge. I perioder har jeg samlet på teakspejle og -skåle, røgfarvede og orange glasvaser, og keramik i sorte og røde farver, fortæller hun.

Børn og design

Design og udtryk spiller en stor rolle i både Siv Tones hjem og arbejdsliv. Og det gør børn også. Siv Tone står nemlig bag børnetøjsmærket, Finger in the Nose, der på 10 år er blevet verdensomspændende. Herhjemme forhandles det bl.a. hos Prinsesserogpirater.dk. Egentlig var herretøj Siv Tones speciale, men hun havde en hemmelig drøm om at lave tøj til børn, der ikke var for udpræget barnligt i udtrykket, men derimod lidt uhøjtideligt, humoristisk og cool. Finger in the Nose startede derfor kun som et sideprojekt, men ligesom et barn har det vokset sig stort – og det optager nu næsten al Siv Tones arbejdstid.

Den sorte skulpturelle trappe snor sig op gennem huset, hvor den skaber en grafisk kontrast til de hvide vægge og det grå gulv.
Den sorte skulpturelle trappe snor sig op gennem huset, hvor den skaber en grafisk kontrast til de hvide vægge og det grå gulv. Kludetæppet er vintage.

Lamper over bordetTIP
Hæng flere små pendler op sammen over spisebordet frem for en stor, og få en mere uhøjtidelig og hyggelig stemning.

Mikset mellem teakspejle, det zebrastribede koskind, det blanke hvide bord og de lette stole fra Hay skaber en levende atmosfære i spisestuen.
Mikset mellem teakspejle, det zebrastribede koskind, det blanke hvide bord og de lette stole fra Hay skaber en levende atmosfære i spisestuen. Alle spejle er købt i Norge.
De varme nuancer fra teaktræet går igen i skålene og den norske reol fra 50’erne.
De varme nuancer fra teaktræet går igen i skålene og den norske reol fra 50’erne. Her står en del af Siv Tones samlinger af nordisk glas og keramik fra 50’erne til 70’erne.
Siv Tone og Jonathans smukke hus – og ungerne på vej ud på en regnvejrstur.
Siv Tone og Jonathans smukke hus – og ungerne på vej ud på en regnvejrstur.
I stuen mødes vintage og moderne design i en farveskala med sort, hvid og træ.
I stuen mødes vintage og moderne design i en farveskala med sort, hvid og træ. Sofabordet er italiensk design fra 70’erne, sofaen er fra Ikea, skænken og lamperne er vintage. Litografiet er af Eduardo Chillida.

TIP
Er du også en samler, så stil tingene sammen i grupper efter materiale eller form – så undgår du, at dit hjem virker rodet.

De farvede trin fører – naturligvis – op til husets børneetage.
De farvede trin fører – naturligvis – op til husets børneetage.

TIP
Giv en gammel trappe nyt liv, og mal hvert trin i en flot farve. Vælger du samme farve tone i tone, vil det give et mere voksent udtryk end her.

På Gabriel og Gaspards værelse danner en samling af postkort og billeder et patchworktapet på væggen.
På Gabriel og Gaspards værelse danner en samling af postkort og billeder et patchworktapet på væggen.
I stuen er der indrettet en kontorplads, så familien kan være samlet, selvom der skal laves lektier.
I stuen er der indrettet en kontorplads, så familien kan være samlet, selvom der skal laves lektier. Stolen er vintage med nyt gult betræk.
Reolen består af et metalmøbel og tre skateboards som hylder.
Reolen består af et metalmøbel og tre skateboards som hylder.
De enkle havemøbler har Siv Tone designet, og vennen Romain har lavet dem.
De enkle havemøbler har Siv Tone designet, og vennen Romain har lavet dem. Lune fåreskind skaber nordisk stemning.
En samling af smukke gamle bambusspejle på badeværelset.
En samling af smukke gamle bambusspejle på badeværelset.
Børnenes autografer på en tavle.
Børnenes autografer på en tavle.
Detalje fra det sort-hvide køkken. Fliserne er husets oprindelige, som har fået sort mat maling.
Detalje fra det sort-hvide køkken. Fliserne er husets oprindelige, som har fået sort mat maling. Krydderihylden er egentlig tre hylder fra Habitat.

 

Hvem og hvor?

Hvem: Siv Tone Kverneland, ejer af børnetøjsmærket Finger in the Nose, og Jonathan Miltat, koncertarrangør og rådgiver for musikere, med børnene Gabriel på 11, Selma på 10 og Gaspard på 7 år fra parrets tidligere ægteskaber.
Hvad: Byhus på 120 kvadratmeter med en lille gårdhave.
Hvor: Paris.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning

610x200_woordy_knap2.jpeg