Sådan bygger du en drage på 15 minutter
SPONSORERET indhold

Sådan bygger du en drage på 15 minutter

Efterår er dragetid, og det giver et frydefuldt sug i maven, når du kan sende din helt egen hjemmebyggede drage til vejrs…

Foto: Anitta Behrendt og Colourbox
09. sep. 2015 | Bolig | BoligLiv


Du skal bruge: 2 lige pinde på ca. 70 og 60 cm, gerne af bambus. Tykt papir eller plastik, f.eks. karduspapir. Stærk snor, lim, hobbymaling og silkepapir eller lign. kulørt papir til sløjferne. 

Sådan gør du:
1. Lav et lille hak på et par millimeter på tværs af enderne af pindene. Læg pindene over kors, og bind dem sammen ved at vikle snor omkring krydset.

2. Bind et stykke snor fast i et af hakkene, og før snoren hele vejen rundt igennem og en enkelt gang rundt om hvert af de andre hak, så hele korset bliver rammet ind. 


3. Læg korset på papir eller plastik, og tegn omridset op med 3-4 cm ekstra hele vejen rundt. Klip papiret ud, og læg korset på det igen. Fold de 3-4 cm kant omkring snoren hele vejen rundt, og lim den foldede kant fast omkring snoren, eller sæt den fast med kraftig tape. Klip hakker i papiret, der hvor pindene stikker ud.

► SE OGSÅ: DIY: Havebænk af genbrugstræ 


3. Tegn eller mal et motiv på dragens forside.

4. Klip et stykke snor på ca. 120 cm til halen. Fold små silkepapirstykker til vifter, og bind snoren omkring midten af hver vifte. Bind snoren fast i dragens nederste spids. 

5. Bind et stykke snor fast i dragens øverste og nederste spids – den skal være så lang, at der er ca. 20 cm’s luft imellem snor og drage, når du løfter i snoren midt på. Bind en lang snor – den snor I skal styre dragen med –  fast på snoren cirka der, hvor pindene krydser hinanden. Nu er I klar til den første flyvning...► SE OGSÅ: DIY: Indret med strandfund

► SE OGSÅ: DIY: 10 ideer med beton

► SE OGSÅ: DIY: Fra kedelig kasse til cool sidebord